Από αριστερά, ο κ. Βασίλης Μωσσαΐδης, ο κ. Νικόλαος Καρακώστας, ο κ. Γεώργιος Χωριάτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο κ. Δημήτρης Κόκοτας. Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos Από αριστερά, ο κ. Βασίλης Μωσσαΐδης, ο κ. Νικόλαος Καρακώστας, ο κ. Γεώργιος Χωριάτης, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και ο κ. Δημήτρης Κόκοτας. Φωτογραφία GOA/Dimitrios Panagos

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος δέχθηκε πρόσφατα στην Αρχιεπισκοπή την ηγεσία της μεγάλης ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA, με την οποία είχε μία γόνιμη συνάντηση και συνομιλία.

Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον ύπατο πρόεδρο Γεώργιο Χωριάτη, τον ύπατο αντιπρόεδρο Δημήτρη Κόκοτα, τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Νικόλαο Καρακώστα και τον εκτελεστικό διευθυντή Βασίλη Μωσσαϊδη.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν ένα μεγάλο αριθμό θεμάτων τα οποία σχετίζονται με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ομογένεια ευρύτερα.

Η AHEPA υποσχέθηκε την πλήρη της συνεργασία με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την βαθιά του ευγνωμοσύνη για την υποστήριξη της Οργάνωσης προς την Εκκλησία και ιδιαίτερα στην ανοικοδόμηση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Εμπορικό Κέντρο του Μανχάταν.

Πηγή: https://www.ekirikas.com