Ομιλία του Πέτρου Δούκα: “Η Ελλάδα στον κόσμο που αλλάζει”, στην Κομοτηνή

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου / Hellenic Investors Association και τα τμήματα Ahepa HJ-20 Orfeus, Daughters of Penelope D423 Niriides Κομοτηνής σας προσκαλούν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Ανατολία στην Κομοτηνή, στην εκδήλωση – ομιλία που διοργανώνουν με επίσημο προσκεκλημένο – ομιλητή τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Πέτρο Δούκα, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Η Ελλάδα στον κόσμο που αλλάζει“.
IMG_7739

———————————————————–

Ορκωμοσία νέων μελών για τους AHEPA Κομοτηνής

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου το τμήμα AHEPA Ορφεύς Κομοτηνής πραγματοποίησε την γενική συνέλευση του Μαρτίου. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία τριών νέων μελών. Τα νέα μέλη είναι ο αξιωματικός Π.Α. Απόστολος Κυργιαλάνης, ο μηχανολόγος μηχανικός Βασίλειος Καλεντερίδης και ο ελεύθερος επαγγελματίας Εμμανουήλ Παπάζογλου.

Ο αντικυβερνήτηςAHEPA Ελλάδος Στάθης Κεφαλίδης αφού καλωσόρισε τα νέα μέλη ενημέρωσε το τμήμα για τα πεπραγμένα του Mid-winter Conference της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Στο συνέδριο της Θεσσαλονίκης το τμήμα της Κομοτηνής εκπροσώπησαν ο Στάθης Κεφαλίδης και ο πύραρχος Λεωνίδας Καραγκούνης. Στη συνέχεια ο αντικυβερνήτης ενημέρωσε τα μέλη του τμήματος για τις προετοιμασίες του Ετήσιου Πανελλήνιου Τακτικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου “Χίλια Χρώματα” το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018 στην Ξάνθη. Τέλος ο πρόεδρος Ιωάννης Τζαμπάζης και ο γραμματέας Χρήστος Βατίτσης παρουσίασαν στο τμήμα τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

http://www.xronos.gr/genika/orkomosia-neon-melon-gia-toys-ahepa-komotinis

———————————————————–

Οικονομική βοήθεια από τους AHEPA Κομοτηνής προς το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης

Το Δ.Σ. του τμήματος AHEPA Ορφεύς Κομοτηνής παρέδωσε στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την εκδήλωση της κοπής της πίτας του. Ο πρόεδρος των AHEPA Γιάννης Τζαμπάζης, μαζί με τον γραμματέα Χρήστο Βατίτση και τον ταμία Μιχάλη Βεζυργιαννίδη, επισκέφτηκαν τους ανθρώπους του σωματείου και παρέδωσαν στον πρόεδρο Τρύφωνα Καρούντζου το συγκεντρωθέν ποσό συνολικής αξίας 300 ευρώ.

“Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε και συνεισφέρουμε στον αγώνα που δίνει το αναπηρικό κίνημα στην περιοχή. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ζητούν τα αυτονόητα από μια δημοκρατική κοινωνία και αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από ίσες ευκαιρίες και ίση αντιμετώπιση στην καθημερινότητά τους”, ανέφεραν σε σχετική τους ανακοίνωση η AHEPA Κομοτηνής, οι οποίοι υπογράμμισαν ότι το έργο τους για την πόλη θα συνεχιστεί, το ίδιο και η προσπάθεια σύμπραξης με το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης

Πηγή: http://www.xronos.gr

———————————————————–

Μέλος των AHEPANS έγινε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

Μέλος της “AHEPA” είναι από χθες, ο τέως βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η εισδοχή του στους κόλπους της Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής Βασιλόπιτας του Τμήματος “Ορφεύς” Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιάννης Τζαμπάζης, εγκωμιάζοντας την πολιτική πορεία του κ. Στυλιανίδη, καρφίτσωσε στο πέτο του το έμβλημα της “AHEPA”, σημειώνοντας: “Πιστεύω οτι θα σου δώσει περισσότερη δύναμη για να υπερασπιστείς τα συμφέροντα της χώρας μας”.

