HJ – 15 ΚΟΖΑΝΗΣ – ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ

image001
Δελτίο Τύπου

Ευχές,
Απόψεις,
Θέσεις,
Προτάσεις,
αντάλλαξαν τα μέλη και οι φίλοι του Τμήματος την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 σε μια όμορφη εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κοζάνης.

Στην εκδήλωση εκτός από τα μέλη παραβρέθηκαν:

 • Εκ μέρους της εκκλησίας εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης Παύλο ο Πάτερ Χρήστος.
 • Ο κ. Ιωαννίδης Ιωάννης Πρόεδρος του ΟΑΠΝ εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη.
 • Ο Ταξίαρχος κ. Παπαζαχαρίας Ανδρέας Διευθυντής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας.
 • Ο Ταξίαρχος Προκόπης Ιωάννης Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Κοζάνης τον οποίο και ιδιαίτερα ευχαριστούμε για την παραχώρηση της όμορφης αυτής αίθουσας για την δημιουργία της εκδήλωσής μας.
 • Ο π. Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας
 • Η κ. Ζεμπιλιάδου Γεωργία π. Ειδική Γραμματέας του ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας,
 • Τον Κυβερνήτη της Οργάνωσής μας εκπροσώπησε ο Αντικυβερνήτης κ. Κώστας Βαρσάμης

Την όλη εκδήλωσε αφιλοκερδώς έντυσε με τα χρώματα της μουσικής “με ένα μπουκέτο τραγούδια” η Δέσποινα Νταβατζή με το ακορτεόν της.

Ο κ. Ιωάννης Κορκάς Συγγραφέας – Λαογράφος με τον δικό του τρόπο συναρπάζοντας τους παραβρισκόμενους ανέπτυξε ομιλία με θέμα “Χ. Τράντας, ο πρώτος πολεοδόμος της Κοζάνης”

Στη συνέχεια ο κ. Κορκάς πρόσφερε σύγγραμμα και βιβλία στο Τμήμα.

Η τυχερή της βραδιάς η οποία κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν η κυρία Προκόπη – Κοσκερίδου σύζυγος του Ταξιάρχου της οποίας της απονεμήθηκε εκ μέρους του Τμήματος από τον πρώτο Πρόεδρο του Τμήματος κ. Καζάκο Ευάγγελο, τιμητικά Λάβαρο του Τμήματος μας.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος μαζί με τα μέλη του Προεδρείου καλώς ορίζοντας τα μέλη και τους φίλους και αφού τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους τόνισε πως η συμμετοχή τους στη σημερινή εκδήλωση έχει δύο πλευρές, έχει δύο όψεις.

– Μια που έχει να κάνει με την γνωριμία, την επικοινωνία μεταξύ μας και την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων και

– η άλλη η οποία τόσο στη σημερινή μας εκδήλωση αλλά και σε όλες μας τις εκδηλώσεις ενισχύεται το έργο και οι δράσεις της οργάνωσής μας.

Ένα έργο το οποίο έχει να κάνει με την Φιλανθρωπία και την προσφορά μας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας και είναι βασική προτεραιότητα για εμάς και θα συνεχιστεί και στο μέλλον προς όφελος των κατοίκων της περιοχής μας αλλά κει γενικότερα της χώρας μας.

Πιστοί στο Δόγμα “ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ” ενώνουμε τις δυνάμεις μας έχοντας μια άριστη συνεργασία με φορείς και συλλόγους της περιοχής μας ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε ακόμα περισσότερα.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς της οργάνωσης.

Σύνδεσμοι:


————————————————————

HJ – 15: προσφορά τροφίμων στο «Συσσίτιο Απόρων Δημοτών, του Δήμου Κοζάνης

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Συσσιτίου Απόρων Δημοτών» του Δήμου Κοζάνης και εκτιμώντας τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, οι οποίες δεν απειλούν μόνο τους κατοίκους, μιας και παρατηρείται ραγδαία αύξηση των ανθρώπων που χρειάζονται σίτιση, αλλά απειλούν και τη βιωσιμότητα των προνοιακών δομών το Τμήμα AHEPA Κοζάνης, συνεχίζοντας το έργο και την προσφορά του σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα και στηρίζοντας την λειτουργία του συσσιτίου πρόσφερε κρέας, λάδι και γλυκά για το Χριστουγεννιάτικο γεύμα των Απόρων Δημοτών του Δήμου μας.

