Δράσεις 2018-2019 HJ-35 “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”

ΔΡΑΣΕΙΣ 2018 – 2019 AHEPA HJ – 35 Κηφισιάς «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»

————————————

Ευχαριστήρια Επιστολή Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού

————————————

Ομιλία με θέμα: “Υπήρχε ποίηση στο Βυζάντιο;”

Untitled-1

————————————

Hμερίδα με θέμα: «Εξωτερική πολιτική και οικονομία. Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα.»

IMG_9605

Επιστημονική Ημερίδα και HJ – 35

Με επιτυχία διοργάνωσε το Τμήμα AHEPA HJ – 35 Κηφισιάς «Κλεισθένης» σε συνεργασία με την Σχολή Εθνικής Άμυνας (Σ.ΕΘ.Α.) στις 14 Δεκεμβρίου 2018, Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Γεωπολιτικές και Γεωστρατηγικές Εξελίξεις στην Ευρύτερη Περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου», η οποία διεξήχθη στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.Α.Ε.Δ.) στην Αθήνα.

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων κ. Νίκος Ζαχαριάδης.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ως εκπρόσωπος του Πρέσβη των Η.Π.Α. ο Στρατιωτικός Ακόλουθος, Συνταγματάρχης κ. R. Reed Anderson. Κατά την έναρξη της ημερίδας χαιρετισμούς απεύθυναν: ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος κ. Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 35 Κηφισιάς «Κλεισθένης» Δρ. Βασίλειος Γκρέκας και ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA κ. Γεώργιος Λούκας (George Loucas), αφιχθείς από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Τον Ύπατο Πρόεδρο συνόδευαν τα μέλη του Ύπατου Συμβουλίου, ο Ύπατος Γραμματέας κ. Γεώργιος Χωριάτης, ο εκτελεστικός διευθυντής κ. Βασίλης Μωσαΐδης, ο Πρόεδρος της AHEPA Καναδά κ. Χρήστος Αργυρίου και ο Ύπατος Κυβερνήτης της AHEPA Περιοχής 10 κ. Φάνος Πιτίρης. Επίσης παραβρέθηκαν ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο Αντικυβερνήτης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας κ. Αντώνιος Γιαννικουρής και μέλη του Τμήματος. Συντονιστής της Ημερίδας ήταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Εστία» κ. Ευθύμιος Πέτρου. Ομιλητές ήταν ο κ. Κωστής Σταμπολής, Αντιπρόεδρος του IENE (Energy Institute of SE Europe) και οι καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου κ. κ. Άγγελος Συρίγος και Κωνσταντίνος Υφαντής. Την Επιστημονική Ημερίδα παρακολούθησαν οι ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων – σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Άμυνας, τα μέλη του Τμήματος HJ – 35 Κηφισιάς «Κλεισθένης» και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

unnamed unnamed2

——————————————————–

Hμερίδα με θέμα: «Εξωτερική πολιτική και οικονομία. Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα.»

Τα Τμήματα AHEPAHJ – 35 ΚηφισιάςHJ – 10 Χολαργού και HJ – 37 Ιλίου συνδιοργανώνουν  με το περιοδικό «FOREIGN AFFAIRS The Hellenic Edition» Hμερίδα με θέμα:

«Εξωτερική πολιτική και οικονομία. Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα.» 

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου,  (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα, Μαρούσι) στις 20 Μαρτίου 2019 και ώρα 18:00.

Ομιλητές θα είναι: ο Ομότιμος Καθηγητής Ανάπτυξης και Διεθνούς Οικονομικής του Ε.Κ.Π.Α. Γεώργιος Μέργος, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κωνσταντίνος Υφαντής και ο Βουλευτής Β’ Αθηνών και επικεφαλής του Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γεώργιος Κουμουτσάκος.

Θα χαρούμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

——————————————————–

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ  ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Το Τμήμα AHEPA HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει, ότι κατόπιν συμφωνίας του, με τον Όμιλο της «Ευρωκλινικής Αθηνών», εξασφάλισε την παροχή πλήρους και δωρεάν παρακλινικού ελέγχου για ανέργους και ανασφάλιστους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, που περιλαμβάνει αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις, καθώς επίσης και μαγνητικές εγκεφάλου και σπονδυλικής στήλης.

Όπως είναι γνωστό οι ασθενείς αυτοί ελέγχονται τουλάχιστον ετησίως, ώστε να διαπιστώνεται η πρόοδος ή η επιδείνωση της νόσου, και το κόστος των ανωτέρω εξετάσεων για κάθε ασθενή ανέρχεται στο δυσβάστακτο ποσό των 600 ευρώ.