Συγχαίροντας και καλωσορίζοντας το νέο μέλος, ο αντικυβερνήτης Ελλάδος της Οργάνωσης κ. Στάθης Κεφαλίδης, υπογράμμισε εμφατικά το γεγονός οτι το έμβλημα της “AHEPA” το έχουν φορέσει τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μητροπολίτη Κομοτηνής κ. Παντελέημονα να ευλογεί τη Βασιλόπιτα και να απευθύνει ευχές.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο κ. Τζαμπάζης, υπενθυμίζοντας την ιστορία της “AHEPA” από την ίδρυσή της το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

“Ο Ελληνισμός σε όλο τον δυτικό κόσμο κάνει τη διαφορά, κι αυτή είναι της “AHEPA” η αποστολή”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλίδης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, ο πρόεδρος του οποίου κ. Τρύφωνας Καρούντζος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Τζαμπάζη για το έργο του και την έντονη δραστηριοποίησή του.
Επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν η αντιπεριφερειάχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, και ο αντιπεριφερειάρχης μεταφορών & επικοινωνιών κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας.
Ο κ. Χατζηβρέττας συνεχάρη τα στελέχη της “AHEPA” στη Ροδόπη και εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

Στην ομιλία του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Πρέπει να πείθουμε τα κέντρα των αποφάσεων πως το συμφέρον της Θράκης είναι συμφέρον του έθνους και της πατρίδας. Οι ηγέτες πρέπει να υπηρετούν το έθνος. Αν δεν έχεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων άνθρωπο δυνατό που να μην ξέχασε από που ξεκίνησε και να ξέρει που πρέπει να πάει, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Πολιτική δεν είναι να χτυπάμε πλάτες και να πηγαίνουμε στα πανηγύρια. Πολιτική είναι να έχουμε όραμα και να μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Πιστεύω οτι η “AHEPA” έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το τοπικό και διεθνές δίκτυο για να συμβάλλει σε αυτόν τον αγώνα. Γι’ αυτό και εγώ αθροίζω τη δική μου δύναμη και φωνή σε αυτή την προσπάθεια”.

Ακολούθησε προβολή σύντομου αφιερώματος στην ιστορική κατάκτηση από τη Βούλα Πατουλίδου του πρώτου Ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα, στη Βαρκελώνη το 1992, καθώς και απονομή πλακέτας αναγνώρισης της πολύχρονης, πολύπλευρης και ανιδιοτελούς προσφοράς της στην πατρίδα και στον αθλητισμό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: https://inkomotini.news/

————————————————

Στην Κομοτηνή θα βρεθεί η θρυλική Βούλα Πατουλίδου – “Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!”

Η πρώτη χρυσή Ολυμπιονίκης της Ελλάδας (χρυσό μετάλλιο στα 100 μ. με εμπόδια στους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης το 1992 που ήταν και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στον στίβο μετά το 1912), και νυν Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, θα παραβρεθεί στην εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας του Τμήματος AHEPA Κομοτηνής “Ορφεύς” που θα πραγματοποιηθεί στις 4/2 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο “Ανατόλια”.

Στην εκδήλωση θα παραστούν ακόμη ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών & Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, και ο τέως βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ (πλήρες μενού).

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης.

IMG_5024

Πηγή: https://inkomotini.news

——————————————

Οι AHEPANS Κομοτηνής εξαίρουν το έργο του μητροπολίτη Παντελεήμονα

Το τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ-20 ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, καλωσορίζοντας το 2018, εύχεται σε όλους τους συμπολίτες μας Καλή Χρονιά με Υγεία, Ειρήνη και Ευτυχία, και συγχρόνως απευθύνει “εγκάρδιες ευχές στους πολιτικούς άρχοντες της περιοχής μας καθώς και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και εξαίρετο ποιμενάρχη μας κ.κ. Παντελεήμονα”.

Ειδικότερα για τον επίσκοπο, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

“Σε μια ιδιαίτερη και εθνικά ευαίσθητη περιοχή όπως η δική μας, η οποία μάλιστα στερείται δίκαιης και ισόρροπης (χριστιανικής) εκπροσώπησης στην ελληνική Βουλή, σε συνδυασμό με τη δυσμενή οικονομική συγκυρία η οποία πλήττει τη χώρα μας εδώ και χρόνια σε όλα τα επίπεδα, η Εκκλησία μας, η οποία εκφράζεται στα πρόσωπα των κληρικών μας υπό την καθοδήγηση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, αποτελεί φάρο ελπίδας, σανίδα σωτηρίας, πηγή πνευματικής ανύψωσης της ζωής μας, τροφή για την ψυχή των χριστιανών και έμπρακτη στήριξη στον καθημερινό τους αγώνα.

