Hμερίδα με θέμα: «Εξωτερική πολιτική και οικονομία. Προκλήσεις και ευκαιρίες για την Ελλάδα.»

IMG_9605

——————————————————–

HJ – 10 Χολαργού: Φιλανθρωπική Θεατρική Παράσταση

Το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού «Περικλής» σε συνεργασία με το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΙΣ, διοργανώνει θεατρική παράσταση για φιλανθρωπικό σκοπό. Το θεατρικό έργο έχει τίτλο “Ερωτόκριτος” και η παράσταση θα λάβει χώρα την Κυριακή στις 24 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00, στο Δημαρχείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη (Αίθουσα: Ιάκωβος Καμπανέλλης, Μιχάκη 8, ΤΚ 182 33). Η τιμή της πρόσκλησης είναι 10 ευρώ και οι εισπράξεις θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Οι προσκλήσεις θα πληρωθούν επί τόπου. Η εκδήλωση είναι ανοικτή και είναι δυνατόν να προσκληθούν και άτομα εκτός της ΑΧΕΠΑ. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν παρακαλούνται να ενημερώσουν με e-mail στο secretary@ahepahj10.gr ώστε να κρατηθούν θέσεις.

Πρόσκληση HJ 10

—————————————-

Καρκίνος του Μαστού – Τελευταίες εξελίξεις στην πρόληψη και τη Θεραπεία

IMG_7675

——————————————————

Το HJ -10 στις «Ημέρες Περικλέους 2018»

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, το Tμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού «Pericles», εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Παπάγου – Χολαργού με θέμα «Ημέρες Περικλέους 2018». Στην εν λόγω εκδήλωση ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Καθηγητή Μανώλη Κορρέ με θέμα «Περίκλεια οικοδομικά προγράμματα».

IMG_7614

——————————————————

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY HJ – 10 «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΣΤΟ ZONARS

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού «Pericles», διοργάνωσε ανοικτή συνάντηση στο Zonars, στο Σύνταγμα, με σκοπό την γνωριμία μεταξύ των Αδελφών και την ανταλλαγή απόψεων. Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό με συμμετοχή και από άλλα τμήματα και οι Αδελφοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν την Οργάνωση μας.

Το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού «Περικλής» σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:15 σε συνάντηση στο Zonars στο Σύνταγμα. Η συνάντηση είναι ανοικτή με σκοπό την γνωριμία μεταξύ των αδελφών και το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στο secretary@ahepahj10.gr

——————————————————

Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA  στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

To Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού “Pericles”, διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, εκδήλωση με θέμα: «Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία». Η εκδήλωση είχε σαν στόχο να αναδείξει την πλούσια δραστηριότητα και την προσφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA, στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας μέσα στο χρόνο, δραστηριότητα που δεν έχει τύχει της προβολής που της αξίζει.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Βαρδής Γωνιωτάκης – Κορδεράς, χαιρέτισε τους εκπροσώπους της πολιτείας, τονίζοντας ότι η ΑΧΕΠΑ και η Ομογένεια των Η.Π.Α. αποτελούν τους στυλοβάτες της Ελλάδας στην Αμερική και τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της εκδήλωσης, ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, κ. Carl Holister εξήρε μεταξύ άλλων, το σημαντικό έργο της Οργάνωσης ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στην τεράστια προσφορά της, στην Φιλανθρωπία, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, καθώς και στην ανάδειξη της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού ανά τον κόσμό. «Η ΑΗΕΡΑ ήταν εκείνη που συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπει η ελληνική γλώσσα ως μάθημα στα Πανεπιστήμια του Οχάιο, του Μιζούρι και του Λος Άντζελες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβυς ε.τ. κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβης της Ελλάδος στις Η.Π.Α. την περίοδο 2005 – 2009, ο οποίος επισήμανε ότι σε μια εποχή που επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού, αντί για την ισχύ του δικαίου, ο ρόλος της ΑΗΕΡΑ είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Ο ομιλητής στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της Δημοκρατίας και στις Πανανθρώπινες Αξίες της Αλληλεγγύης, της Αδελφοσύνης των λαών και του σεβασμού στην Διαφορετικότητα. Εστιάζοντας στα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, καυτηρίασε την επιθετικότητα της Τουρκίας και τόνισε την ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει περισσότερο, στην ενίσχυση των σχέσεών της με την Κύπρο και το Ισραήλ. Παράλληλα ανέφερε ότι για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική συναίνεση, κάτι που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ισχύει.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο κ. Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος στο χαιρετισμό του, τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της ΑΧΕΠΑ, η οποία, όπως είπε, γίνεται μεγαλύτερη ακριβώς επειδή δεν έχει κομματικό χαρακτήρα και αγγίζει όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμα η κ. Eva Jean Fomalont, Grand President των Daughters of Penelope, ο κ. Γιώργος Χωριάτης, Ταμίας της AHEPA και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είναι μέλος της ΑΗΕΡΑ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αρχιμανδρίτης π. Θεοδόσιος Οικονομίδης, εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών καθώς και οι Basil Mossaidis, Executive Director, T. Kalantzis, Past Supreme Governor, Elena Saviolakis, DOP Executive Director, Christos Argiriou, Canadian President, Eva Jean Fomalot, Grand President DOP, Kyrikos Papadopoulos, Sons National Advisor, G. Horiates, Supreme Treasurer, T. Dushas, Supreme Governor, N. Karacostas, PSP.

