HJ – 01 “Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ενεργός Πολίτης και Επιχείρηση”

Το Τμήμα AHEPA Athens Chapter HJ-01 σας προσκαλεί στο Δώμα του Νοσοκομείου « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (11ος όροφος), στην καθιερωμένη επιμορφωτική συνάντηση της 3ης Παρασκευής κάθε μήνα, που γίνεται στα πλαίσια των καταστατικών στόχων και σκοπών του, στις 19 Απριλίου 2018 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ειδικό συνεργάτη στην Βουλή των Ελλήνων, Εφοριακό και Ταμία του Τμήματος μας κ. Χρήστο Μπακούρο με θέμα: «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Ενεργός Πολίτης και Επιχείρηση».

Σύντομο Βιογραφικό
Ειδικός Συνεργάτης στην Βουλή των Ελλήνων.
Υπηρετώ στο Υπουργείο Οικονομικών – Εφοριακός.
Υποψήφιος Διδάκτορας
Μεταπτυχιακός φοιτητής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με κατεύθυνση «Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων»
Πτυχιούχος Μεταπτυχιακός στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου (Καρλόβασι) με κατεύθυνση «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ».
Πτυχιούχος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών ΔΕΟ.
τ. Αντιπρόεδρος ΔΣ του Νοσοκομείου Θεία Πρόνοια «Παμμακάριστος» από τον Απρίλο 2014 μέχρι τον Ιούνιο 2016.
Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ΕΚΠΑ
Μέλος Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μέλος επιτροπής Οικονομολόγων Δημοσίου Τομέα στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος
τ. Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φοιτητών και Αποφοίτων ΔΕΟ Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

mpakouros
—————————————

Το Αιγαίο ως στρατηγικό βάθος & άγνωστες πτυχές της κρίσης των Ιμίων

Το Τμήμα AHEPA HJ – 01 Αθηνών, σας προσκαλεί στο Δώμα του Νοσοκομείου « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (11ος όροφος),

στις 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 20:00, όπου θα πραγματοποιηθεί ομιλία από το μέλος μας Στέλιο Φενέκο Υποναύαρχο του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και πρόεδρο του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών με θέμα “Το Αιγαίο ως στρατηγικό βάθος & άγνωστες πτυχές της κρίσης των Ιμίων”.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α., ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012. Υπήρξε επίσης αθλητής του μπάσκετ (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα). Διετέλεσε Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ. Ο Στέλιος Φενέκος αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ορκίσθηκε Σημαιοφόρος του Π.Ν. το 1979. Στην θητεία του στα Ναυτικό, ολοκλήρωσε πλήρως της καριέρα του υπηρετώντας κυρίως στα πλοία του Στόλου, σε Φρεγάτες, Αντιτορπιλικά, πυραυλακάτους και Ναρκαλιευτικά, στο ΓΕΝ, στο Ναύσταθμο Κρήτης, στο ΓΕΕΘΑ και στο ΝΑΤΟ. Σπούδασε στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Ναυτική Σχολή Πολέμου, μεμεταπτυχιακέςσπουδέςστηΔιεθνήΠολιτική, Στρατηγικές, &Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Πάντειο, στις ΗΠΑ: ‘’Foreign&NationalPolicy, Decisionmaking, Strategy&DefensePlanning’’ (NWCRhodeIsland, USA), ForeignPolicyinEasternEurope, (ExecutiveProgramme,  Ηarvard KennedySchool of Government), και στην Αγγλία: CrisisManagement (MTC, Portsmouth). Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις περιορισμένες.

fenekos

————————————————

HJ-01 Αποκριάτικο Γλέντι με Θυγατέρες της Πηνελόπης “Εσπερίδες 359″

Τα Τμήματα της Αθήνας AHEPA HJ-01 και Θυγατέρες της Πηνελόπης Εσπερίδες 359, με την συμμετοχή της Επιτροπής της Ιατρικής Βιβλιοθήκης του Ευαγγελισμού, σας προσκαλούν στο Αποκριάτικο Γλέντι μας, το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 και ώρα 19:30, στο Μουσικό Εστιατόριο «Agora Center»
(Άστιγγος 13-15, Μοναστηράκι, Αθήνα, τηλ 21 5555 9137, έναντι του Μουσείου των Ψευδαισθήσεων),
https://www.facebook.com/193978494852399/videos/339547836642919/?t=14 με σκοπό την ενίσχυση του έργου της Πρότυπης Ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ, στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».
Προσκλήσεις 30€/ άτομο. (περιλαμβάνει ένα πλήρες μενού με κρασί και ζωντανή μουσική).
H μεταμφίεση είναι προαιρετική και θα υπάρχει και Valet Parking.

Προσκλήσεις/Πληροφορίες: κα. Μαριάννα Αργυροπούλου 6974024254, κα. Άντζυ Σκουφάρα 6944708919 η κ. Χρήστο Μπακούρο 6974201030

apokria

HJ – 01 ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

IMG_8912 (1)

Με επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα: «Αθλητισμός και όχι πρωταθλητισμός», που διοργάνωσε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου Περιστερίου, το Τμήμα AHEPA HJ – 01  Αθηνών, τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019, στις 7:00 μ.μ. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καταξιωμένος αθλητικός δημοσιογράφος κ. Αντώνης Πανούτσος, ενώ το πάνελ πλαισίωσαν:  η αθλητική δημοσιογράφος της ΕΡΑΣΠΟΡ κ. Βίκυ Σπανού και ο γιατρός Καρδιολόγος και Πρόεδρος Ελληνικής Ιατρικής ομάδος της Παραολυμπιακής Επιτροπής, Δρ. Πάνος Σταματόπουλος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: εκ μέρους του Δήμου Περιστερίου η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Μαρία Τσιώτα, ο Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζανέτος, o Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ.  Σαράντης, ο τ. Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. Θανάσης Παπαθανάσης, η Ολυμπιονίκης και Πρωταθλήτρια Ελλάδος Taekwondo Κωφών Δήμητρα Πασχάλη, ο ιδρυτής της  ένωσης Limits Krav Maga κ. Θεόδωρος Ντινόπουλος κ.α. Τον Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS κ. Ευστάθιο Κεφαλίδη, εκπροσώπησε ο Γραμματέας της Περιφέρειας 25 κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος. Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Διευθυντής Αθλητισμού του Τμήματος AHEPA HJ – 01  Αθηνών κ. Χρήστος Μπακούρος ενώ στην οργάνωση βοήθησε και το μέλος του Τμήματος κ. Νίκος Πολίτης.  Ήταν η πρώτη αθλητική εκδήλωση που οργάνωσε το Τμήμα HJ – 01 Αθηνών το 2019 και θα ακολουθήσουν και άλλες.

——————————————

HJ – 01 Ομιλία Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη: “Δυνατότητες ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την ψήφηση και κύρωση της από την Βουλή των Ελλήνων”

1547476507999blob

Το Tμήμα AHEPA HJ – 01 σας προσκαλεί στις 18 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 20:00, στο Δώμα του Νοσοκομείου «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», στην ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Θ. Μάζη, Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα «Δυνατότητες ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών μετά την ψήφιση και κύρωση της από την Βουλή των Ελλήνων».