Το Τμήμα της Οργάνωσής μας εκπροσώπησαν: ο Πρόεδρος Καψάλης Βασίλειος, ο Ταμίας Καβελίδης Ιωάννης, ο Ελευθεριάδης Ισαάκ και ο Πλεξίδας Νικόλαος μέλη της Οργάνωσης οι οποίοι ευχήθηκαν με τη σειρά τους για μια νέα  και αισιόδοξη αρχή με την έλευση του νέου έτους, με ελπίδα και προοπτική και το νέο έτος να φέρει σε όλους Υγεία και Ευτυχία.

————————————————————

Δελτίο Τύπου

Η ΑΗΕΡΑ συμμετέχοντας στο βαρύτατο Εθνικό Πένθος για την τρομερή τραγωδία των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική εκφράζει τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων.

Παράλληλα, εκφράζει την ευγνωμοσύνη της και τιμά τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος, τους εθελοντές πυροσβέστες, τους εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που με απαράμιλλη αυταπάρνηση, έδωσαν και δίνουν έναν υπεράνθρωπο αγώνα.
Μπροστά σ’αυτή την ανείπωτη τραγωδία, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή.
Έτσι:

Α. Καλούμε τα μέλη της οργάνωσης να συμβάλλουν στη συγκέντρωση χρημάτων και να καταθέσουν τη συμμετοχή τους, στον ειδικό ερανικό Λογαριασμό της ALPHA ΒΑΝΚ (ΙΒΑΝ: GR6001401010101002002304084).

Β. Συμμετέχουμε με τους άλλους φορείς (Δήμο, Συλλόγους) στη συλλογή αναγκαίων αγαθών για τους πληγέντες.

Από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου της οργάνωσης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Atlantic City, ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Carl Hollister εξέφρασε τη βαθιά του λύπη και παράλληλα, κάλεσε τα μέλη της ΑHEPA κι όλη την Ομογένεια να συνδράμουν άμεσα στον ειδικό λογαριασμό φυσικών καταστροφών της Οργάνωσης μέσω της ιστοσελίδας www.ahepa.org/donate. Ήδη, διέθεσε τα πρώτα 50000 $ για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Παράλληλα, η AHEPA συμμετέχει από κοινού με άλλες ομογενειακές οργανώσεις σε προγραμματισμένες δράσεις και εκδηλώσεις της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, της οποίας η ανταπόκριση είναι ιδιαίτερα δυναμική, με σκοπό την ταχύτερη αποκατάσταση των κοινωνικών δομών και την ανακούφιση των πληγέντων συνανθρώπων μας.

————————————————————

Εκδήλωση ΑΧΕΠΑ στο Πάρκο Ηπειρωτών Κοζάνης την Κυριακή 3 Ιούνη 2018

Σε μία όμορφη εκδήλωση, η οποία ήταν ενταγμένη στις ετήσιες δράσεις του Τμήματος Κοζάνης, διοργανώθηκε την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018, στο «Πάρκο Ηπειρωτών» της πόλης μας. Μέλη του Τμήματος με τις οικογένειες και τους φίλους τους συναντήθηκαν και διασκέδασαν.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, οι Αξιωματούχοι της AHEPA Hellas: ο Αντικυβερνήτης κ. Στάθης Κεφαλίδης, ο Ταμίας Κώστας Βαρσάμης και ο Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης Δρ. Ευάγγελος Καζάκος (ο οποίος είναι και μέλος του Τμήματος Κοζάνης).