Εκ μέρους της AHEPA Hellas, παρέστησαν: ο Past District Governor κ. Γεώργιος Πλοκαμάκης, ο Lt District Governor κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, ο District Secretary Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο District Treasurer κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο District Vice President of Hellenism κ. Βασ. Γκρέκας, ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο District Warden κ. Κυριάκος Κωσταρέλλος, Πρόεδροι, Αξιωματούχοι και μέλη Τμημάτων AHEPA και DAUGHTERS OF PENELOPE, τόσο της Αττικής όσο και από άλλα Τμήματα εκτός Αθηνών.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού “Pericles”, διοργάνωσε δείπνο προς τιμήν του Υπάτου Προέδρου της ΑΗΕPA και της συνοδείας του, στο οποίο συμμετείχαν και πολλά μέλη της Οργάνωσης.

https://www.reader.gr/news/oikonomia/advertorials/i-syneisfora-tis-omogeneias-ton-ipa-kai-tis-ahepa-stin-syghroni-elliniki

http://lastpoint.gr/i-syneisfora-tis-omogeneias-ton-ipa-kai-tis-achepa-stin-sygchroni-elliniki-istoriaa-hj-10-pericles/

https://www.ekirikas.com/%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%AD%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%B7/

——————————————————————

Πρόσκληση για εκδήλωση του Τμήματος HJ-10 στην Παλαιά Βουλή 9/5/2018

To Τμήμα HJ-10 Pericles AHEPA HELLAS σας προσκαλεί την Τετάρτη 9 Μαΐου, 6.30 μμ, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στην εκδήλωση με θέμα: “Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία”.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Carl Hollister, και τα μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA που θα επισκεφθούν την περίοδο εκείνη την χώρα μας.

Επίσης, την ίδια ημέρα, αμέσως μετά την εκδήλωση, το Τμήμα μας οργανώνει και δείπνο προς τιμήν του Υπάτου Προέδρου και της συνοδείας του.

Το δείπνο θα γίνει στο εστιατόριο THE GREAT (Όθωνος 6, Σύνταγμα) και το κόστος συμμετοχής είναι 25 ευρώ.

Ο αριθμός θέσεων είναι πολύ περιωρισμένος, γι’ αυτό οι κρατήσεις θα πρέπει να γίνουν έγκαιρα.

Υπεύθυνος για κρατήσεις: Κώστας Γαλάνης (τηλ. 6946- 065938, E-mail kg.apagency@gmail.com)

Πρόσκληση

————————————————————————-

Νέα κοινωνική προσφορά από το Τμήμα H-J 10 ‘Περικλής’ της AHEPA Hellas

To κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά το Τμήμα H-J10 «Περικλής» της AHEPA Hellas, προχωρώντας σε μια σημαντική προσφορά προς το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης».