Το συγγραφικό έργο του διακεκριμένου Καθηγητή, καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, οι θέσεις περιορισμένες.

—————————————————–

HJ – 01 Χριστουγεννιάτικη Εορτή για τα παιδιά του Ζαννείου Ορφανοτροφείου

Με τη παρουσία περίπου 110 ατόμων, πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή αγάπης που διοργανώθηκε από το Τμήμα AHEPA HJ-01 Αθηνών, στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο. Εκφράζουμε τα Θερμά μας Συγχαρητήρια στα καταπληκτικά παιδιά του Λύρειου Ιδρύματος και τον Καθηγητή μουσικής κ. Παναγίωτη Τσουκνίδα για την επαγγελματική εκτέλεση των τραγουδιών και τις Μοναχές του Λύρειου Ιδρύματος για το αξιοθαύμαστο έργο τους. Συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Πλαστικό και Επανορθωτικό Χειρουργό και Συγγραφέα κ. Nέκταριο Νουντουλάκη για την άψογη επιμέλεια της εκδήλωσης και την αφήγηση των παραμυθιών, στον Διευθυντή του Ζάννειου κ. Δημήτρη Λιανό για την φιλοξενία της εκδήλωσης και τον συντονισμό της , στην Σοπράνο ΕλένηΤσατσαρή με την εντυπωσιακή εκτέλεση των τραγουδιών της και στον μοναδικό πιανίστα Μάριο Καζά.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας: την καλτσοβιομηχανία ΠΟΥΡΝΑΡΑΣ και ΑΦΟΙ ΤΣΙΑΟΥΣΗ και τον Πρόεδρο του Τμήματος HJ-01 Δρ. Δημήτρη Χονδρό, για την μεταφορά του πιάνου από το Λύρειο Ίδρυμα στο Ζάνειο Ίδρυμα και τον «Φούρνο Βενέτη» Κηφισιάς για τα υπέροχα γλυκά του που προσέφερε στους καλεσμένους μας. Μαζί μας ήταν ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Χαλανδρίου HJ -04 «ΣΟΛΩΝ» κ. Γεώργιος Μαλάμος και η Πρόεδρος του Ιδρύματος Αρωγή κ. Βίκη Έλλιοτ.

1546190642072blob

1546190595449blob

1546190573504blob

—————————————————–

HJ – 01 Βοήθεια των πυρόπληκτων οικογενειών της Κινέτας

Το Τμήμα AHEPA HJ – 01 Αθηνών, συνέδραμε στις ανάγκες των πυρόπληκτων της Κινέτας. Σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλήνη και της Προέδρου του Ρίτσας Βούλγαρη, προσφέρθηκαν για την στήριξη των παιδιών των πυρόπληκτων οικογενειών, μέσω των εταιριών BODYTALK και ADMIRAL αθλητικές φόρμες και παπούτσια, μέσω μελών του HJ-01 είδη ρουχισμού και γραφικής ύλης, καθώς και παπλώματα από την επιχείρηση του Δημήτρη Χουλιαρά (Κιάτο).

Επίσης το τμήμα Αθηνών HJ-01 παρέδωσε επιταγή για την συμπλήρωση άμεσων αναγκών και ενημέρωσε για την απόφαση που έχει ήδη εγκριθεί από το ΔΣ του Τμήματος, για επίσκεψη ιατρών από το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την δωρεάν εξέταση των πυρόπληκτων. Στην φιλανθρωπική αυτή δράση συμμετείχαν επίσης το γυναικείο τμήμα της AHEPA Θυγατέρες της Πηνελόπης ΕΣΠΕΡΟΣ 359 και το INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION με δωρεές σε σόμπες και παπλώματα. Οι ανάγκες των πυρόπληκτων της Κινέτας συνεχίζουν να είναι τεράστιες και η στήριξη μας δεν θα σταματήσει εδώ . Όποιος μπορεί να βοηθήσει ας επικοινωνήσει μαζί μας.

Καλά Χριστούγεννα με υγεία, αγάπη και αλληλεγγύη.

1546191863242blob 1546191894262blob

—————————————————–

image1

Το Tμήμα AHEPA HJ-1 Αθηνών στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο

Tην Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα: 18:15 στο Ζάννειο Ορφανοτροφείο, το Τμήμα AHEPA HJ – 01 Αθηνών και ο Πλαστικός – επανορθωτικός Χειρουργός και Συγγραφέας Δρ. Nέκταριος Nτουντουλάκης σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Ζάννειου κ. Δημήτρη Λιανό θα προσφέρουν την αγκαλιά τους στα παιδιά του Λύρειου Ορφανοτροφείου μετά την πυρκαγιά στην Ραφήνα και στο Μάτι όπου καταστράφηκε  το κτήριο που τα στέγαζε. Θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή  με την συμβολή της Χορωδίας των παιδιών του  Λύρειου και του  κ. Nεκταριου Nτουντουλάκη  που εκτός την παροχή Ιατρικών υπηρεσιών προς τα παιδιά, θα επενδύσει την εκδήλωση με την αφήγηση του παραμυθιού  του “Αγιά Nύχτα”. Θα συμμετέχουν επίσης ο Καθηγητής Μουσικής του Λύρειου ΠαναγιώτηςΤσουκνιδάς, η Σοπράνο Ελένη Τσατσαρή και ο πιανίστας Μάριος Καζάς. Η είσοδος για το κοινό  είναι  ελεύθερη.

——————————————————————

«Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί»

Tο Tμήμα AHEPA HJ-01 Αθηνών, συμπεριλαμβάνεται στους υποστηρικτές του Ορατόριου (σε 1η παγκόσμια εκτέλεση) «Ρέκβιεμ για τα θύματα των Ναζί», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα: 20:30, στην Εθνική Λυρική Σκηνή (Πολιτιστικό Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος και θα παραστεί.

Μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν εισιτήρια μετά από προεγγραφή στον κατωτέρω σύνδεσμο: https://www.snfcc.org/visitors-center/events/greek-premiere-of-the-requiem-for-the-nazi-victims-(oratorio)-1712/?lang=el&fbclid=IwAR2xmdqvTJAWx1cWmRq9P3i389O4lX1lKLRC-2LJJM1qb6NJ_oPkwGKLq5Q

1544525164805blob

1544525186899blob

——————————————————————

Ομιλία του HJ-01: “Εισοδηματικές επιπτώσεις κατά την οικονομική κρίση της Ελλάδος”

Το Tμήμα Athens Chapter (HJ – 01) σας προσκαλεί στο Δώμα του Νοσοκομείου « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (11ος όροφος), στην καθιερωμένη επιμορφωτική συνάντηση της 3ης Παρασκευής κάθε μήνα, που γίνεται στα πλαίσια των καταστατικών στόχων και σκοπών του.
Στις 21 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Οικονομολόγο,Τραπεζικό και Αρθρογράφο Μελέτη Ρεντούμη με θέμα “Εισοδηματικές επιπτώσεις κατά την οικονομική κρίση της Ελλάδος”.

