Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έκδοση της Ηλεκτρονικής Εφημερίδας Panhellenic Post ο Κυβερνήτης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης και το Διοικητικό Συμβούλιο AHEPA Hellas συγχαίρει τον εκδότη αδελφό μας κ. Χρήστο Μαλασπίνα και καλεί τα μέλη της Οργάνωσης να στηρίξουν αυτή την αξιέπαινη προσπάθεια την οποία κάνει ο Αδελφός μας.

 Είναι κοινός τόπος, ότι η δημοσιογραφία είναι η συγκέντρωση ειδήσεων και πληροφοριών, και η διάδοσή τους μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης με στόχο την πληροφόρηση των πολιτών.

Η δουλειά του δημοσιογράφου δεν είναι εύκολη υπόθεση: Απαιτεί εγρήγορση, κριτική σκέψη, επιθυμία για αναζήτηση, ευελιξία, γνώσεις, πνευματική καλλιέργεια, ετοιμότητα, ανεξαρτησία, τόλμη, ανάληψη πρωτοβουλιών, αμεροληψία, ευσυνειδησία και εργατικότητα.

Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση. Ο δημοσιογράφος προσπαθεί να μην επηρεάζεται από τις δικές του εμπάθειες, στάσεις, συμφέροντα κι αντιλήψεις και να μην εμπλέκεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις. Ένας δημοσιογράφος πρέπει ακόμη, να έχει επιμονή, ευγένεια, περιέργεια, υπευθυνότητα, σωματική και ψυχολογική αντοχή.

Στα προσόντα ενός καλού δημοσιογράφου περιλαμβάνονται και η σωστή χρήση της μητρικής γλώσσας και του προφορικού ή γραπτού λόγου, η ικανότητα επικοινωνίας σε άλλες γλώσσες, η γερή μνήμη, η παραγωγή ιδεών, η συνδυαστική ικανότητα γεγονότων και καταστάσεων, η ευχέρεια στην επικοινωνία.

Ένα τέτοιο φωτεινό παράδειγμα είναι και ο αδελφός μας κ. Χρήστος Μαλασπίνας (Christos Malaspinas), η εξαίρετη ομογενειακή φωνή.

Η online εφημερίδα του εκλεκτού αδελφού, η Panhellenic Post, γιορτάζει τα δέκα χρόνια της. Γιορτάζει τη δυναμική όσο και ουσιαστική παρουσία της στο διαδίκτυο. Δέκα ολόκληρα χρόνια και το όνειρο παραμένει ζωντανό. Η προσπάθειά του χαιρετίζεται και χειροκροτάται από την οικογένεια της AHEPA, αλλά και από τους αδελφούς του τμήματος HJ-10.

Συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την 12 Φεβρουαρίου 2012 που ξεκίνησε την μοναχική του πορεία με την Panhellenic Post. Μια πορεία όμως που μέχρι τώρα, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχει στεφθεί με επιτυχία.

Το Τμήμα AHEPA HJ-10 ΠΕΡΙΚΛΗΣ δηλώνει υπερήφανο και συγχαίρει τον αδελφό μας κ. Χρήστο Μαλασπίνα.