Περαιτέρω πρέπει να αναγνωρίσουμε τον καθημερινό αγώνα του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας, ο οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στον Κύριο και όλες του τις δυνάμεις στο έργο της στήριξης των ανέργων, των απόρων, των εχόντων οποιαδήποτε ανάγκη, με καθημερινή σίτιση, με κοινωνικά φροντιστήρια, με ψυχολογική υποστήριξη και με διαμεσολάβηση σε όλα τα επίπεδα όπου είναι απαραίτητο.

Είμαστε δίπλα του όπου μας χρειαστεί και με οποιονδήποτε τρόπο, τον στηρίζουμε στο θεάρεστο έργο του, και προτρέπουμε τον κάθε πιστό να κάνει το ίδιο με το να στέκεται στο πλάι του και με το να διαφυλάσσει το κύρος του.

Για το Δ.Σ.

– Ο Πρόεδρος, Ιωάννης Τζαμπάζης.
– Ο Αντιπρόεδρος, Θεοδόσης Θεοδοσίου.
– Ο Γραμματέας, Χρήστος Βατίτσης.
– Ο Κοσμήτορας, Μιχάλης Αλατάκης.
– Ο Ταμίας, Μιχάλης Βεζυριανίδης”.

Πηγή: https://inkomotini.news/

——————————————————————

“Χαρισματικότατα και Προσωπικότητα” ομιλία στις 29-11-2017 ώρα 19:00 στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης

IMG_4293

 

IMG_4319

———————————————————————

Στ. Φανφάνης και Αργ. Αγγελόπουλος, τα νέα μέλη του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής “Ορφεύς”

orkomosia

Oρκωμοσία δύο νέων μελών, περιλάμβανε μεταξύ άλλων η γενική συνέλευση του Οκτωβρίου του τμήματος “ΑΧΕΠΑ – Ορφεύς Κομοτηνής”, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το τυπικό της Οργάνωσης.

Τα νέα μέλη που εντάχθηκαν στο τμήμα, είναι ο εκδότης της εφημερίδας “Ο Χρόνος”, Σταύρος Φανφάνης, και ο χειρουργός Αργύρης Αγγελόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία με τον Κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Βασίλειο Πετκίδη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσόρισε τα νέα μέλη, και εξήρε το έργο και τη δράση του τμήματος στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα, προέβη σε εκτενή αναφορά στην τελευταία επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και στα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε διαδικτυακή συνομιλία με τον πρώην Ύπατο Κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης και ιδρυτή του American Hellenic Institute, Peter Baltis, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, ενημέρωσε τα μέλη του τμήματος για το γεύμα που του παρέθεσε η Οργάνωση στην Ουάσιγκτον καθώς και για λεπτομέρειες της κατ’ ιδίαν συνάντησής του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ενώ επισημαίνοντας τη δέσμευση της αμερικάνικης κυβέρνησης για διπλωματική, οικονομική και αμυντική στήριξη της Ελλάδας, υπογράμμισε το αμερικάνικο ενδιαφέρον για την περιοχή της Θράκης στον οικονομικό τομέα και στη δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή.

Στη Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε και ο Αντικυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων τη σημασία της δημιουργίας του τμήματος στην πόλη της Κομοτηνής.

Η Γενική Συνέλευση περατώθηκε με τον προγραμματισμό των δράσεων του τμήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: https://inkomotini.gr

—————————————————————

Peter Baltis: “Μεγάλο οικονομικό και επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή της Θράκης από την Αμερική»

76578648_58

Γενική συνέλευση, με ορκωμοσία νέων μελών καθώς και ενημέρωση από την Αμερική σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περιελάμβανε η πρώτη γενική συνέλευση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ορφεύς Κομοτηνής για τη νέα σεζόν.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 17 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Οκτωβρίου, του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ορφεύς Κομοτηνής. Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης έγιναν σύμφωνα με το τυπικόν της οργάνωσης και ακολούθησε η ορκωμοσία δύο νέων μελών. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία με τον κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Βασίλειο Πετκίδη ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στο τμήμα, καλωσόρισε τα νέα μέλη και εξήρε το έργο και την δράση του τμήματος στην τοπική κοινωνία. Ακόμη έκανε μια εκτενή αναφορά στην επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και στα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαδικτυακή συνομιλία με τον π. ύπατο κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης και ιδρυτή του American Hellenic Institute, κύριο Peter Baltis, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική. Ενημέρωσε τα μέλη του τμήματος για το γεύμα που παρέθεσε η οργάνωση στην Ουάσιγκτον στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς και λεπτομέρειες για την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με αυτόν και τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Επισήμανε την δέσμευση της αμερικάνικης κυβέρνησης για διπλωματική, οικονομική και αμυντική στήριξη της Ελλάδας. Τέλος τόνισε το Αμερικάνικο ενδιαφέρον για την περιοχή της Θράκης στον οικονομικό τομέα και στην δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή. Η γενική συνέλευση έκλεισε με τον προγραμματισμό δράσεων του τμήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: http://www.xronos.gr