Επίσης παραβρέθηκαν από το Τμήμα AHEPA HJ – 03 Θεσσαλονίκης: ο Πρόεδρος κ. Κοττάς Ιωάννης και ο κ. Βασιλειάδης, ενώ παρόντες ήταν: ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης, ο Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, εκπρόσωπος του Δήμου Κοζάνης, κ.α..

Μαζί με τις ευχές που αντάλλαξαν τα μέλη με τους φίλους αναπτύχθηκε και μια συζήτηση για τις δράσεις του Τμήματος, τους σκοπούς τους στόχους και τις αξίες της Οργάνωσης. Επίσης εκφράστηκαν ευχαριστίες και στους χορηγούς της εκδήλωσης χωρίς τους οποίους θα ήταν δύσκολη η διοργάνωση της εκδήλωσης.

Κλείνοντας η εκδήλωση και εκ μέρους του Δ.Σ. του Τμήματος AHEPA Κοζάνης κ. Βασίλειος Καψάλης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ηπειρωτών και του επέδωσε αναμνηστικό επιτραπέζιο λάβαρο, με το έμβλημα του Τμήματος.

———————————————-

Η Διοίκηση και τα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ – 15 ‘’I.TRANTAS’’ Κοζάνης σας προσκαλούμε στην εκδήλωση που διοργανώνουμε, ενόψει του ερχομού του καλοκαιριού

Η Διοίκηση και τα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ HJ – 15 ‘’I.TRANTAS’’ Κοζάνης σας προσκαλούμε στην εκδήλωση (event) που διοργανώνουμε, ενόψει του ερχομού του καλοκαιριού, την Κυριακή 3 Ιουνίου 2018 και από ώρα 11:00, στο «ΠΑΡΚΟ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ» στην Κοζάνη.

Η παρουσίας σας, μας τιμά ιδιαίτερα και επ’ ευκαιρία να γνωρίσετε την οργάνωση AXEΠA και το Έργο που συντελείται.

Πρόσκληση

———————————————-

Η Ημέρα της AHEPA γιορτάστηκε σε εκδήλωση στην Κοζάνη

Την Κυριακή 20 Μαΐου το Τμήμα HJ-15 ‘’IOANNIS TRANTAS’’ KOZANI WEST MACEDONIA District 25 – AHEPA HELLAS  με αφορμή τον εορτασμό της 84ης επετείου της AHEPA Day διοργάνωσε μια λιτή αλλά ταυτόχρονα πολύ όμορφη και πετυχημένη εκδήλωση.

Ο εορτασμός αυτός, ο οποίος τελεί υπό τις ευλογίες  της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπογραμμίζει το έργο της AHEPA για τους απανταχού Έλληνες και παράλληλα αποτελεί ημέρα μνήμης για τα μέλη της τα οποία με αυταπάρνηση συνέβαλλαν στη διάδοση των ιδεωδών του Ελληνισμού και της Ελληνικής Παιδείας προσφέροντας παράλληλα σημαντικό φιλανθρωπικό έργο στην Ελλάδα.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας η οποία τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης τελέστηκε αρτοκλασία στην οποία συμμετείχαν τα μέλη του Τμήματος.

Με το πέρας του τελετουργικού, ο πρόεδρος του Τμήματος της AHEPA απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα ανέφερε τα εξής:

