Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο “Η μεγάλη “επιχείρηση” των μικρομεσαίων επιχειρήσεων”, του Τμήματος AHEPA Hj-7 “Papaflessas”.

Στην εκδήλωση μίλησαν, ο διεθνούς φήμης Ελληνικής καταγωγής Peter Economides, Brand Strategy,  Founder & CEO Felix BNI, ο Γιώργος Μπάλτας,  Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών, Πρόεδρος Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛ.Α.Μ), ο Θεόδωρος Βάρδας, Οικονομολόγος, Πρόεδρος & CEO ΒΑΡΔΑΣ ΑΕΒΕΕ, και ο Δημήτρης Λακασάς, επιχειρηματίας και ιδρυτής του Think Tank Σ.Ε.Β.Ε.

Αναλύθηκαν και συζητήθηκαν τα θέματα:
● Ο Peter Economides με θέμα «Οι Μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχεδιάζοντας το δρόμο του μέλλοντος».
● Ο Γιώργος Μπάλτας  ανέλυσε τις επιπτώσεις της πανδημίας στην καταναλωτική συμπεριφορά και τον αντίκτυπο της στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
● Ο Θεόδωρος Βάρδας αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον μετά από 10ετη λιτότητα και πανδημία και τα έξυπνα χρηματοοικονομικά εργαλεία που μπορούν να αξιοποιήσουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
● Ο Δημήτρης Λακασάς, αναφέρθηκε στις προκλήσεις και τα τρία κύματα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στη μετά – COVID εποχή, δίνοντας έμφαση στις επιχειρήσεις και τα επαγγέλματα του μέλλοντος, την αλληλεπίδραση της τεχνητής και της ανθρώπινης νοημοσύνης, στην παραγωγή και τις εξαγωγές, και το φαινόμενο του «Μαύρου Κύκνου».

Παρεμβάσεις και χαιρετισμούς έκαναν οι:

  •  Χρήστος Δήμας, Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
  • Γιώργος Χωριάτης, Ύπατος Πρόεδρος AHEPA, και
  •  Κωνσταντίνος Βαρσάμης – Κυβερνήτης AHEPA HELLAS.

Την εκδήλωση συντόνισε  ο Γιάννης Μητρόπουλος, Διευθυντής της CDI, PDG AHEPA HELLAS, Μέλος ΕΛ.Α.Μ.