——————————————————

Οι ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν ένα «Εθνικό project» για τη Θράκη

Την επανεκλογή του στη θέση του αντικυβερνήτη Ελλάδος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ΑΧΕΠΑ κατάφερε ο Κομοτηναίος Στάθης Κεφαλίδης, κάνοντας χρήση του δικαιώματος 1+1 θητειών στη συγκεκριμένη θέση.

Μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87.5 fm, ο κος Κεφαλίδης παρουσίασε για άλλη μία φορά το έργο των ΑΧΕΠΑ, που αποτελείται από 40.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Εξήγησε τους στόχους της οργάνωσης, που έρχεται πλέον σε ευθεία επαφή με κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και αυτής των ΗΠΑ, όπου είναι και η έδρα της, δίνοντας μάλιστα και την είδηση ότι οι ΑΧΕΠΑ σχεδιάζουν ένα «Εθνικό project» για τη Θράκη.

«Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει ένα και μοναδικό στόχο, να αναδεικνύει τον ελληνισμό και τις αξίες του και αυτό το καταφέρνει πολύ καλά 95 χρόνια τώρα, γιατί μπορεί και βλέπει τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών, οι εκπρόσωποί μας μπορούν και συναντιούνται με τους γερουσιαστές για να συζητήσουν τα θέματα της Ελλάδος όπως είναι η Κύπρος όπως είναι η Μακεδονία, όπως είναι τα μάρμαρα, όπως είναι η Θράκη όπως είναι ζητήματα της Ελλάδος και η κρίση που περνάει. Είναι μια σειρά από ζητήματα τα οποία περνούν στην ατζέντα της ΑΧΕΠΑ και τα συζητάει και με την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και με τις ηγεσίες των τοπικών κυβερνήσεων» εξήγησε κατ’ αρχήν ο κος Κεφαλίδης. Συνεχίζοντας περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ, που έχει ως εξής: «Το κάθε τμήμα λειτουργεί σαν ένα κύτταρο της ΑΧΕΠΑ, το οποίο κοιτάει τι γίνεται στην τοπική κοινωνία και κοιτάει πρώτα από όλα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ που μπορούν να βοηθήσουν, είτε με δικές τους χορηγίες, είτε χορηγίες τις οποίες μαζεύουν από την κοινωνία, είτε όταν υπάρχει ένα πολύ μεγάλο project.

Για παράδειγμα, στον Ευαγγελισμό έφτιαξαν αυτό που λένε εθνικό project. Έφτιαξαν μια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη όταν είδαν ότι με την κρίση πολλοί γιατροί δεν έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν στις βιβλιοθήκες γιατί έχουν πολύ ακριβές συνδρομές. Αποφασίσαμε αυτό σαν οργάνωση να το κάνουμε εθνικό project. Το πήγαμε στην Αμερική, εγκρίθηκε -αυτό σημαίνει ότι από όλο τον κόσμο, όλα τα μέλη της ΑΧΕΠΑ βάζουν λεφτά για να γίνει αυτή η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον Ευαγγελισμό- και έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες γιατρούς σε όλα τα επίπεδα να μπορούν δωρεάν πλέον να παίρνουν όλα αυτά τα συγγράμματα μέσα από αυτή τη βιβλιοθήκη»

