Παρά τις πρωτόγνωρες φετινές συνθήκες λόγω της γνωστής πανδημίας του κορωνοϊού, το καθιερωμένο τουρνουά beach volley μικτών ομάδων AHEPA CUP 2020 προγραμματίζεται κανονικά και φέτος στη Ναύπακτο. Το τοπικό τμήμα της Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” παραμένοντας πιστό στο καθιερωμένο του καλοκαιρινό ραντεβού με τη νεολαία και τον αθλητισμό, προγραμματίζει από 31 Ιουλίου-2 Αυγούστου το εν λόγω τουρνουά στις εγκαταστάσεις του αλσυλλίου στο Γρίμποβο. Η σχετική προκήρυξη έχει ήδη αναρτηθεί στο διαδικτυακό ιστότοπο της εκδήλωσης.

Για την AHEPA το “AHEPA CUP” αποτελεί τη μοναδική αθλητική εκδήλωση της οργάνωσης σε Ελλάδα και Ευρώπη και έχει τύχει προβολής σε μεγάλα ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού (πχ ethnos.gr, Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης) ενώ προβάλεται και στα social media της μητρικής AHEPA στις ΗΠΑ. 

Hellenic Volleyball associationΑποτελεί συνδιοργάνωση με το δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ περιλαμβάνεται στη λίστα των αναγνωρισμένων τουρνουά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης για το 2020. Τα αναγνωρισμένα αυτά τουρνουά ανά την Ελλάδα έρχονται να καλύψουν έστω και μερικώς το μεγάλο κενό που προέκυψε μετά την ακύρωση των επίσημων διοργανώσεων της Ομοσπονδίας για τη φετινή χρονιά λόγω του COVID-19. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι αναγνωρισμένες διοργανώσεις εγγυώνται την τήρηση των Ειδικών Υγειονομικών Πρωτοκόλλων που ισχύουν για το άθλημα όπως έχουν αναρτηθεί από τη Γ.Γ.Α. και επομένως εγγυώνται την ασφάλεια των εμπλεκομένων σε αυτές.

Ενόψει του AHEPA CUP 2020 οι διοργανωτές καταβάλλουν εργώδεις προσπάθειες να καλύψουν το χαμένο έδαφος στις διάφορες απαραίτητες προετοιμασίες του τουρνουά, που καθυστέρησαν λόγω της αβεβαιότητας με τον κορωνοϊό. Η πολύχρονη εμπειρία τους όμως εγγυάται ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το καλύτερο δυνατό προς τέρψιν των φίλων του αθλήματος. Σε αναμονή λοιπόν νεότερων ανακοινώσεων η προσμονή είναι ότι και η φετινή διοργάνωση θα διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ των τουρνουά των προηγούμενων ετών.