¨Εορτάζουμε σήμερα την Κυριακή της AHEPA, σε αναγνώριση των μελών της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ενώσεως και του σημαντικού έργου των σε όλο τον κόσμο. Με προσφορά προγραμμάτων στεγάσεως υπερηλίκων, ιπποτροφιών για νέους και πολλών άλλων φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών δράσεων, η οικογένεια της AHEPA συνεχίζει να καλύπτει ανάγκες από της ιδρύσεως της το 1922 με γενναιοδωρία και ευσπλαχνία. Εμπνεόμενα από τη ρήση του Χριστού προς τους μαθητές Του: «οὕτως λαμψάτω τό φῶς ὑμῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων, ὅπως ἴδωσιν ὑμῶν τά καλά ἔργα καί δοξάσωσιν τόν Πατέρα ὑμῶν τόν ἐν τοῖς οὐρανοῖς (Ματθ. 5:16)», τα μέλη της AHEPA προσφέρουν φως, ελπίδα και ευκαιρίες σε πολλούς. Αυτό το έργο είναι ιδιαιτέρως αισθητό στη σημαντική προσφορά εκ μέρους της AHEPA ιατρικού εξοπλισμού και ειδών διατροφής για τους κατοίκους της Ελλάδος. Στη διάρκεια της τωρινής κρίσεως, η οικογένεια της AHEPA έχει συμμετάσχει στην προσπάθεια ανακουφίσεως διά δωρεών σε φιλανθρωπίες με σκοπό την σίτιση, την παροχή ιατρικού εξοπλισμού και την διευκόλυνση αποστολών ιατρικού υλικού σε πολλά πανεπιστημιακά και τριτοβάθμια νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, αναπτύσσει σημαντική δράση προς την κατεύθυνση της προώθησης των εθνικών μας θεμάτων στα κυβερνητικά κέντρα αποφάσεων των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Απτή απόδειξη του κύρους και της φήμης που αυτή απολαμβάνει είναι η αδιάλειπτη, άμεση επικοινωνία της ήδη από το 1924 και εντεύθεν, με όλους τους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, τρεις εκ των οποίων αποτέλεσαν μέλη της, – προνόμιο που διατηρεί μόνη μεταξύ των ομογενειακών αλλά και οργανώσεων άλλων εθνοτήτων εις τις ΗΠΑ. Σημαντικότατη είναι επίσης η συνδρομή της στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Μητέρα Εκκλησία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πολλά μέλη της ΑΧΕΠΑ είναι ηγετικά στελέχη και ευεργέτες στις κοινότητές μας και προσφέρουν σημαντική μαρτυρία της δυνάμεως και της σημασίας των Ελληνικών ιδανικών μας, της Πίστεώς μας και της Ελληνικής παιδείας, συμβάλλοντας στην επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και του Έθνους¨.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την συγκέντρωση σε cafe της πόλης, με την διανομή ενημερωτικού υλικού, και με συζήτηση η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ των μελών και πολιτών σχετικά με την ιστορία, το έργο και τους στόχους και σκοπούς της AHEPA.

—————————————–

Πρόσκληση για εκκλησιασμό από τη Διοίκηση και τα μέλη του Τμήματος AHEPA HJ-15 “I.Trantas”

IMG_6223

Κοινωνική προσφορά του τμήματος HJ-15 στο Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης

Το Τμήμα μας συνεχίζοντας τη Φιλανθρωπική του δράση για την έμπρακτη στήριξη της κοινωνίας και των συμπολιτών μας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν επισκέφτηκε την Μ. Πέμπτη το Τιάλειο Γηροκομείο Κοζάνης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τους υποδέχτηκε η διοίκηση του Γηροκομείου και εκπρόσωποι της εκκλησίας.

Τα μέλη της ΑΗΕPΑ παρέδωσαν τρόφιμα τα οποία προμηθεύτηκαν με την συνεισφορά των μελών του Τμήματος.

Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση στο Γηροκομείο και ενημέρωση των μελών της ΑΗΕPΑ από τους εκπροσώπους της Διοίκησης για τις δράσεις του Γηροκομείου.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κατά την ομιλία του αφού ευχήθηκε στα άτομα της Τρίτης Ηλικίας τα οποία και παρευρισκόταν κατά την συζήτηση συνεχάρη τους υπαλλήλους αλλά και τους εθελοντές για την προσφορά τους.

Επίσης ευχαρίστησε τα μέλη της ΑΗΕPΑ τα οποία συνέβαλαν ο καθένας με το δικό του τρόπο για την υλοποίηση αυτής της Δράσης.

Η στήριξη της κοινωνίας είναι για μας προτεραιότητα και θα συνεχιστεί.

Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση Χρόνια Πολλά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Γ. Καψάλης
6936693366
v.kapsalis@yahoo.gr

Ο Γραμματέας
Μιχαήλ Ζηκόπουλος
6932340941
mdzikopoul@gmail.com

————————————————————————————

Σάββατο 5  – Κυριακή 6 Μαΐου 2018, 2ήμερη εκδρομή Παγγαίο – Δράμα – Αλιστράτη – Σέρρες Οχυρά Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Άνω Ποροΐα – Κιλκίς

1η ΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ:

ΚΟΖΑΝΗ – ΠΑΓΓΑΙΟ – ΔΡΑΜΑ – ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ – ΣΕΡΡΕΣ 

Συγκέντρωση εκδρομέων, τακτοποίηση των αποσκευών και ώρα 07.00 αναχωρούμε από  Κοζάνη μέσω Θεσ/νίκης για το όρος Παγγαίο σε μια θαυμάσια τοποθεσία, σε υψόμετρο 753μ. όπου και θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή της Παναγίας της Εικοσιφινήτισας. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε για Δράμα, άφιξη και χρόνος ελεύθερος για φαγητό. Συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το φανταστικό σπήλαιο της Αλιστράτης, χρόνος για την ξενάγηση. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για Σέρρες.  Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο στην πόλη των Σερρών. Προαιρετική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2η ΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΣΕΡΡΕΣ– ΟΧΥΡΑ ΡΟΥΠΕΛ – ΚΕΡΚΙΝΗ – ΠΟΡΟΪΑ – ΚΟΖΑΝΗ
Πρόγευμα και ώρα 08.00 αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για τα οχυρά του Ρούπελ όπου θα ξεναγηθούμε από αξιωματικούς του Ελληνικού στρατού στις ιστορικές στοές και τα παρατηρητήρια.  Συνεχίζουμε προς τα ακριτικά χωριά Κάτω & Άνω Πορόϊα αφού καθ΄ οδών θαυμάσουμε την λίμνη Κερκίνη με τον μοναδικό υδροβιότοπο. Φαγητό εξ΄ ιδίων στα Άνω Πορόϊα στις γραφικές ταβέρνες του χωριού. Μετά το γεύμα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής μέσω Κιλκίς (σύντομη στάση για τον απογευματινό μας καφέ). Άφιξη στην Κοζάνη. Τέλος εκδρομής…
ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Τις μετακινήσεις – περιηγήσεις με πολυτελή πούλμαν του γραφείου μας.
 • Μία (1) διανυκτέρευση στις Σέρρες στο ξενοδοχείο τις επιλογή σας με πρωινό.
 • Δημοτικός φόρος.
 • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, διασκέδαση.
 • Εισόδους μουσείων – αρχαιολογικών χώρων, ξεναγήσεις.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Ο Πρόεδρος
Βασίλης Γ. Καψάλης
6936693366
v.kapsalis@yahoo.gr

Ο Γραμματέας
Μιχαήλ Ζηκόπουλος 
6932340941
mdzikopoul@gmail.com

————————————————————————————

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα

IMG_5770

————————————————————————————

Tα μέλη και οι φίλοι της ΑΕΡΑ Κοζάνης HJ-15 έκοψαν την πίτα τους και αντάλλαξαν ευχές

Δελτίο τύπου

————————————————————————————

Το HJ-15 σας προσκαλεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στην ταβέρνα “ΒΕΝΤΕΤΑ”, ΚΟΖΑΝΗ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗ ΑΧΕΠΑ ΙΑΝ 2017


Επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη του District Lodge για να κοινοποιήσουν και να βοηθήσουν με κάθε δυνατό μέσο τον μικρό Αλέξανδρο Μελισσινό

Το τμήμα HJ-15 Κοζάνης απευθύνει επείγουσα έκκληση προς όλα τα μέλη του District Lodge για να κοινοποιήσουν και να βοηθήσουν με κάθε δυνατό μέσο τον μικρό Αλέξανδρο Μελισσινό.

O Αλέξανδρος και η οικογένεια του επί του παρόντος φιλοξενούνται στον ξενώνα του συλλόγου «Ελπίδα» στην Αθήνα καθώς το παιδί πάσχει από οστεοσάρκωμα αριστερού μηριαίου οστού.