Στη δική μας περιοχή, είπε ο κος Κεφαλίδης δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη κάποιο εθνικό Project, όμως υπάρχουν προτάσεις: «Μέχρι τώρα στην περιοχή μας δεν μας ήρθε κάτι το οποίο να μπορεί να γίνει σε εθνικό πρόγραμμα, αλλά θεωρώ ότι δουλεύονται 2-3 προτάσεις ώστε να αποτελέσουν ένα πρόγραμμα που θα το πάμε στην Αμερική. Όταν γίνει πρόγραμμα ΑΧΕΠΑ ένας από το Ντάλας μπορεί να έρθει και να βάλει 10.000 ευρώ γιατί ουσιαστικά το διαδίδεις σε όλα τα μέσα, 40.000 email, συνέχεια στέλνεις σε όλο τον κόσμο και τους λες ότι υπάρχει αυτό το πρόγραμμα, αυτή η ανάγκη, έχει τη σφραγίδα της ΑΧΕΠΑ και μπορείς να μαζέψεις πολύ εύκολα και γρήγορα -αν είναι σωστό- και 10 και 20 και 40.000 ευρώ. Μας ήρθαν προτάσεις αλλά μέχρι τώρα αυτές οι προτάσεις είναι προτάσεις που είτε μπορούν να ενταχθούν σε άλλα προγράμματα ευρωπαϊκά είτε να χρηματοδοτηθούν από τα υπάρχοντα τα οποία υπάρχουν τα εθνικά. Θεωρώ ότι σε βάθος χρόνου θα μπορούμε και εμείς να πάρουμε εθνικό πρόγραμμα και να το πάμε έξω».

Ο κος Κεφαλίδης εξήγησε ότι στόχος της ΑΧΕΠΑ είναι να καλύψει όλη την Ελλάδα. Σήμερα αριθμεί 36 παραρτήματα, αλλά ο στόχος είναι η πλήρης κάλυψη, ώστε τα αποτελέσματα του έργο της οργάνωσης να φτάνουν παντού.

Η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει εντοπίσει τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να παράσχει βοήθεια στην Ελλάδα, και αυτοί είναι οι εξής: «Αυτή την ώρα η Ελλάδα χρειάζεται δύο πράγματα: πρώτα επενδύσεις και επίσης χρειάζεται να σταματήσουμε το να φεύγουν τα μυαλά έξω. Φεύγουν τα καλύτερα μυαλά μας έξω αλλά και οι άνθρωποι που ζουν εδώ αυτή την ώρα ψάχνουν να βγουν επαγγελματικές διεξόδους στο εξωτερικό. Αυτό σημαίνει ότι δεν επενδύουν το μυαλό τους εδώ γιατί δεν έχουν ευκαιρίες, δεν υπάρχουν επενδύσεις».
Τέλος, ο κος Κεφαλίδης ενημέρωσε ότι το 19ο συνέδριο των ΑΧΕΠΑ θα γίνει στην Ξάνθη.

http://www.xronos.gr/reportaz/oi-ahepa-shediazoyn-ena-ethniko-project-gia-ti-thraki


H AΧΕΠΑ Κομοτηνής ενισχύει το Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης στη μνήμη του Γιώργου Κεφαλίδη

Η τοπική οργάνωση Κομοτηνής της ΑΧΕΠΑ, Τμήμα HJ-20 «ΟΡΦΕΥΣ», με ανακοίνωσή της, και θέλοντας να εκφράσει «τα βαθιά της συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του αντικυβερνήτη της Περιφέρειας 25 και πρώην προέδρου του τοπικού Τμήματος, αδελφού Ευστάθιου Κεφαλίδη», αντί στεφάνου, στη μνήμη του εκλιπόντος, καταθέτει το ποσό των 100 ευρώ στο νεοσύστατο σωματείο ΑμεΑ περιφερειακής ενότητας Ροδόπης.
http://inkomotini.gr/


Επανεξελέγη Αντικυβερνήτης του District 25 της AHEPA HELLAS ο Στάθης Κεφαλίδης

ντικυβερνήτης της AHEPA HELLAS επανεξελέγη για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Κομοτηναίος Στάθης Κεφαλίδης, κατά το 18ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Οργάνωσης που διεξήχθη στην Κοζάνη.

Το Τμήμα AHEPA HELLAS της Κομοτηνής «ΟΡΦΕΥΣ HJ-20» συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου με πολυμελή αντιπροσωπεία επτά μελών του, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η εκλογή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη θέση του Γραμματέα του συνεδρίου, του Γραμματέα του Τμήματος Κομοτηνής, Χρήστου Βατίτση.

Πηγή: http://inkomotini.gr/


Δωρεά βιβλίων στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής

17820614_10154684086423068_1435241545_o

Κίνηση προσφοράς πραγματοποίησαν την Παρασκευή 7 Απριλίου, οι AHEPA HELLAS Ορμές HJ-20 Κομοτηνής. Με γνώμονα την προσφορά στον τόπο τους, τα μέλη των AHEPA HELLAS HJ-20 δώρισαν δεκάδες βιβλία στη δημοτική βιβλιοθήκη Κομοτηνής.

