Με μεγάλη επισημότητα και αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2021  στο πολυχώρο της Ωκεανίδας στο Λαιμό της Βουλιαγμένης, λαμπρή δεξίωση στα πλαίσια τελετής του νέου διοικητικού συμβουλίου και των νέων μελών του νεοσύστατου Τμήματος AHEPA Hj-45 “St’ Nicholas” παρουσία του πρόεδρου, Capt Mατθαίου Δημήτρη.

Παρευρέθησαν από την Περιφέρεια Ελλάδος, ο Κυβερνήτης Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Ταμίας Χρήστος Μπακούρος, ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας Αργύρης Τσουνάκης, και το μέλος ΔΣ Φώτης Σουργούνης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος Mατθαίου Δημήτριος, καλωσόρισε τα νέα μέλη και τα ευχαρίστησε για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

 «Σας συγχαίρω για την απόφαση σας να εισέλθετε τις πύλες της αδελφοσύνης και να ενωθούμε όλοι μαζί υπό την σκέπη ενός κοινού οράματος, υπό την δέσμευση μιας κοινής αποστολής και υπό την αφοσίωση σε κοινά ιδεώδη για την εκπλήρωση των κοινών μας στόχων. Νιώθω περήφανος για καθέναν από εσάς και εσείς οφείλετε να νιώθετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Επιλεχθήκατε λόγω της αξιόλογης και επιτυχημένης θέσης και προσφοράς σας στον τομέα που δραστηριοποιείστε αλλά και των ηγετικών ικανοτήτων που διαθέτετε. Αξιολογείστε ως δεδομένο πως το ευρύ δίκτυο των αδελφών της AHEPA είναι πολύτιμο για όλους μας. Η αλληλεγγύη, η αγάπη, η αγνή φιλία, η ηθική συνεργασία, η υποστήριξη, η πίστη και ο σεβασμός θα αποτελέσουν ανυπέρβλητα σύμβολα μεταξύ των αδελφών και της κοινής μας πορείας με μοναδικό προσανατολισμό την Αριστεία».

Επίσης, ο Πρόεδρος, ανέφερε πως μετά την ένταξη των 70 νέων μελών, το Τμήμα έφτασε να έχει 117 ενεργά, επιφανή μέλη, μόλις ενάμιση μήνα μετά την ίδρυση της 30ης Mαϊου 2021».

Η αποστολή της οικογένειας AHEPA είναι να εκφράζει και να προωθεί τα ιδανικά της Ελλάδας και του Ελληνισμού: την δημοκρατία, την ελευθερία , τη φιλανθρωπία, την εκπαίδευση , την αστική ευθύνη με ναυαρχίδα την κοινωνική,  οικογενειακή και ατομική αριστεία.

Η AHEPA είναι αφοσιωμένη στη διατήρηση και προώθηση αυτών των ιδανικών και τα καλλιεργεί στις κοινωνίες των ανθρώπων μέσα από εθνικά και διεθνή συμπόσια, φόρουμ, συνέδρια.

Κάποιοι από τους στόχους είναι:

  • να προωθήσει τα ελληνικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο προάγοντας τον ελληνισμό στην κοινωνία,
  • να υποστηρίξει τα μέλη,
  • να ενισχύσει το φιλανθρωπικό της έργο σε κάθε ευκαιρία που της δίνεται,
  • να προάγει το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα παρέχοντας παράλληλα και υποτροφίες σε φοιτητές που έχουν διακριθεί σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα,

και τέλος, να ενισχύσει το γόητρο και το Brand Name AHEPA ώστε να ενταχθούν στον οργανισμό της σημαντικά και επιτυχημένα στελέχη που θα προσφέρουν στο έργο της.

Τέλος, ο Πρόεδρος Capt. Ματθαίου Δημήτριος, κλείνοντας τον λόγο του πρόσθεσε «Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις μου θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά για την συμμετοχή σας στο νέο Τμήμα της AHEPA και να σας ευχηθώ Υγεία, δύναμη, ευημερία, δημιουργία και πάθος για την ζωή.

Sky is the limit λένε οι Αμερικάνοι. Ελληνιστί..Ο ουρανός είναι το όριο. Σημαντική αξία έχει όμως η οπτική και συνεπώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Οδυσσέας Ελύτης στον «Μικρό Ναυτίλο»: το ζήτημα είναι από που βλέπει κανείς τον ουρανό και εμείς οι Έλληνες, τον βλέπουμε από καταμεσής της θάλασσας. Και αυτό από μόνο του εκτιμώ ότι μας εξασφαλίζει την επιτυχία για τη συνέχεια μας».