Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η για πρώτη φορά επίσκεψη Ύπατου προέδρου της ομογενειακής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ στη Κέρκυρα. Ο Ελληνοαμερικανός Πρόεδρος Jimmy Kokotas συνοδευόμενος από τον Ύπατο Κυβερνήτη Ευρώπης Γιάννη Μητρόπουλο και το Κυβερνήτη Ελλάδος Κωνσταντίνο Βαρσάμη παρέστησαν στην εισδοχή νέων μελών του Τμήματος AHEPA Hj-34 “Corcyra” Κέρκυρας και συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης για την οργάνωση που φέτος γιορτάζει τα 100 της χρόνια. Ο Ύπατος Πρόεδρος στην ομιλία του προς τα μέλη του Tμήματος ανέφερε μεταξύ άλλων: Είμαστε πολύ περήφανοι για τη λειτουργία του Tμήματος σας, για τις συνεχής δράσεις του και την ποιότητά τους που καταδεικνύει την ποιότητα των μελών του. Ακόμα και σε συνθήκες δύσκολες, όπως αυτές τις πανδημίας, δεν σταματήσατε να είστε συνεπείς στους όρκους και στους σκοπούς της AHEPA και σας αξίζουν πολλά και θερμά συγχαρητήρια. Στην Αμερική υπάρχουν πολυπληθείς σύλλογοι τόσο από τη Κέρκυρα όσο και από τα διαπόντια νησιά, την Ερείκουσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι και η στήριξη που προσφέρει το Τμήμα σας στα σχολεία των νησιών αυτών είναι πολύ σημαντική και για εθνικούς σκοπούς. Συμπολίτης σας και με πολύ σπουδαίο έργο υπήρξε επίσης κυβερνήτης της οργάνωσης στη Νέα Υόρκη, ο Σπύρος ο Βασιλάκης ενώ αναφέρθηκε με πολύ κολακευτικά λόγια για το μουσικό σύνολο του Ωδείου της Κέρκυρας που συμμετείχε στην εκδήλωση με επτανησιακά έργα για σύνολο και φωνή.

Θερμά λόγια για το Τμήμα και τα μελή του είπαν τόσο ο Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης όσο και ο Κυβερνήτης Ελλάδας αναφερόμενοι στο σημαντικό έργο που έχει το Τμήμα παρότι σχετικά καινούργιο και ευχήθηκαν στα νέα μέλη να ακολουθήσουν τα γόνιμα βήματα των προκατόχων τους κρατώντας υψηλά τις δράσεις του και το κύρος του Τμήματος.

Ο Ύπατος Πρόεδρος εντυπωσιασμένος από τον χώρο και τα σημαντικά αρχεία της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας συνεισέφερε οικονομικά στο έργο της, ενώ επισκεπτόμενος το ναό του Αγίου Σπυρίδωνα ενίσχυσε οικονομικά στο έργο των συσσιτίων της. Στο γεύμα που παρέθεσαν τα μέλη προς τιμήν του, παραβρέθηκε και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων κυρία Μερόπη Υδραίου, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρη Μεταλληνό, η οποία έκανε προσωπικό δώρο στον Ύπατο Πρόεδρο ως ανάμνηση της πρώτης αυτής επίσκεψης στη Κέρκυρα. Ο Ύπατος Πρόεδρος αναμένεται να θα επισκεφθεί εκ νέου το νησί της Κέρκυρας το καλοκαίρι.