——————————————————————

Ομιλία του HJ – 01 με θέμα: “Η εξέλιξη των κοινοβουλευτικών θεσμών”

Το Τμήμα AHEPA HJ – 01 Αθηνών, σας προσκαλεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και ώρα: 20:00, στο Δώμα του Νοσοκομείου « Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» (11ος όροφος), στην ομιλία του μέλους του Τμήματος, Δρος Φώτιου Φιτσιλή Προϊσταμένου του τμήματος Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Εποπτείας της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής των Ελλήνων  με θέμα “Η εξέλιξη των κοινοβουλευτικών θεσμών”.

——————————————————————

Επίσκεψη του HJ – 01 στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο Αθηνών

——————————————————————

Βουλιαράτες 2018

Παραδοσιακά και φέτος το Τμήμα Αθηνών HJ – 01, έδωσε το παρών στη Βόρεια Ήπειρο και συγκεκριμένα στο χωριό Βουλιαράτες. Αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δρ. Δ.Χονδρό και μέλη του Δ.Σ. παρέδωσαν γραφική ύλη,αθλητικό εξοπλισμό και PC/εκτυπωτές στο Δημοτικό σχολείο του χωριού,και κατέθεσαν στεφάνι στο νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις για το έπος του 1940.
Χρόνια Πολλά !!! Τιμή και δόξα στους ήρωες!!!

——————————————————————

Ολομέλεια Οκτωβρίου

Τη Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η μηνιαία τακτική γενική συνέλευση του Τμήματος Αθηνών HJ – 01. Έγινε η ορκωμοσία του νέου Δ.Σ. και ορκωμοσία νέων μελών, ενώ σύντομους χαιρετισμούς έκαναν ο Κυβερνήτης Ευρώπης Ιωακείμ Καλαμάρης, ο Αντικυβερνήτης Ελλάδας Κωνσταντίνος Βαρσάμης και ο Πρόεδρος  του Τμήματος Δρ. Δημήτριος Χονδρός. Με το πέρας της Ολομέλειας ακολούθησε η ομιλία του μέλους μας ανεξάρτητου Βουλευτή Β΄ Αθηνών, κ. Χάρη Θεοχάρη.

——————————————————————

Στις 22 Ιουνίου το HJ-01, στον “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ”, ομιλία του Αρχιτέκτονα-Ιστορικού Κωνσταντίνου Στάικου με θέμα: Η Πνευματική Πορεία του Γένους με Όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο.

Την Παρασκευή 22 Ιουνίου στις 20.00,μετα την ΓΣ του Τμήματος HJ1, στον 11ο όροφο του ΓΝΑ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” ,θα ακολουθήσει ομιλία του Αρχιτέκτονα-Ιστορικού βιβλίου Κωνσταντίνου Στάικου με θέμα

Η Πνευματική Πορεία του Γένους με Όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο. Α’ τόμος:13ος αιώνας-μέσα 16ου.

Η παρουσία σας θα ειναι ιδιαίτερα τιμητική για εναν άνθρωπο που κύριο εργο του είναι η υποστήριξη του Ελληνισμού,ενός απο τους βασικούς πυλώνες της ΑΗΕΡΑ.

Ο Κωνσταντίνος Σπ. Στάικος είναι αρχιτέκτονας και ιστορικός του βιβλίου.Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο τμήμα εφαρμοσμένων Τεχνών, Διακοσμητική – Σκηνογραφία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Παρίσι, στην École Nationale Superieur des arts Decoratif, και εργάστηκε ως αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων από τη δεκαετία του 1960.

Από τα πιο σημαντικά έργα που του ανατέθηκαν ήταν ο σχεδιασμός και η επίβλεψη των εργασιών σε δύο βιβλιοθήκες: η Βιβλιοθήκη της Μονής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο, που διήρκεσε 10 χρόνια και ολοκληρώθηκε το 1989 και η Βιβλιοθήκη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι, που ολοκληρώθηκε το 1993. Άλλα έργα του είναι η αποκατάσταση, ανάπλαση, διαμόρφωση και ο εξοπλισμός μνημειακών χώρων όπως: το Δημαρχείο Αθηνών, η Βουλή των Ελλήνων, η Εθνική Βιβλιοθήκη κ.α.

Παράλληλα, από το 1973, ασχολείται με την ιστορία του Ελληνικού βιβλίου, από τον 15ο αιώνα ως τον 19ο, δηλαδή από την Αναγέννηση ως τον Νεοελληνικό Διαφωτισμό και με την αρχιτεκτονική εξέλιξη του θεσμού της βιβλιοθήκης από την Αρχαιότητα έως την Αναγέννηση. Προϊόν της ενασχόλησης αυτής είναι η έκδοση με τίτλο, «Χάρτα της Ελληνικής Τυπογραφίας» και η έκδοση «Βιβλιοθήκη. Από την Αρχαιότητα έως την Αναγέννηση και Σημαντικές Ουμανιστικές και Μοναστηριακές Βιβλιοθήκες (3.000 π.Χ – 1.600 μ.Χ.)», που κυκλοφόρησαν και αγγλικά. Από το 2000, εκδοτικοί οίκοι της Ευρώπης και της Αμερικής του ανέθεσαν τη συγγραφή της ιστορίας της βιβλιοθήκης στο Δυτικό Πολιτισμό, έκδοση που κυκλοφόρησε σε πέντε τόμους: Ο Ελληνικός Κόσμος, η Ρωμαϊκή Εποχή, το Βυζάντιο, ο Δυτικός Μεσαίωνας και η Αναγέννηση. Το Δεκέμβριο του 2012 κυκλοφόρησαν οι μελέτες του «Η Βιβλιοθήκη του Πλάτωνα και της Ακαδημίας» και “Διαχρονικά τεκμήρια της Πλατωνικής παράδοσης”, ενώ τον Δεκέμβριο του 2015 εκδόθηκε το έργο του “Αριστοτέλους Βιβλιοθήκη”. Σήμερα ολοκληρώνεται με την εκδοση του 5ου τόμου, η μελέτη για την “Πνευματική πορεία του Γένους με όχημα το χειρόγραφο και το έντυπο βιβλίο” και αναμένεται και η έκδοση της στα αγγλικά απο Αμερικανικό εκδοτικό οίκο.

Ο Κωνσταντίνος Στάικος αποφάσισε το 2010 να παραχωρήσει τη συλλογή βιβλίων του στο Ίδρυμα Ωνάση, με στόχο να διατηρηθεί ως κτήμα εσαεί του Ελληνικού έθνους. Η συλλογή βιβλίων του μετονομάστηκε σε “Ελληνική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ωνάση” και εγκαταστάθηκε στο νεοκλασσικό κτήριο που διατηρεί το Ίδρυμα στην οδό Αμαλίας 56.

——————————————————————

Δελτίο τύπου για το φιλανθρωπικό Gala

Το τμήμα Αθηνών της ΑΧΕΠΑ διοργάνωσε ένα φιλανθρωπικού χαρακτήρα Gala, την Πέμπτη 10 Μαΐου και ώρα 20:00 στο ξενοδοχείο Royal Olympic της Αθήνας.