Τα μέλη του Τμήματος σε συνεργασία με τον Όμιλο της «Ευρωκλινικής Αθηνών», αναλογιζόμενα τις ιδιάζουσες συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, που επικρατούν στην Χώρα μας, και με έντονο αίσθημα κοινωνικής συνευθύνης, παρέχουν ήδη τη δυνατότητα πλήρους ετήσιου ιατρικού ελέγχου, που θα διενεργείται στις εγκαταστάσεις της «Ευρωκλινικής Αθηνών», σε 20 έως 35 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Κλείνοντας, επιθυμούμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στον Όμιλο της «Ευρωκλινικής Αθηνών» και στο διακεκριμένο μέλος μας και εξαίρετο ιατρό – χειρουργό ορθοπεδικό Δρ. Γεώργιο Μπούχλη, που με τη συνδρομή του, πραγματοποιήθηκε αυτή η συνεργασία.

Το Τμήμα μας, θα προσπαθήσει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του, να είναι δίπλα στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας.

————————————————

Επιστημονική Ημερίδα των AHEPA: «Ελληνική γλώσσα και διαδίκτυο»

IMG_5499

Με την παρουσία 160 και πλέον ατόμων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 12 Mαρτίου 2018, η Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: “Ελληνική Γλώσσα και Διαδίκτυο”, στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα), που διοργάνωσαν τα Τμήματα: DoP 421 “Αμαρυλλίδες”, AHEPAHJ – 02 Γλυφάδος, HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισίας και το Τμήμα SoP SHJ – 02 Αθηνών.

IMG_5496

Στην Ημερίδα μίλησαν: η Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Σελλά – Μάζη «Σύγχρονη διγλωσσία στην Ελλάδα: εκπαιδευτικά ζητήματα», o Αρχιτέκτονας – Ιστορικός του βιβλίου κ. Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος «Γλωσσικά ιδιώματα των ελληνικών εκδόσεων 15ου και 16ου αιώνα», ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Webster University Dr Stanley Sfekas «Το Όργανον του Αριστοτέλη. Η λογική δομή της Ελληνικής Γλώσσας» και ο κ. Δημήτριος Περπερίδης, Διδάκτωρ Πληροφορικής του Imperial College London «Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας στην ανάπτυξη της Πληροφορικής». Την Ημερίδα συντόνισε ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μελέτιος Μελετόπουλος, λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ημερίδας, ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο οποίος και ανέγνωσε το χαιρετισμό του Επικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Μιχάλη Κόκκινου.

IMG_5497

Στην εκδήλωση παρέστησαν: ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Νίκου, εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β΄, ο ανεξάρτητος Βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Επίτιμος Πρόξενος της Βραζιλίας Δρ. Ιωάννης Λύρας, ενώ εκ μέρους της Περιφέρειας 25 – AHEPA HELLAS, παρέστησαν: ο Past District Governor κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, o District Secretary κ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο District Treasurer κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο District Vice President of Hellenism κ. Βασ. Γκρέκας, Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και μέλη Τμημάτων AHEPA, Daughters of Penelope και Sons of Pericles της Αττικής και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Μετά το πέρας των εισηγήσεων, οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, ενώ η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παράθεση κεράσματος σε όλους τους παρευρισκόμενους (wine & cheese). Υποστηρικτές της Ημερίδας ήταν: το WEBSTER University, η καθημερινή ομογενειακή εφημερίδα «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ» Νέας Υόρκης, τα ειδησεογραφικά portals: RIZOPOULOS POST.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το RpnTv.gr και η RP Media.

Πηγή: https://rpntv.gr

————————————————————

Επιστημονική Ημερίδα “Ελληνική ΓΛΩΣΣΑ & Διαδίκτυο” – ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 – Ωρα: 18:30

Τα Τμήματα: DoP 421 «Αμαρυλλίδες», AHEPA HJ – 02 Γλυφάδος, HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισίας και SoP SHJ – 02 «Θησεύς» Αθηνών έχουν την χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν σε επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «Ελληνική Γλώσσα και Διαδίκτυο» που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 και ώρα 18:30 στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5, Πλάκα).

Στην Ημερίδα θα μιλήσουν: η Καθηγήτρια Γενικής Γλωσσολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ελένη Σελλά – Μάζη «Σύγχρονη διγλωσσία στην Ελλάδα: εκπαιδευτικά ζητήματα», o Αρχιτέκτονας – Ιστορικός του βιβλίου κ. Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος «Γλωσσικά ιδιώματα των ελληνικών εκδόσεων 15ου και 16ου αιώνα», ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Webster University Dr Stanley Sfekas «Το Όργανον του Αριστοτέλη. Η λογική δομή της Ελληνικής Γλώσσας» και ο κ. Δημήτριος Περπερίδης, Διδάκτωρ Πληροφορικής του Imperial College London «Η επιρροή του ελληνικού πολιτισμού και γλώσσας στην ανάπτυξη της Πληροφορικής». Την ημερίδα συντονίζει ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γενεύης κ. Μελέτιος Μελετόπουλος, λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής

Αφίσα ημερίδας

Πρόσκληση

————————————————————

Βασιλόπιτα έκοψαν από κοινού τα Τμήματα: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και HJ -35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς

Με την παρουσία 100 και άνω προσκεκλημένων, πραγματοποιήθηκε η από κοινού κοπή της Βασιλόπιττας των Τμημάτων AHEPA: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς, το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018, στην Αθηναϊκή Λέσχη.

