Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας και το Τμήμα AHEPA HJ-34 Corcyra συνδιοργάνωσαν για πρώτη φορά στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κέρκυρας μουσική βραδιά με τίτλο «Μουσικές Μεταναστεύσεις», αφιερωμένη στους «Απανταχού Έλληνες μετανάστες», όπως ανέφερε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Δημητρόπουλος.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κέρκυρας οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν ουσιαστικές πληροφορίες για τη ζωή και το έργο των δύο διακεκριμένων Κερκυραίων συνθετών της διασποράς των Αλεξάνδρου Γκρεκ και Λαυρέντιου Καμηλιέρη από τον ομιλητή κ. Σπύρο Ρουβά, καθώς και να απολαύσουν συνθέσεις τους από τη σοπράνο κ. Αναστασία Φύσσα και τον βαρύτονο κ. Παντελή Κοντό συνοδευόμενους στο πιάνο από την κ. Πράξιλλα Μπότου.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας κ. Διαμάντω Ρηγάκου, ανέφερε ότι είναι η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που προγραμματίζεται να υλοποιηθούν με αφορμή τον ένα χρόνο επαναλειτουργίας του Μουσείου. Εξήρε το έργο του προσωπικού για την προετοιμασία της εκδήλωσης και πληροφόρησε ότι σε αυτό τον ένα χρόνο λειτουργίας του ανακαινισμένου Μουσείου περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι το επισκέφθηκαν. Συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος AHEPA HJ-34 Corcyra για το έργο που επιτελούν και προανήγγειλε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας συνεργάζεται με το Τμήμα της AHEPA για την υλοποίηση αρκετών ακόμη δράσεων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας, ο Υποδιευθυντής Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας, η Πρόεδρος της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας, ο εκπρόσωπος του ΕΕΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΚΕ, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρείας Μάντζαρος, ο εκπρόσωπος της Αναγνωστικής Εταιρίας Κέρκυρας, κ.ά. Απονεμήθηκαν Τιμητικοί Έπαινοι στους συμμετέχοντες και εκφράστηκαν ιδιαίτερες ευχαριστίες στους ανθρώπους του «Επτά Τεχνών Τόπος» και του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας για την προσφορά τους στη υλοποίηση της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος απολογήθηκε στους θεατές που αν και όρθιοι παρέμειναν να παρακολούθησαν την εκδήλωση. Απηύθυνε κάλεσμα στήριξης στην επόμενη δράση του Τμήματος η οποία συνδιοργανώνεται με το Ωδείο Κερκύρας στις 22 Δεκεμβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων προσφορά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Κέρκυρας.