Η εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα με παρουσία σοπράνο, ζωντανή μουσική και χορό. Συντονιστές της βραδιάς ήταν η δημοσιογράφος Βίκυ Παπαλουκά και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ Ξενοφώντας Σκουφάρας.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση του έργου της δημιουργίας μίας πρότυπης ψηφιακής ιατρικής βιβλιοθήκης στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Η πρωτοβουλία ανήκει στα μέλη του τμήματος Αθηνών της ΑΧΕΠΑ, το οποίο αποτελεί το πρώτο, μεγαλύτερο και πιο δραστήριο παράρτημα της ιστορικής οργάνωσης στην Ελλάδα. Είναι αναγνωρισμένο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 1962 και έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.

Η δράση για τη δημιουργία της ψηφιακής ιατρικής βιβλιοθήκης ξεκίνησε το 2016 όταν, μετά από αίτημα των ιατρών του νοσοκομείου, το τμήμα Αθηνών πρότεινε τη δημιουργία της στο ύπατο συνέδριο της ΑΧΕΠΑ στο Λας Βέγκας των Η.Π.Α. Πήρε το χαρακτηρισμό “AHEPA National Project” και έκτοτε τυγχάνει της επίσημης υποστήριξης της οργάνωσης σε όλη της την επικράτεια.

Η βιβλιοθήκη θα στεγασθεί σε ισόγειο αίθουσα του νεόκτιστου κτηρίου εντός του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός» συνολικής έκτασης 225τ.μ.

Αντανακλά το όραμα, την κληρονομιά και την παράδοση του ιδρύματος του οποίου θα είναι τμήμα. Προσθέτει χρησιμότητα και αξία στην εκπαιδευτική εμπειρία. Στηρίζει την ακαδημαϊκή και ιατρική κοινότητα και αποτελεί εργαστήριο για νέους τρόπους διδασκαλίας και μαθήσεως. Αποτελεί χώρο, όπου εστιάζονται οι επιστημονικές δραστηριότητες του ιδρύματος. Προάγει το αίσθημα κοινωνικού συνόλου, κοινωνικών δεσμών, το αίσθημα συμμετοχής στους επιστήμονες του ιδρύματος. Είναι χώρος αναντικατάστατος.

Θα είναι εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, θα περιλαμβάνει ειδικά τερματικά που θα δίνουν στους χρήστες την δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στην παγκόσμια ιατρικοφαρμακευτική και νοσηλευτική βιβλιογραφία. Σε ειδικές προθήκες θα τοποθετηθούν ιστορικά ιατρικά βιβλία.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 350.000 ευρώ. Τα έσοδα σε χρήματα και είδος που συγκεντρώνονται θα χρησιμοποιηθούν για την εσωτερική διαμόρφωση του χώρου, τον τεχνικό εξοπλισμό, το ειδικό λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί, τις συνδρομές στις μεγαλύτερες παγκόσμιες ιατρικές βάσεις δεδομένων και την εκπαίδευση του προσωπικού που πρόκειται να αναλάβει την διαχείριση της.

Στην εκδήλωση προσήλθαν ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Carl Hollister, η Ύπατη Πρόεδρος των Θυγατέρων της Πηνελόπης (Daughters of Penelope) Eva Jean Fomalont, ο Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ Καναδά κ. Χρήστος Αργυρίου, εκπρόσωπος του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και υποστηρικτής του έργου Δρ. Γεώργιος Πατούλης, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αξιωματούχοι και μέλη τμημάτων της ΑΧΕΠΑ από την Ελλάδα, την Περιφέρεια Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, ανώτατοι αξιωματικοί και πολιτικοί, σημαίνοντα πρόσωπα της Ελληνοαμερικανικής κοινωνίας, φίλοι και χορηγοί της ΑΧΕΠΑ, μέλη της ιατρικής κοινότητας, εκπρόσωποι κοινωνικών και ομογενειακών οργανώσεων, καθηγητές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Τιμήθηκαν για την προσφορά στο έργο της βιβλιοθήκης οι Μεγάλοι Ευεργέτες του έργου: ΑΧΕΠΑ-Τμήμα Αθηνών, Αναστάσιος και Μαρία Μίχα, και ο Γαβριήλ Χαλεπλής της εταιρείας B2B Gaming Services Malta Ltd.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό χρηματικό ποσό, περίπου 30.000 Ευρώ από παρόντες χορηγούς τα οποία θα προστεθούν στα ήδη συγκεντρωθέντα χρήματα των 55.000 Ευρώ.

Η επιτροπή υλοποίησης του έργου στελεχώνεται ως εξής:

Πρόεδροι: Κώστας Νούτσης, Ξενοφών Σκουφαράς

Γραμματέας: Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος

Μέλη: Δρ. Ιωάννης Ακριβός, Tom Dushas, Αλέξανδρος Λιούλιος, Ευθύμιος Μυλόπουλος, Γιώργος Παπαδάκης, Λευτέρης Παπαϊωάννου και Κωνσταντίνος Στρατάκης.

Ex officio: Βασίλης Πετκίδης, Κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, Δρ. Δημήτρης Χονδρός, Πρόεδρος του τμήματος Αθηνών, Ιωάννα Μπρεάνου, Λιάνα Καλλιέρου, Βερόνικα Τσάλτα, Βασιλεία Κατσάνη και Θανάσης Πάλος-Παπαντωνόπουλος.

Χορηγίες μπορούν να κατατεθούν στο λογαριασμό:

ΑΧΕΠΑ Τμήμα Αθηνών HJ1
IBAN: GR66 0140 7680 7680 0233 0000 032

SWIFT/BIC: CRBAGRAA

Η ΑΧΕΠΑ (American Hellenic Educational Progressive Association) ιδρύθηκε στις 26 Ιουλίου 1922 στην Ατλάντα των Η.Π.Α. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ομογενειακή οργάνωση παγκοσμίως με περισσότερα από 30.000 ενεργά μέλη.

Σκοποί της ΑΧΕΠΑ είναι η σύνδεση και σύσφιξη της ελληνικής ομογένειας, η διατήρηση των δεσμών με την Ελλάδα, η προαγωγή και προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της έννοιας της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας. Μέσω των δράσεών της η ΑΧΕΠΑ συμβάλλει στη βελτίωση των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Για οποιαδήποτε πληροφορία τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.ahepa.gr/aml ή να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Επιτροπής,  Δρα Αθανάσιο Σαραντόπουλο (E-mail: Sarantopoulos@gmail.com, Κινητό: 6983510414).

————————————————————————

Φιλανθρωπικό Gala

Τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής για την ίδρυση της Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός» σας προσκαλούν στο επίσημο, φιλανθρωπικού χαρακτήρα Gala.

Την Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 και ώρα 20:00 στο Ξενοδοχείο «Royal Olympic» οδός Αθ. Διάκου 28-34, Αθήνα.