Μετά από 2 κύκλους χημειοθεραπειών οι γιατροί κρίνουν απαραίτητη τη μετάβαση του στο ΜD ANDERSON Cancer Center, Houston Texas όπου έχει ορισθεί ραντεβού για τις 30/01/2018(επισυνάπτεται σχετική αλληλογραφία).

Όπως προκύπτει από την επικοινωνία με το Κέντρο αλλά και κατόπιν δικής μου συνομιλίας με τον πατέρα του παιδιού, το αρχικό κόστος είναι 30.000 ευρώ, χωρίς σε αυτό να συνυπολογίζονται έξοδα μετακίνησης ή διαμονής. Το τμήμα της Κοζάνης έχει ήδη δωρίσει το ποσό των 500 Ευρώ ενώ αναζητά επιπρόσθετες χορηγίες από ιδιώτες. Πιθανόν να καταστεί δυνατή και η διοργάνωση μιας συναυλίας για τη συγκέντρωση επιπλέον χρημάτων. Οι γονείς αντιμετωπίζουν διάφορα πρακτικά ζητήματα όπως η ταχεία χορήγηση της απαιτούμενης βίζας, η αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό (απαιτείται προ-πληρωμή ώστε να εξετασθεί το παιδί) η υποδοχή και η φιλοξενία του στο Houston κ.α. Νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε με διάφορους τρόπους είτε εδώ είτε στην Αμερική.

Οποιασδήποτε μορφής αρωγή προς τους γονείς και τον μικρό Αλέξανδρο είναι εξαιρετικά αναγκαία και πολύτιμη.

Ήδη υπάρχει πρωτοφανής κινητοποίηση φορέων, συλλόγων και πολιτών στην Κοζάνη καθώς το θέμα προβάλλεται από τα τοπικά ΜΜΕ (http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-ekklisi-gia-voithia-gia-ton-alexandro/, http://kozan.gr/archives/81634, http://www.gazzetta.gr/plus/koinwnia/article/1182848/mahi-zois-gia-ton-mikro-alexandro-apo-tin-kozani, https://www.kozanilife.gr/2018/01/draseis-stiriksis-oikgeneias-aleksandrou-kozani-melissinos/).

Από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης αύριο θα παραβρεθούμε σε ευρεία σύσκεψη φορέων για το θέμα.

Ο ειδικός λογαριασμός του πατέρα του παιδιού στο όνομα:

Μελισσινός Γενναίος 
Eurobank με αριθμό 0026.3507.2002.00004202, IBAN:GR9802635070000200200004202 BIG: ERBKGRAA.

Σημειώνεται ότι, η 30/01/2018 είναι η καταληκτική ημερομηνία που ο μικρός πρέπει να βρίσκεται ήδη στο Houston και δεν δύναται να μετατεθεί αφενός λόγω της ιδιαίτερα κρίσιμης κατάστασης του παιδιού (κίνδυνος εμφάνισης υποτροπών) αλλά και της διαθεσιμότητας του Κέντρου.

—————————————————————–

Ομιλία με θέμα “Εμβόλια – Μύθοι και πραγματικότητα”

Τα εμβόλια αποτελούν μία από τις σημαντικότερες επιστημονικές ανακαλύψεις στη ιστορία της ανθρωπότητας. Υπολογίζεται ότι ο εμβολιασμός σώζει πάνω από 9,5 εκατ. ζωές κάθε χρόνο ενώ η παρασκευή νέων εμβολίων έναντι ασθενειών όπως η ελονοσία, το AIDS, η Λεϊσμανίαση, η ηπατίτιδα C κ.α θα οδηγήσει στην πρόληψη 17 εκατ. θανάτων, επιπλέον.

Στα πλαίσια των ετήσιων εκδηλώσεων του τμήματος HJ15 της AHEPA Κοζάνης, διοργανώνεται την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7 το απόγευμα στο Κοβεντάρειο Κοζάνης μία σημαντική ομιλία – συζήτηση για την υπεύθυνη και επιστημονική ενημέρωση του κοινού σχετικά με την σημασία, την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.