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 ομάδα μελών από το τμήμα, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βαρδή Γωνιωτάκη – Κορδερά, επισκέφθηκε το Σωματείο και παρέδωσε τρόφιμα για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί.

Παράλληλα, τα μέλη του τμήματος HJ-10 «Περικλής» της AHEPA Hellas είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την κα. Αδριάννα, η οποία έχει αναλάβει το σημαντικό έργο όχι μόνο της φιλοξενίας των παιδιών, αλλά και έναν σημαντικότερο ρόλο, αυτόν της συναισθηματικής στήριξης των παιδιών, τα οποία την αισθάνονται ως μητέρα τους.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη του τμήματος HJ-10 «Περικλής» της AHEPA Hellas είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περαιτέρω με τους ανθρώπους του Φιλανθρωπικού Σωματείου για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των παιδιών σε αυτό, με απώτερο στόχο να διερευνηθούν οι προοπτικές μιας στενότερης συνεργασίας και στήριξης του Σωματείου.

Ενδεικτικό στοιχείο της εξαιρετικά επιτυχημένης αυτής πρωτοβουλίας είναι και το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσκεψης τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Φιλανθρωπικό Σωματείο ήταν ιδιαίτερα χαρούμενα και ευδιάθετα, όπως άλλωστε και τα μέλη του τμήματος HJ-10 «Περικλής» της AHEPA Hellas που είχαν την χαρά να συνομιλήσουν μαζί τους για αρκετή ώρα. Το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης» βρίσκεται στη Νέα Σμύρνη και σκοπός του είναι η προστασία και η περίθαλψη παιδιών όχι μόνο σε θέματα σίτισης και στέγασης, αλλά και σε ζητήματα διαπαιδαγώγησης και κοινωνικής αποκατάστασης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την AHEPA Hellas και το έργο της επισκεφτείτε την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της, ενώ για επικοινωνία με το Τμήμα H-J10 «Περικλής» της AHEPA Hellas, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο Βαρδή Γωνιωτάκη-Κορδερά, στο e-mail vardis@kord.gr και στο τηλ. 6974-899190

Πηγή: http://m.news247.gr

————————————————————————-

Το HJ-10 σας προσκαλεί στο εστιατόριο ZONARS το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 19:00

IMG_1098

————————————————————————

Νέα κοινωνική προσφορά του Τμήματος H-J10 “Περικλής” της AHEPA Hellas

To κοινωνικό του πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά το Τμήμα H-J10 “Περικλής” της AHEPA Hellas, προσφέροντας στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας στην δύσκολη καθημερινότητά τους.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, αντιπροσωπεία του Τμήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαρδή Γωνιατάκη-Κορδερά και τον Γραμματέα Φώτη Σαραντόπουλο προσέφερε στον Σύλλογο είδη καθαρισμού, χαρτικά, απορρυπαντικά, ποτήρια, παπλώματα και σόμπα υγραερίου, τα οποία παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Αθανάσιος Βίγλας και ο Γενικός Γραμματέας Σοφοκλής Αλέπης.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου, φανερά συγκινημένοι, ευχαρίστησαν θερμά το Τμήμα Η-J10 της AHEPA για την βοήθεια και στήριξη που προσέφερε σε αυτό το ευαίσθητο κομμάτι συμπολιτών μας. Η παράδοση έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, στην Αθήνα. Το Τμήμα Η-J10 της AHEPA συνεχίζει έτσι την δράση του, και με κοινωφελείς πρωτοβουλίες, υπηρετώντας πιστά τις αρχές της AHEPA, για την προώθηση των αξιών του Ελληνισμού, με πλούσια εκπαιδευτική και φιλανθρωπική δραστηριότητα. (Περισσότερες πληροφορίες για την AHEPA Hellas και το έργο της στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttps://ahepahellas.org/about/, ενώ για επικοινωνία με το Τμήμα H-J10 “Περικλής” της AHEPA Hellas, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Πρόεδρο Βαρδή Γωνιατάκη-Κορδερά, στο e-mail vardis@kord.gr, ή στο τηλ. 210-68.28.888)

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/nea-koinwnikh-prosfora-toy-tmhmatos-h-j10-periklhs-ths-ahepa-hellas.4974566.html

————————————————————————

Πρόσκληση για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή

Αδελφοί μου

Σας κοινοποιώ την πρόσκληση για την Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, ώρα 7 μμ, στο Zonars για να προσκαλέσετε Αδελφούς και Αδελφές, φίλους και συγγενείς.