Στην παράδοση, εκ μέρους του τμήματος AHEPA HELLAS Ορμές HJ-20 Κομοτηνής παρευρέθησαν οι Τζαμπάζης Ιωάννης, Βατίτσης Χρήστος, Βαρελάς Χρήστος και Αλατάκης Μιχαήλ.

“Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση της βιβλιοθήκης για την υποδοχή και τον συγγραφέα Γρηγοράκη Νικόλαο για την συνεισφορά του”, αναφέρουν.

http://www.xronos.gr/koinonia/dorea-vivlion-sti-dimotiki-vivliothiki-komotinis


Στήριξη της περιοχής της Θράκης από τον αντιπεριφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

3453467_39

Επέλεξε να εγγραφεί στο τμήμα ΑΧΕΠΑ για να στηρίξει την ευαίσθητη, ακριτική περιοχή της Θράκης.

Δείτε όλο το άρθρο εδώ: http://www.xronos.gr/reportaz/stirixi-tis-periohis-mas-apo-ton-antiperifereiarhi-kentrikis-makedonias.


 

Προσφορά των AHEPA HELLAS Κομοτηνής HJ-20

Προσφορά αλληλεγγύης έκαναν τα μέλη του τμήματος ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής, στο πλαίσιο των φιλανθρωπικών δράσεων του τμήματος. Συγκεκριμένα, έγινε επίσκεψη στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Παίδων Κομοτηνής, όπου τα μέλη παρέδωσαν δέματα με πολλά αγαθά.

«Ευχαριστούμε θερμά τον Παναγιώτη Μπάλτη για την γενναιόδωρη συνεισφορά του και την εταιρία Mercury Theodoridis Bros για τον ρουχισμό που διέθεσε. Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό, το Δ.Σ. και την προϊσταμένη του θεραπευτηρίου Ιωάννα Πασχαλίδου για την φιλοξενία», αναφέρουν από τους ΑΧΕΠΑ.

23435_61


ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής 2013-2015

16ο Συνέδριο Περιφέρειας 25 Κομοτηνή

Ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου

Κοπή βασιλόπιτας 2015

Την Κυριακή 15/02/2015 το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Κομοτηνής «ΟΡΦΕΥΣ» HJ-020 και το Τμήμα Κομοτηνής των Θυγατέρων της Πηνελόπης «Νηρηίδες» CH423 έκοψαν την βασιλόπιτά τους σε σχετική εκδήλωση. Την εκδήλωση χαιρέτισε και ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ και ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κ.κ. Παντελεήμων. Επίσης, στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα νέα μέλη και των δύο Τμημάτων και ο Πρόεδρος του Τμήματος «ΟΡΦΕΥΣ» HJ-020 αδελφός Ευστάθιος Κεφαλίδης παρουσίασε την ΑΧΕΠΑ, τη δράση της και το Τμήμα Κομοτηνής με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) που ετοίμασε (http://youtu.be/arOBK2TRME0). Η Προέδρος αδελφή Μαρία Σοφιανού του Τμήματος Κομοτηνής των Θυγατέρων της Πηνελόπης «Νηρηίδες» CH423 ευχήθηκε και αυτή τα Τμήματα για ένα δημιουργικό, με υγεία 2015.

hj20-pita

Κοπή Βασιλόπιτας: Οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων της οικογένειας ΑΧΕΠΑ της Κομοτηνής και ο Σεβασμιότατος κ.κ. Παντελεήμων.

hj20-pita2

Τα νέα μέλη και οι Πρόεδροι των δύο Τμημάτων της οικογένειας ΑΧΕΠΑ της Κομοτηνής.


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014 στο Ξενοδοχείο Chris & Eve στην Κομοτηνή της Ροδόπης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία εκδήλωση από κοινού του Τμήματος AXEPA HJ-020 “ΟΡΦΕΑΣ” της Κομοτηνής με το Τμήμα CH-423 “Νηρηίδες” των Θυγατέρων της Πηνελόπης με θέμα την “ΘΡΑΚΗ”. Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Βουλευτής Ν. Ροδόπης & τέως υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο δημοσιογράφος κ. Σταύρος Λυγερός.

hj20-event-thraki

Από δεξιά: κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης – Πρόεδρος Τμήματος HJ-020 “ΟΡΦΕΑΣ” Κομοτηνής, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης – Βουλευτής & τέως Υπουργός, κ. Σταύρος Λυγερός – Δημοσιογράφος, Μαρία Σοφιανού – Πρόεδρος Τμήματος CH 423 Θυγατέρων της Πηνελόπης