Καλείστε να παραβρεθείτε.

ΜΑΚΕΤΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΕΛΙΚΗ 1

———————————————————-

Βράβευση του εξαίρετου επιστήμονα, με καταγωγή από το Βελβεντό, Χαρίσιου Μπουντούλα

Σε μια λιτή αλλά πολύ όμορφη εκδήλωση την Κυριακή 16 Οκτώβρη 2016 και ώρα 12:00 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα «Εξέλιξη της Ιατρικής – Προσδόκιμο επιβίωσης – Μελλοντικές Προοπτικές». Στην Κοζάνη βρέθηκε ο εξαίρετος επιστήμονας-Καρδιολόγος Χαρίσιος Μπουντούλας προκειμένου να βραβευτεί από το τοπικό τμήμα της ΑΧΕΠΑ HJ-15 «Ι. Τράντας» Κοζάνης για την προσφορά του στην ιατρική.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους του Τμήματος ο Γραμματέας του Τμήματος Βασίλης Καψάλης.

Κυρίες και Κύριοι Αγαπητοί προσκεκλημένοι

Ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στην πρόσκλησή μας και είστε σήμερα εδώ, σ’ αυτή μας την εκδήλωση. Την εκδήλωση των ΑΧΕΠΑ.
Το τμήμα μας δημιουργήθηκε πριν περίπου 4 χρόνια και με διάφορες εκδηλώσεις – παρεμβάσεις, οι οποίες κινούνται βέβαια στα ιδεώδη της οργάνωσης των ΑΧΕΠΑ που είναι η

 • Φιλανθρωπία
 • Μόρφωση
 • Κοινωνική ευθύνη
 • Οικογενειακή και Ατομική Αριστεία

Έχει ως στόχο την συνεισφορά στην Κοινωνία μας και την ανάδειξη των παραπάνω Αρχών και Αξιών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των φορέων:

 • Τον πάτερ Δημήτριο χαρισίου εκπρόσωπο της Εκκλησίας
 • Τον Γ.Γ. του Δήμου ως εκπρόσωπο του Δήμου Κοζάνης
 • Τον κ. Χαράλαμπο Θεοχάρη εκπρόσωπο της Αστυνομίας
 • Τον κ. Χάρη Τσεβεκίδη Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης
 • Τον κ. κοσματόπουλο Δήμαρχο Σερβίων – Βελβενδού
 • Τον εκπρόσωπο του ΤΕΙ Κοζάνης

Σήμερα σ’ αυτή μας την εκδήλωση τιμούμε και βραβεύουμε τον Καθηγητή Παθολογίας – Καρδιολογίας & Φαρμακευτικής Dr. ΧΑΡΙΣΙΟ Κ. ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΑ.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία από τον κ. Χαρίσιο Μπουντούλα με θέμα:
“Εξέλιξη της Ιατρικής – Προσδόκιμο επιβίωσης – Μελλοντικές προοπτικές”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Μανώλης Μπουντιούκος μέλος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ ο οποίος μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι, Ο παγκοσμίως αναγνωρισμένος επιστήμονας-Καρδιολόγος Χαρίσιος Μπουντούλας είναι ένας από τους λίγους ερευνητές που έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την κλινική, μεταφραστική, πειραματική και βασική έρευνα. Ο καθηγητής Μπουντούλας θεωρείται «δάσκαλος» των ελλήνων καρδιολόγων, καθώς είχε καταρτίσει ειδικό πρόγραμμα μετεκπαίδευσης Ελλήνων γατρών στις ΗΠΑ. Κοντά του μετεκπαιδεύτηκαν πολλοί Έλληνες καρδιολόγοι, από τους οποίους αρκετοί είναι διευθυντές καρδιολογικών κλινικών, διακεκριμένα μέλη του διδακτικού προσωπικού στις ιατρικές σχολές της χώρας και στελέχη σε διοικητικές θέσεις επιστημονικών εταιρειών.