Υπενθυμίζω ότι για τις κρατήσεις ενημερώνομε τον Αδ. Κώστα Γαλάνη ( email kg.apagency@gmail.com )

Αδελφικά
Φώτης Σαραντόπουλος
Γραμματέας HJ-10

————————————————————————

Πρόσκληση στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φώτη Σαραντόπουλου  Εμπρός δια της λόγχης

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Φώτη Σαραντόπουλου

Εμπρός δια της λόγχης – 2ος Βαλκανικός Πόλεμος – Μέρος Β’

το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:45 πμ
στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Ιστορικό Μουσείο, Σταδίου 13, Αθήνα).

AHEPA-PROSKLHSH-HJ10

————————————————————————

Προσφορά του Τμήματος HJ-10 “ΠΕΡΙΚΛΗΣ” στο Ίδρυμα “Κιβωτός Αγάπης” στην Πάτρα

Το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, μέλη του Τμήματος HJ-10 “ΠΕΡΙΚΛΗΣ” της AHEPA HELLAS, επισκέφθηκαν το Ίδρυμα “Κιβωτός Αγάπης” στην Πάτρα, για να παραδώσουν την βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τα μέλη του Τμήματος, κυρίως τρόφιμα, είδη υγιεινής, παιχνίδια και ρούχα, συνολικού βάρους άνω των 600 kgs.

Επί κεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν οι Αδελφοί μας Βαρδής Γωνιωτάκης – Κορδεράς (Πρόεδρος), Φώτης Σαραντόπουλος (Γραμματέας) και Διονύσης Βώσσος και Δημήτρης Μουταφίδης από την Επιτροπή Φιλανθρωπίας τους Τμήματος.

Το Ίδρυμα “ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ”, που ιδρύθηκε το 1971, στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο στην Πάτρα (Κων. Παλαιολόγου 29) (http://www.kivotosagapis.gr/https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B9%CE%B2%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%91%CE%B3%CE%AC%CF%80%CE%B7%CF%82-449734228478208/), και προσφέρει πλήρη και δωρεάν φιλοξενία σε 79 παιδιά με διανοητική καθυστέρηση ή/και σοβαρά κινητικά προβλήματα, από την ηλικία του 1 έτους, μέχρι και άνω των 50 (για άτομα που μεγάλωσαν στο Ίδρυμα), και απασχολεί 64 άτομα (εργαζόμενους και εθελοντές πλήρους απασχόλησης).

Η χρηματοδότηση του Ιδρύματος βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε προσφορές, αφού η κρατική βοήθεια έχει σχεδόν μηδενιστεί τα τελευταία έτη.

1

7

11


GREEK AND US TAXES FOR EXPATRIATES

Θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Auditorium τoυ HAU την Δευτέρα  18 Ιανουαρίου στις 6.30 μμ.  H διάρκεια της εκδήλωσης είναι 2 ώρες. Θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό.

Τίτλος: GREEK AND US TAXES FOR EXPATRIATES

Παρουσιαστής / Εvent Co-ordinator:

Christos Malaspinas, Journalist

Ομιλητές:

Angelos Kostopoulos and staff of Nakou & Associates Law Firm
Α representative from the Greek Ministry of Finance has been invited

Sponsors:

  • Hellenic American Union
  • AHEPA Chapter HJ-10
  • AHEPA Chapter HJ-04
  • The PanhellenicPost

Free admission


Εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Αγίου Γεωργίου – CHAPTER HJ-10 PERICLES

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Αγίου Γεωργίου, η οποία θα λειτουργήσει σε ειδικά ανακαινισμένο και διαμορφωμένο χώρο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων, Βοιωτίας.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Αγίου Γεωργίου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων με το Τμήμα HJ-10 “Περικλής” της ΑΧΕΠΑ, το οποίο διέθεσε  για τη δημιουργία της, βιβλιοθήκες, γραφεία, καθίσματα, βιβλία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία ενός ελκυστικού και προσωπικού χώρου για τα παιδιά, ώστε να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο σε ένα μέρος που θα τα εμπνέει και θα χρησιμεύει ως σημείο συγκέντρωσης, συζήτησης, μελέτης και ψυχαγωγίας.