Καλλιτεχνική παρουσίαση με τη Σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου.
Μουσική και χορός με την ορχήστρα των Event Dynamics και την Ξένια Γαργάλη

Πληροφορίες, Εισιτήρια:
Δρ. Αθανάσιος Σαραντόπουλος: 210-960 3107, 6983 510 414
Ιωάννα Μπρεάνου: 6977 779 527

Συμμετοχή: €80
Ενδυμα: Επίσημο

Αφίσα

————————————————————————

Η επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος υπό το φως της κρατούσης γεωπολιτικής κατάστασης

Το απόγευμα της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2018, στον 11ο όροφο του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ευαγγελισμός», το Τμήμα της AHEPA HELLAS HJ – 1 Αθηνών, διοργάνωσε ομιλία του Προέδρου του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητού Ιωάννη Θ. Μάζη, με θέμα “Η επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος υπό το φως της κρατούσης γεωπολιτικής κατάστασης”. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Καθηγητής απάντησε σε πολλές ερωτήσεις του ακροατηρίου. Στην κατάμεστη αίθουσα, παρέστησαν: ο Past District Governor της AHEPA HELLAS κ. Αντώνιος Γκρέμος, ο District Secretary Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, ο District Marshall κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, ο District Warden κ. Κυριάκος Κωσταρέλλος, η Πρόεδρος των DoP «Αμαρυλλίδες» κ. Λιάνα Καλλιέρου, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος HJ – 33 Ρόδου κ. Κωνσταντίνος Νιωτάκης, Αξιωματούχοι και μέλη του HJ – 1 και άλλων Τμημάτων της Αττικής και φιλικά τους πρόσωπα.

IMG_5261

IMG_5262

IMG_5265

——————————————————————-

Ετήσια  φιλανθρωπική εκδήλωση και κοπή πίτας HJ-1

Το τμήμα μας διοργάνωσε την ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση και κοπή πίτας το μεσημέρι του Σαββάτου της 27ης Ιανουαρίου στο Μουσικό Κέντρο «Αόρη», με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών δράσεων του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος του τμήματός μας Γιώργος Πατούλης. Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ο Ευαγγελισμός, Πρόεδροι και μέλη αντρικών και γυναικείων τμημάτων της AHEPA και πολλά μέλη του τμήματος με τις οικογένειες και τους φίλους τους.

Ο πρόεδρος ανέφερε επιγραμματικά τις δράσεις και τους στόχους του τμήματος για το τρέχον έτος τίμησε με αναμνηστικά βραβεία τους AHEPANS OFF THE YEAR για τα έτη 17-18 αδελφούς Παπαπέτρου και Νούτση αντίστοιχα.

Στη συνέχεα ακολούθησε το γεύμα ο χορός το κέφι και η λαχειοφόρος αγορά μας.

Ευχόμαστε σε όλους Χρόνια Πολλά για το Νέο Έτος και κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας.

—————————————————————-

Ομιλία του Καθηγητή Ιωάννη Μάζη στο HJ – 01 στον «Ευαγγελισμό»

IMG_5211

Στις 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 20:00 στον 11 όροφο του Nοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, μετά το τέλος της ολομέλειας θα ακολουθήσει ομιλία από τον Καθηγητή Ιωάννη Μάζη, Πρόεδρο του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών & Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα “Η επίλυση του Σκοπιανού ζητήματος υπό το φως της κρατούσης γεωπολιτικής κατάστασης”.

Ο καθηγητής Ι. Θ. Μάζης είναι διπλωματούχος Α.Τ. Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Είναι επίσης Δρ. Γεωγράφος/Γεωπολιτικός, ο οποίος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οικονομική Γεωγραφία με τετραετείς σπουδές στο
Ανώτατο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας του Universite AixMarseille II στο Aix en Provence της Γαλλίας. Είναι εταίρος της Βασιλικής Εταιρείας Τεχνών του Λονδίνου, μέλος της International Society of Intercommunication of New Ideas (U.S.A.), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών-Μουσείο Σολωμού, μέλος της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας, μέλος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, μέλος της AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, μέλος του Διαπανεπιστημιακού Κέντρου Αναγνωρίσεως Τίτλου Σπουδών Αλλοδαπής (1994 – 2000), Σύμβουλος Σπουδών της Σχολή Εθνικής Αμύνης, Πρόεδρος του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο διοικεί για 16 συνεχή έτη, και ex officio μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιονίου Πανεπιστημίου επί οκτώ έτη, μέχρι σήμερα. Έχει συμμετάσχει και οργανώσει πολυάριθμα διεθνή και ελληνικά διεθνολογικά, γεωπολιτικά και γεωγραφικά συνέδρια και έχει ορισθεί ως εκπρόσωπος της ελληνικής πλευράς σε σημαντικές φάσεις του ευρωϊσλαμικού διαλόγου. Το συγγραφικό του έργο καλύπτει τα ειδικά γνωστικά πεδία της Περιφερειακής Ανάπτυξης όπως και της Γεωπολιτικής με ειδίκευση στη Γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής και της Ν/Α Μεσογείου. Είναι ο κατ’ εξοχήν ειδικός στη Γεωπολιτική του Ισλαμιστικού Κινήματος και των πολιτικο-πολιτισμικών των εκφάνσεων στο διεθνές περιβάλλον.

—————————————————————-

Το τμήμα AHEPA HJ-1 Αθηνών σας προσκαλεί σε εκδήλωση του με θέμα: “Η Επίδραση της Φορολογικής Κατοικίας στο Παγκόσμιο Εισόδημα”

Καλησπέρα αδελφές και αδελφοί μου,

Ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, δημιουργικότητα, πολλές χαρές και επιτυχίες, με δύναμη και κουράγιο να υπηρετήσουμε την κοινωνία και την οργάνωσή μας.

Στο παρόν e-mail θα βρείτε επισυναπτόμενη την πρόσκληση του τμήματος AHEPA HJ-1 Αθηνών μαζί με πρόσθετες πληροφορίες για την εκδήλωση που διοργανώνει, με θέμα: “Η Επίδραση της Φορολογικής Κατοικίας στο Παγκόσμιο Εισόδημα“, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5).

Λάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδήλωση Φορολογικού περιεχομένου λόγω της έντονης οικονομικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας που μας έχει δημιουργήσει η Κρίση τα τελευταία χρόνια. Μαζί μας θα βρίσκονται δύο άριστοι φοροτέχνες στον τομέα της Διεθνούς Φορολογίας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν ορισμένα στεγανά και ιδεοληψίες και να μας παρουσιάσουν τα περί Φορολογίας μέσα από την οπτική του Λογιστή και του Δικηγόρου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση με το κοινό. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί σχετικό εισαγωγικό επιμορφωτικό υλικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε ηλεκτρονική φόρμα προεγγραφής στην εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ, ειδάλλως μπορείτε να εγγραφείτε επί τόπου, από τις 17:40 και ύστερα.