Το δείπνο ευλόγησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, ο οποίος έκοψε την Βασιλόπιττα των δύο Τμημάτων και μετέφερε τις Ευχές και τις Ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β ́.

Στην εκδήλωση παρέστησαν: o Ανεξάρτητος Βουλευτής Β ́ Αθηνών κ. Χάρης Θεοχάρης, ο γνωστός μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, Αναπληρωτής Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας, το μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. Δρ. Πολυτίμη Λεονάρδου, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιναύαρχος ε.α. κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος Π.Ν., ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού Πλοίαρχος κ. Λεωνίδας Τσιαντούλας Π.Ν., ο Πρόεδρος της Αθηναϊκής Λέσχης κ. Κυριάκος Κουκουλομμάτης, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες, αξιωματούχοι και μέλη άλλων Τμημάτων της Αττικής, οικείοι, φίλοι και γνωστοί των δύο συνεργαζομένων Τμημάτων.

Την Περιφέρεια D – 25 AHEPA HELLAS, εκπροσώπησαν: o Past District Governor κ. Ιωάννης Μητρόπουλος, ο District Secretary Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, και ο District Vice President of Philanthropy Βαρδής Γωνιωτάκης – Κορδεράς.

Τα κομμάτια της Βασιλόπιττας έκοψαν και διένειμαν από κοινού οι Πρόεδροι: HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς κ. Ηλίας Κανελλόπουλος. Οι τυχεροί της βραδιάς, που βρήκαν τα δύο φλουριά ήταν: ο District Vice President of Hellenism Β. Γκρέκας και η κ. Κέλλυ Τσακίρογλου, που έλαβαν ως δώρο: ένα ιστορικό βιβλίο και ένα γούρι του Οίκου «Λαλαούνη» αντίστοιχα.

Τα έσοδα της βραδιάς θα διατεθούν υπέρ των επιστημονικών εκδόσεων της Υπηρεσίας Ιστορίας Ναυτικού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό ετών από την ίδρυσή της (1917 – 2017).

Οι Πρόεδροι αμφοτέρων των Τμημάτων, επανέλαβαν την κοινή δέσμευση τους για συμπόρευση και συνεργασία σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται η μεγάλη οικογένεια της AHEPA για την υπηρέτηση των υψηλών ιδεωδών της επ ́ ωφέλεια του Ελληνισμού.

IMG_4904

IMG_4908

IMG_4911

IMG_4912

IMG_4913

FullSizeRender

IMG_4919

—————————————————————-

Δειπνο και κοπη βασιλοπιττας Τμηματων HJ – 17 Βαρης – Βουλας – Βουλιαγμενης και HJ -35 Aμαρουσιου-Κηφισιας

IMG_4742

——————————————————–

Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου ΔΣ για την χρονιά 2017-2018

Την Τρίτη 20/6 πραγματοποιήθηκε η τελευταία για φέτος συνεδρίαση του Τμήματος, κατά την οποία έλαβαν χώρα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου ΔΣ για την χρονιά 2017-2018. Μετά το πέρας της συνεδριάσεως ακολούθησε ανοικτή δεξίωση στο κτήμα των μελών του Τμήματος αδελφών Ασλανίδη, στην οποία παρέστησαν, πέραν των μελών, οι αδελφοί Γραμματέας και Τελετάρχης της Περιφέρειας ΑΗΕΡΑ Ελλάδος, μέλη των γυναικείων Τμημάτων της ΑΗΕΡΑ Ελλάδος, η βουλευτής της ΝΔ κα Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία απηύθηνε σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γεώργιος Πατούλης, ο οποίος βραβεύθηκε για την πολυετή και πολυσχιδή κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του, εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου και πλήθος καλεσμένων. Ευχόμαστε ολόψυχα στον νέο Πρόεδρο, καθώς επίσης και στους λοιπούς νεοεκλεγέντες Αξιωματικούς του Τμήματος καλή δύναμη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, σε όλα δε τα μέλη της Οικογένειας της ΑΗΕΡΑ ευχόμαστε ένα καλό και ευχάριστο καλοκαίρι.