Το Τμήμα HJ-10 “Περικλής” της ΑΧΕΠΑ, για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και δημοσιότητα στην έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, προσκάλεσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ” το οποίο παρουσίασε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” και ένα παιχνίδι με τον “Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας Ευγένιο”, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τα παιδιά του σχολείου που το παρακολούθησαν.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν από πλευράς ΑΧΕΠΑ ο Ύπατος Κυβερνήτης της Ευρώπης Νίκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-10 “Περικλής” Μιχάλης Μαρκουλάκος , τα μέλη Θανάσης Σαραντόπουλος, Χάρης Βέννης, Νικόλας Παπαηλίου, Βλάσης Δάλμαρης, Νότης Παρασκευόπουλος, καθώς και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, εκπρόσωποι του Δήμου και της Μητροπόλεως, οι κάτοικοι του χωριού και οι μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ήταν ο Χάρης Βέννης μέλος του Τμήματος HJ-10 “Περικλής”.

FB_IMG_1449480558863

IMG_20151204_130612703_HDR


Το τμήμα HJ-10 “Περικλής” της Ahepa σας προσκαλεί στην εκδήλωση:

Η μεγάλη εξόρμηση 1912 – 1913

στο Webster Athens Cultural Center (Οδός Μάρκου Αυρηλίου 5, Αέρηδες, Πλάκα) την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, ώρα 19:15 μμ.

Ομιλητές:
Α. Γεωργιάδης, τ. Υπουργός και μέλος της ΑΧΕΠΑ
Κ. Ζιαζιάς, Στρατηγός, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ

Αφηγητής: Φ. Σαραντόπουλος, συγγραφέας – δημοσιογράφος

Συντονιστής: Ν. Σακελλαρόπουλος, συγγραφέας – δημοσιογράφος

Θα χαιρετίσει ο αδ. Ν. Παπαδόπουλος, Ύπατος Κυβερνήτης Region 10 (Ευρώπη)

Prosklisi_AXEPA_TELIKO


Δείτε εδώ φωτογραφίες από την εκδήλωση του Τμήματος HJ-10 Χολαργού, προς τιμήν του ζωγράφου Κ. Μπρουμίδη

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 και ώρα 7.00 μμ, το Τμήμα HJ-10 “Περικλής” Χολαργού, διοργανώνει στην Παλαιά Βουλή στην Αθήνα, εκδήλωση προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη, ζωγράφου του Καπιτωλίου (ο
Μιχαήλ–Άγγελος της Αμερικής) και άλλων κρατικών κτιρίων της Washington DC των ΗΠΑ. Για το έργο του έχει τιμηθεί το 2008 από το Κογκρέσο των ΗΠΑ με το Χρυσό Μετάλλιο της Τιμής, καθώς και από την ΑΗΕΡΑ.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Ύπατου Προέδρου της ΑΗΕΡΑ αδ. Ph. Frangos που μετά το Συνέδριο της Κομοτηνής, θα βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Χαλιακόπουλος και συντονιστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Έλλις.

Χορηγός Επικοινωνίας: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Χορηγός της Εκδήλωσης: BERGMAN KORD
Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Το Τμήμα μας έχει αποφασίσει τη διοργάνωση την 13η Μαϊου μίας εκδήλωσης με τιμώμενο πρόσωπο τον Κωνσταnτίνο Μπρουμίδη στην Παλαιά Βουλή. Αρχές τις επόμενης βδομάδας θα σας σταλούν οι σχετικές προσκλήσεις, συνοπτικά όμως σας ενημερώνω ότι i) η εκδήλωση θα γίνει στην Παλαια Βουλή, στις 18.45, ii) κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Χαλιακόπουλος και iii) συντονιστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος κ. Αθανάσιος Έλλις.