Kind Regards

Paul Sofikitis
Secretary
AHEPA Athens Chapter HJ1
3 Ploutarchou Str.
GR – 10 675 – Athens
Tel: +30 210-724-8589
Fax: +30 210-724-8589
Web: www.ahepa.gr

—————————————————————-

Η Επίδραση της Φορολογικής Κατοικίας στο Παγκόσμιο Εισόδημα

Το AHEPA HJ-1 Αθηνών διοργανώνει εκδήλωση, με θέμα: “Η Επίδραση της Φορολογικής Κατοικίας στο Παγκόσμιο Εισόδημα”, η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου και ώρα 18:00, στο Webster Athens Cultural Center (Μάρκου Αυρηλίου 5).

Λάβαμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε εκδήλωση Φορολογικού περιεχομένου λόγω της έντονης οικονομικής ανασφάλειας και αβεβαιότητας που μας έχει δημιουργήσει η Κρίση τα τελευταία χρόνια. Μαζί μας θα βρίσκονται δύο άριστοι φοροτέχνες στον τομέα της Διεθνούς Φορολογίας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν ορισμένα στεγανά και ιδεοληψίες και να μας παρουσιάσουν τα περί Φορολογίας μέσα από την οπτική του Λογιστή και του Δικηγόρου. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει εκτενής συζήτηση με το κοινό. Στην εκδήλωση θα προσφερθεί σχετικό εισαγωγικό επιμορφωτικό υλικό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να παρευρεθείτε στην εκδήλωσή μας.

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, παρακαλείσθε όπως συμπληρώσετε ηλεκτρονική φόρμα προεγγραφής στην εκδήλωση κάνοντας κλικ εδώ, ειδάλλως μπορείτε να εγγραφείτε επί τόπου, από τις 17:40 και ύστερα.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Κυριάκος Κωσταρέλος
AHEPA Hellas – District 25 Warden

—————————————————————

Ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση και κοπή πίτας 2018

pita

Το τμήμα μας διοργανώνει φιλανθρωπική εκδήλωση και κοπή πίτας το μεσημέρι του Σαββάτου της 27ης Ιανουαρίου 2018 και ώρα 13:00 στο Μουσικό Κέντρο «Αόρη», επί της Λεωφ. Κηφισού 40 Αθήνα με σκοπό την ενίσχυση των φιλανθρωπικών και εκπαιδευτικών δράσεων του.

Απευθυνόμενοι στην κοινωνική και φιλανθρωπική ευαισθησία σας, ευελπιστούμε να σας έχουμε κοντά μας και φέτος για να περάσουμε υπέροχα με πολύ καλό φαγητό και ζωντανή μουσική. Εκ των προτέρων σας ευχαριστούμε για την ευγενική υποστήριξή σας που μας τιμά ιδιαίτερα.

Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά για το Νέο Έτος και κάθε καλό σε σας και τις οικογένειές σας . Η τιμή της πρόσκλησης είναι 25 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες και για προσκλήσεις απευθυνθείτε στο 6983280590 και στο 6943481366

—————————————————————

The voice of the Hellenic Community

AHEPA Chapter HJ1

Fundraising kick-off for the creation of AHEPA Medical Library at the Athens General Hospital “Evangelismos”

On October 13th 2017, the Arm Forces Officer’s Club in Athens hosted AHEPA’s Athens Chapter HJ1 first public event aiming to sensitize different target groups to offer support for the creation of AHEPA Medical Library at the Athens General Hospital “Evangelismos”.

Distinguished guests from the Hellenic-American community, friends of AHEPA, officials from “Evangelismos” hospital, doctors, entrepreneurs, journalists and members of the intellectual milieu in Athens were welcomed during the reception and attended the speeches and awards ceremony.

Dr. George Patoulis, President of the Athens Medical Association and the Central Union of Municipalities in Greece and Mayor of Amaroussion was honored for his contribution to the Medical Library project and support to AHEPA.

AHEPA presented awards to its sponsors and officials who enhance and facilitate the demanding oeuvre.

Donations in Euros can be made online or by wire transfer to:

ALPHA BANK, Marasli 7, 10676 Athens, Greece
Account # 7680 0233 0000 032
IBAN: GR66 0140 7680 7680 0233 0000 032
SWIFT/BIC: CRBAGRAA
For US$ deposits, account information is:
TD BANK
101 South Ridge Str. NY 10573, USA
Account # 433 552 5535
Routing No: 026013673

AHEPA promotes Hellenism, Education, Philanthropy, Civic Responsibility, and Family and Individual Excellence.

For further information, one may visit www.ahepa.gr/aml or contact the Committee’s Secretary, Dr. Athanasios Sarantopoulos, via E-mail: Sarantopoulos@gmail.com or on (+30)6983510414.

Έναρξη εράνου για τη δημιουργία της Πρότυπης Ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός»

Το Τμήμα Αθηνών HJ1 της ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησε δημόσια εκδήλωση στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων Αθηνών την Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, στα πλαίσια της έναρξης του εράνου και της ενημέρωσης για τη δημιουργία της Πρότυπης Ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ στο Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός».

Στη δεξίωση προσήλθαν σημαίνοντα πρόσωπα της Ελληνο-Αμερικανικής κοινωνίας, φίλοι της ΑΧΕΠΑ, εκπρόσωποι του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», μέλη της ιατρικής κοινότητας, εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων, καθηγητές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου.

Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Δρ. Γεώργιος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχος του Δήμου Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.. Έπαινοι επιδόθηκαν σε πρόσωπα που έχουν στηρίξει το έργο της δημιουργίας της βιβλιοθήκης.

Σκοποί της ΑΧΕΠΑ είναι η προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας, της Φιλανθρωπίας, της Κοινωνικής Ευθύνης και της Οικογενειακής και Ατομικής Αριστείας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή χορηγία τα ενδιαφερόμενα μέρη μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο www.ahepa.gr/aml ή να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Επιτροπής,  Δρα Αθανάσιο Σαραντόπουλο (E-mail: Sarantopoulos@gmail.com, Κινητό: 6983510414).

2017 AHEPA Hellenic History Tournament

The second annual AHEPA Mid-Atlantic Hellenic History Tournament took place on Saturday, November 18,2017 at St. Thomas Greek Orthodox Church in Cherry Hill, NJ. There were teams from New Jersey, Pennsylvania, and Delaware involved. Each team consisted of three high school students that were sponsored by an AHEPA or Daughters Chapter. There were nine teams that participated on Saturday.

The Tournament was organized and sponsored by Camden AHEPA #69, with the help of the Daughters of Penelope Chapter Nike #230. The Chairperson, Steven Marmarou, thanked the members of the Tournament Committee; Lou Stephano, Cosmas Diamantis, Jonathan Patouhas, George Pappas, George G. Horiates, Asteris Fanikos, and Stacy Chryssofos.  Also thanked were the Sponsors and Benefactors who contributed to the tournament: AHEPA National Education Foundation, Sandy Papadopoulos, Supreme Sons Advisor, AHEPA District #5 Cancer Foundation, St. Thomas Greek Orthodox Church, George G. Horiates, AHEPA Supreme Treasurer, Adelphia Restaurant, Philly Diner, Kaminski’s Restaurant, Oceanos Restaurant, Westmont Diner, White House Restaurant, Riverwinds Restaurant, Seven Stars Diner, Cherry Hill Diner, Diamond Diner, Seton Hall Law School, and Nicholas Nikas, creator of the contest.