Ενώ ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Χαράλαμπος Τσεβεκίδης στο καλωσόρισμα του, τον περιέγραψε ως φωτεινό φάρο, πρότυπο ανθρώπου, δασκάλου, ακαδημαϊκού παγκόσμιας εμβέλειας και παράδειγμα για τις νέες γενιές. Ο Χαρίσος Μπουντούλας διετέλεσε και ο ίδιος μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης την δεκαετία του 1960.

Κατά την διάρκεια της απόδοσης τιμητικής πλακέτας, στον Χαρίσιο Μπουντούλα, ο κ. Τράγιας Δημήτριος Πρόεδρος του Τμήματος αναφέρθηκε στην σημαντική προσωπικότητα που ανέδειξε ο τόπος, χαρακτηρίζοντας τον «δάσκαλο» των ελλήνων καρδιολόγων.

Παράλληλα ο Δρ καρδιολογίας Χαρίσιος Μπουντούλας, στην ομιλία του με θέμα «Εξέλιξη της Ιατρικής-Προσδόκιμο επιβίωσης- Μελλοντικές Προοπτικές», αναφέρθηκε στους παράγοντες που επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής του ανθρώπου το οποίο όπως τόνισε έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 150 χρόνια, σημειώνοντας ότι αυξάνεται ανά διετία κατά 2,5 χρόνια περίπου. Μάλιστα όπως υπογράμμισε τα προσεχή χρόνια θα υπάρξει αύξηση μεγαλύτερη των χρόνων ζωής καθώς όπως είπε σήμερα οι συνθήκες είναι καλύτερες. Ο κορυφαίου φήμης επιστήμονας στάθηκε ιδιαίτερα στην αλματώδη πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και την αντιμετώπιση των λοιμωδών νοσημάτων αλλά και των καρδιολογικών προβλημάτων τα οποία μπορούν πλέον και αντιμετωπίζονται. Ο κ. Μπουντούλας επεσήμανε ότι οι ασθένειες που θα πλήξουν την ανθρωπότητα στο μέλλον θα είναι ο καρκίνος και το αλτσχάιμερ, λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής.


kozani

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με τη συνεργασία του Γραφείου Μορφωτικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Πρεσβείας και την υποστήριξη του Τμήματος Κοζάνης “Ιωάννης Τράντας HJ-15” του Συλλόγου ΑΧΕΠΑ
σας προσκαλούν σε διάλεξη – συζήτηση με θέμα:

Η Μηχανή που λέγεται Βιβλιοθήκη: Οδηγώντας την οικονομική ανάπτυξη μέσω προγραμμάτων, υπηρεσιών, χώρων και συνεργασιών (Library Engine: Driving Economic Development through Programs, Services, Spaces and Partnerships)

Με ομιλητή τον κ. Kerwin Pilgrim
Διευθυντή του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Μπρούκλιν

Τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014
και ώρα 17:30
στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης
Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 7

Η εκδήλωση θα γίνει στα αγγλικά
Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνείτε με το: 24610 50 300

Ο κ. Πίλγκριμ έχει εργαστεί σε προγράμματα που αφορούν την εκπαίδευση εφήβων στην τεχνολογία, την ενημέρωση των εφήβων για θέματα οικονομικής διαχείρισης και προγραμματισμού, καθώς και στην ανάπτυξη προγραμμάτων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Μπρούκλιν για ενήλικες. Θα βρίσκεται στην Ελλάδα με την ευκαιρία του συνεδρίου για τις Βιβλιοθήκες, την Καινοτομία και την Επιχειρηματικότητα. Είναι κάτοχος μάστερ στην βιβλιοθηκονομία από το Ινστιτούτο Πρατ και συνεχίζει τις σπουδές του για να λάβει το μάστερ του σε θέματα Business Management and Leadership.


Το τμήμα Ahepa Chapter HJ-15 “I. Τράντας” Κοζάνης σας στέλνει τις θερμότερες ευχές του για γιορτές με υγεία και χαρά.

Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο και δημιουργικό το νέο έτος.

Χρόνια πολλά.

karta_xmas_2013_ahepa_kozani