Το Σάββατο 4 Ιουνίου αντιπροσωπεία του Τμήματος AHEPA Hj-18 “AHEPA Lepanto 1571″ Ναυπάκτου αποτελούμενο από τον αθλητικό διευθυντή της Περιφέρειας AHEPA Ελλάδος κ. Αδάμ Βλαχογιάννη, τον πρόεδρο του Τμήματος κ. Άγγελο Σταυρόπουλο και μέλη του Δ.Σ συναντήθηκε με τον νέο πρέσβη στην Ελλάδα, κ. Τζορτζ Τσούνη στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης του στη Ναύπακτο.

Στον πρέσβη έγινε επίσημη πρόσκληση να παρευρεθεί στο φετινό AHEPA WORLD CUP 2022 Beach Volleyball tournament που θα πραγματοποιηθεί από 29-31 Ιουλίου στη Ναύπακτο και να κάνει τις απονομές στους νικητές, ενώ πρόσκληση αυτή αποτέλεσε την επίσημη “πρώτη” ανακοίνωση της διοργάνωσης που έχει γίνει θεσμός για την Περιφέρεια Ελλάδος της AHEPA με το Τμήμα AHEPA Hj-18 “AHEPA Lepanto 1571″ Ναυπάκτου ως διοργανωτή.

Δόθηκαν αναμνηστικά δώρα, όπως αθλητικά μπλουζάκια από τo περσινό τουρνουά beach volley, καθώς και πίνακας ζωγραφικής του γνωστού σουρεαλιστή Ναυπάκτιου ζωγράφου, κ. Αρτινόπουλου Γιάννη, με την απεικόνιση της καστρούπολης της Ναυπάκτου, ως υπενθύμιση για τις ρίζες του, ο οποίος του έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.

Κατά τη συζήτηση ο Πρέσβης εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να γίνει τιμητικό μέλος του τοπικού τμήματος AHEPA LEPANTO 1571, όντας ο ίδιος μέλος της οργάνωσης νέων AHEPA στις ΗΠΑ (Son of Pericles). Επιπλέον του γνωστοποιήθηκε η υποψηφιότητα της Ναυπάκτου, ως πόλη φιλοξενίας του επόμενου συνεδρίου της Περιφέρειας ΑΗΕPA Ελλάδος και απευθύνθηκε πρόσκληση να είναι παρών στις εργασίες έναρξης σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ο ίδιος δήλωσε ότι θα ήταν μεγάλη του χαρά να βρεθεί ξανά στη Ναύπακτο για μια τέτοια περίσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη χώρα μας κ. Τσούνης έλκει την καταγωγή του από το χωριό Πλάτανος της ορεινής Ναυπακτίας, από όπου και έχει πλούσιες παιδικές και εφηβικές καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Η πρώτη αυτή συνάντηση χαρακτηρίστηκε ως συνάντηση γνωριμίας και ανανεώθηκε το ραντεβού για το πολύ άμεσο μέλλον.

Να σημειωθεί πως η οργάνωση της AHEPA είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση ομογενών με έδρα στις ΗΠΑ και ο αθλητισμός ήταν ανέκαθεν στο οπλοστάσιό της για την επίτευξη των στόχων της. Το Τμήμα AHEPA Hj-18 “AHEPA Lepanto 1571″Ναυπάκτου, ακολουθώντας το παράδειγμα των ΗΠΑ, έχει καταφέρει να καθιερώσει το καλοκαιρινό AHEPA CUP ως ένα μοναδικό αθλητικό γεγονός AHEPA για την Ελλάδα και την Ευρώπη: μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου, με διεθνή αντίκτυπο και προβολή από την μητρική οργάνωση της AHEPA (Washington D.C.) (σε social media – στο διεθνές περιοδικό AHEPAN), από ΜΜΕ της ομογένειας στην Αμερική κ.α.

Το φετινό τουρνουά “AHEPA WORLD CUP 2022” Beach Volleyball tournament (29-31 Ιουλίου) είναι ενταγμένο στο επίσημο ημερολόγιο beach volley της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ως ειδική εκδήλωση, αποτελεί συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το Δήμο Ναυπακτίας, τον αθλητικό σύλλογο Ομόνοια Ναυπάκτου και είναι υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΤ.

Αφορά ομάδες 2 ατόμων που αποτελούνται υποχρεωτικά από αγόρι και κορίτσι (μικτό – όχι απαραίτητα μέλη AHEPA) και είναι ανοιχτό για συμμετοχές σε οποιαδήποτε ηλικία ή αγωνιστικό επίπεδο.

Πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στο ahepacup.blogspot.com και το ahepacup.org.