Present at the Tournament were Past Supreme President, Andrew Zachariades, Supreme Treasurer, George G. Horiates, and Governor, District #5, Zenon Christodoulou.

The winning team was sponsored by the Valley Forge AHEPA Chapter # 432. The members of the team were Nicholas Nikas, Aidan Good, and Nicholas Papadimitriou. The second place team was sponsored by the Tenafly AHEPA Chapter # 285. Each member of the winning team received $1,000.00 and each member of the second place team received $500.00. Also, these first two teams will be eligible to participate in the National Hellenic History Tournament to be held at the AHEPA Supreme Convention being held in Atlantic City, July 23 – 28, 2017.

In addition to competing in the Tournament, the members of the winning team plus other participants of the Tournament were initiating into the Sons of Pericles, Hippocrates Chapter #210 at Cherry Hill. And the next day saw the members of the Trenton team be initiated into the Maids of Athena under the Trenton AHEPA Chapter #72.

Fraternally,
Basil N. Mossaidis
Executive Director

————————————————————–

Παγκόσμιο Εισόδημα: Έννοια, Εφαρμογή, Παγίδες

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας στον 11 όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, στις 20.00 μετά το τέλος της ολομέλειας θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα “Παγκόσμιο Εισόδημα: Έννοια, Εφαρμογή, Παγίδες”. Ομιλητής ο Κωνσταντίνος Στρατάκης. Την ομιλία μπορούν να την παρακολουθήσουν γνωστοί και φίλοι σας.

Δείτε περισσότερα

————————————————————–

Β. Πετκίδης: «Δημιουργούμε παγκόσμια ιατρική βιβλιοθήκη στον Ευαγγελισμό»

ktirio-ahepa

Πιστή στην αποστολή της η ΑΧΕΠΑ Ελλάδος πρωτοπορεί, για ακόμα μία φορά, με πρωτοβουλία του τμήματος HJ 1, προχωρώντας στη δημιουργία μίας σπουδαίας διεθνούς εμβέλειας ιατρικής βιβλιοθήκης, η οποία θα είναι συνδεδεμένη με όλες τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των ιατρικών βιβλιοθηκών ανά τον κόσμο, αλλά και θα περιλαμβάνει ιστορικές ιατρικές εκδόσεις εξαιρετικού και χρηστικού ενδιαφέροντος.

Συνέντευξη στον Γιάννη Κουτρουμπή

Ο κυβερνήτης της Περιφέρειας 25 της ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, κ. Βασίλης Πετκίδης μιλά στην «axianews» σχετικά με τη δημιουργία αυτής της παγκόσμιας ιατρικής βιβλιοθήκης στον «Ευαγγελισμό», αναφέροντάς μας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, το χρονοδιάγραμμα, τις οικονομικές απαιτήσεις του εγχειρήματος, αλλά και με ποιον τρόπο το Δημόσιο έχει ανταποκριθεί στο συγκεκριμένο έργο.

– Κύριε κυβερνήτα πρόσφατα έγινε μία συνέντευξη Τύπου σχετικά με την έναρξη της προσπάθειας δημιουργίας μίας βιβλιοθήκης στον Ευαγγελισμό», η οποία θα έχει την υποστήριξη όλης της οργάνωσης. Όμως ποιο ήταν το έναυσμα και η αφορμή της συγκεκριμένης δράσης.

– Πρώτον πρέπει να καταλάβουμε ότι η οργάνωση απαρτίζεται από τμήματα και το κάθε τμήμα έχει έδρα σε διαφορετικό δήμο, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα στην οργάνωση να διεισδύει μέσα στην κοινωνία. Σε ό,τι αφορά το τμήμα 1 που είναι το τμήμα της Αθήνας κοντά στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και γενικά στον δημότη της Αθήνας. Έτσι το αρμόδιο τμήμα, βλέποντας ότι υπάρχει κενό στην υποστήριξη των γιατρών από πλευράς του πνευματικού υλικού και με αφορμή τη δωρεά και ανακαίνιση που προσέφερε η Εθνική Τράπεζα στο νοσοκομείο, κατέγραψε και την έλλειψη μιας βιβλιοθήκης, την οποία μάλιστα αναβάθμισε σε ψηφιακή βιβλιοθήκη. Κατόπιν αυτού η οργάνωση ξεκίνησε να συγκεντρώνει χρήματα για τον εξοπλισμό και τη λειτουργία της πρώτης σύγχρονης ψηφιακής Ιατρικής Βιβλιοθήκης ΑΧΕΠΑ εντός του Γ.Ν.Α. «Ευαγγελισμός», η οποία πρόκειται να στεγασθεί σε ισόγειο αίθουσα του νεόκτιστου κτιρίου συνολικής έκτασης 250 τ.μ.

– Ποια ήταν τα πρώτα βήματα από πλευράς οργάνωσης για την σταδιακή υλοποίηση της βιβλιοθήκης;

– Κατόπιν της σύλληψης της ιδέας για τη δημιουργία ενός τέτοιου έργου η διαδικασία ήταν το τμήμα 1 της Αθήνας να σχεδιάσει και να εγκρίνει την πρόταση, την οποία μετά την παρουσίασε στο συνέδριο της Περιφέρειας 25 της ΑΧΕΠΑ που εγκρίθηκε, ενώ μετά, με τη σειρά της, η Περιφέρεια το παρουσίασε στο Εθνικό Συνέδριο που έγινε το 2016 στο Λας Βέγκας, το όποιο εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του συνεδρίου για να καταλήξει να γίνει national project. Ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός δίνεται σε έργο που υιοθετείται σε παγκόσμιο επίπεδο για να προωθηθεί και να υλοποιηθεί. Στην ουσία το έργο αυτό στηρίζεται σε κεντρικό επίπεδο. Κατόπιν της διαδικασίας αυτής, η AΧΕΠΑ Ελλάδος προχώρησε και στη στελέχωση μιας επιτροπής που έχει αναλάβει την υλοποίηση του στόχου. Η επιτροπή αποτελείται από τους:

Πρόεδροι: Κώστας Νούτσης, Ξενοφών Σκουφαράς..

Μέλη: Δρ Ιωάννης Ακριβός, Tom Dushas, Αλέξανδρος Λιούλιος, Δρ Αθανάσιος Σαραντόπουλος, Κωνσταντίνος Στρατάκης,

Ex officio: Δρ Δημήτρης Χονδρός πρόεδρος του τμήματος HJ1, Βασίλης Πετκίδης, κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος, Ιωάννα Μπρεάνου, Λιάνα Καλλιέρου, Βερόνικα Τσάλτα, Βασιλεία Κατσάνη, Γιώργος Παπαδάκης, Θανάσης Παπαντωνόπουλος.

