Ο Γραμματέας του Τμήματος AHEPA Hj-15 “IOANNIS TRANTAS” Κοζάνης, κ. Βασίλης Καψάλης, παραβρέθηκε εκπροσωπώντας το Τμήμα, στην παρουσίαση του βιβλίου «Η Αρχή της Μέσης Γραμμής στο Δίκαιο της Θάλασσας» του κ. Πολύκαρπου Αδαμίδη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Ιουλίου, στο Κοβεντάρειο. Το θέμα ήταν επίκαιρο, λόγω των κρίσιμων σχέσεων με την Τουρκία.
Ο κ. Αδαμίδης ανάφερε: “Σε μια περίοδο ευρύτερων ανακατατάξεων και έντονου γεωπολιτικού ενδιαφέροντος” η έκδοση σήμερα αποκτά ιδιαίτερη δυναμική και δίνει τις απαντήσεις στο άκρως ενδιαφέρον ζήτημα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το θέμα αυτό αποτελεί σημείο τριβής και αντιπαραθέσεων μεταξύ πολλών κρατών, όπως και της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία. Εν κατακλείδι, Το δίκαιο είναι βέβαιο ότι απασχολεί νομικούς, θεωρητικούς και φιλοσόφους, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα.

Στο τέλος της παρουσίασης ακολούθησε διάλογος, τοποθετήσεις και ερωτήσεις όπου και τον λόγο πήρε και ο κ. Βασίλης Καψάλης ο οποίος καλώς ορίζοντας τον ομιλητή και μέλος της AHEPA, τόνισε την σοβαρότητα του θέματος και κλείνοντας ευχήθηκε καλοτάξιδο το νέο βιβλίο.

Ο κ. Πολύκαρπος Αδαμίδης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω με μεγάλη εξειδίκευση και πλούσια εμπειρία στον χώρο του Αστικού, Εταιρικού, Ναυτικού και Τραπεζικού Δικαίου. Είναι αν.  Καθηγητής Κοινοτικού Δικαίου, Διεθνών Σχέσεων και Προμηθειών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο στον τομέα του Ποινικού Δικαίου. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης και μεταπτυχιακός απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου HARVARD. Τον Μάρτιο του 2004 αναγορεύθηκε Διδάκτορας των Νομικών Επιστημών (Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης) ενώ δίδαξε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.