– Ας περάσουμε τώρα στις οικονομικές λεπτομέρειες.. Πόσα χρήματα χρειάζεται για να γίνει η βιβλιοθήκη, αλλά και το σημαντικότερο πόσα χρειάζεται για να διατηρηθεί. Θα βοηθήσει η ΑΧΕΠΑ στη συντήρηση μετά της ολοκλήρωση της βιβλιοθήκης;

– Το έργο αυτό χρειάζεται περίπου 300.000 ευρώ, ενώ το ποσό αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία της βιβλιοθήκης, τη διατήρηση για τα επόμενα δύο χρόνια, την εκπαίδευση προσωπικού που πρόκειται να αναλάβει τη διαχείρισή της και τις συνδρομές όλων των ιατρικών περιοδικών και αρχείων από όλον τον κόσμο. Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση του έργου η ΑΧΕΠΑ θα βοηθήσει στη συντήρησή του, παρά το γεγονός ότι υπάρχει και θεσμική υποχρέωση λειτουργικά από τον κάθε οργανισμό που διοικεί το νοσοκομείο να διαχειρίζεται τα οικονομικά οποιουδήποτε τμήματός του. Η συνδρομή για τα πρώτα δυο χρόνια για την πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων που συνδέεται ηλεκτρονικά με όλα τα πανεπιστήμια στον κόσμο θα είναι καλυμμένα από το ποσό που θα μαζευτεί για την δημιουργία της βιβλιοθήκης. Κατόπιν του διαστήματος αυτού η συνδρομή δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, καθώς εξαρτάται από το εύρος της βάσης δεδομένων.

– Επίσης ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα της δράσης αυτής και με ποιον τρόπο μπορεί να βοηθήσει κάποιος στην υλοποίηση της. Πώς έχει ανταποκριθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά και του «Ευαγγελισμού» στην ιδέα αυτή;

– Υπάρχει θερμή ανταπόκριση από όλες τις πλευρές και η πορεία υλοποίησης της δράσης αυτής εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα μαζευτούν τα χρήματα. Ήδη έχουμε συγκεντρώσει 30.000 ευρώ και ελπίζουμε πως σε περίπου έναν χρόνο θα έχουμε ολοκληρώσει τον στόχο μας.

Όταν η δράση ολοκληρωθεί ποιοι θα έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της βιβλιοθήκης; Θα υπάρχει κάποια εισφορά που θα πληρώνουν οι γιατροί για να έχουν πρόσβαση στο υλικό που χρειάζονται από τη βιβλιοθήκη;

– Στη βάση δεδομένων πρόκειται να έχει πρόσβαση όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό σε πανελλαδικό επίπεδο, που σημαίνει ότι θα πιάσουμε και τα ακριτικά νησιά, αλλά και τις πιο απομακρυσμένες περιοχές, όπου υπάρχει ψηφιακή πρόσβαση. Σε ό,τι αφορά τη συνδρομή των υπηρεσιών της βιβλιοθήκης, στόχος είναι αν καταφέρουμε να περιορίσουμε το οποιοδήποτε κόστος συνδρομής, έστω και στο μηδενικό επίπεδο.

Τι θα εξυπηρετεί

Α) Την υποστήριξη της συνεχούς μάθησης των ιατρών, του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ειδικοτήτων που σχετίζονται με την θεραπευτική και παρηγορητική αγωγή και των φοιτητών.

Β) Την ανάπτυξη του υφισταμένου ψηφιακού εκπαιδευτικού δικτύου.

Γ) Την πρόσβαση όλων των πολιτών στην ιατρική γνώση.

Δ) Την προώθηση της Ελληνικής Ιατρικής Έρευνας σε παγκόσμια κλίμακα.

Συνεχής δραστηριοποίηση με παγκόσμια συνεισφορά

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ΑΧΕΠΑ Ελλάδος δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας. Μεταξύ των σημαντικότερων έργων που έχει πραγματοποιήσει στη χώρα μας είναι η οικονομική συνεισφορά για τη δημιουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης – Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και η πτέρυγα ΑΧΕΠΑ του Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός». Πέραν της Ελλάδας αναπτύσσεται εντατική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στον Καναδά, στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία, στην Ευρώπη, στην Κωνσταντινούπολη και στη Νότια Αφρική.

———————————————-

Ομιλία με θέμα “Το έπος του 1940”

epos40

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου και ώρα 20.00 στον 11 όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, μετά το τέλος της ολομέλειας θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα “Το έπος του 1940”. Ομιλητής ο Αντιστράτηγος ε.α. Αντώνης Μυτιληνάκης. Το βίντεο της ομιλίας θα αναρτηθεί εδώ.

Βιογραφικό ομιλητή: Είναι Αντιστράτηγος του Στρατού Ξηράς ε.α. και του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του επιτίμου. Γεννήθηκε στο χωριό Πατσός Ρεθύμνου και διαμένει στην Αθήνα. Έγγαμος με 2 παιδιά. Ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό το 1970 στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και κατέληξε το 2006 ως Διοικητής Μεραρχίας. Είναι επίσης Α΄Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκρήτιος Ένωσης.

———————————————-

We wish to advise that on October 13 2017 , the Athens Chapter HJ1 will have a wine and cheese reception at the officers club in Athens, to kick -off the fund raising campaign.

Kindly insert in the web page of Ahepa Hellas District 25 the enclosed attached announcement. Also, as I discussed verbally today with Bro Kozirakis , to email same announcement to all Chapter Presidents and Secretaries of District 25 and ask them to inform all their members.
We will be very happy to see you all on October 13th next, and thank you for your support.
Fraternal Regards

Xenofontas Skoufaras PCP
co-chair of library committee
6945340408

Capture (3)


Meetings are usually held on the third Friday of each month at the Evangelismos Hospital starting at 7 pm (summer recess July and August).

Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ»

Το πρωί του Σαββάτου 13 Μαΐου 2017, στο κατάμεστο Δώμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός», πραγματοποιήθηκε Επιστημονική Ημερίδα με θέμα: «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ».

Την Ημερίδα οργάνωσε το επιστημονικό τμήμα «Φυσικοθεραπεία στην ψυχική υγεία» του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. Το τμήμα AHEPA Athens Chapter HJ – 1 είχε δώσει την αιγίδα και την χορηγία του στην Ημερίδα. Τα μέλη του Τμήματος Αθηνών: Καθηγητής Σταύρος Σταθόπουλος ήταν πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και Αθανάσιος Δημητριάδης ήταν ομιλητής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας 25 AHEPA HELLAS, εκπροσώπησαν ο Γραμματέας (District Secretary) Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Κωνσταντίνος Κοζυράκης, και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων (District Marshall) κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος.

Ο Γραμματέας της Περιφέρειας Δρ. Κοζυράκης έκανε σύντομο χαιρετισμό και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Κυβερνήτη της Περιφέρειας 25 κ. Βασίλειου Πετκίδη, ενώ αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της AHEPA HELLAS.


Ομιλία: Ο φιλέλληνας Φερεϋντούν Φαριάντ – Γ. Χαλιακόπουλος

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και ώρα 20.00 στον 11 όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, είχαμε την τιμή να ακούσουμε την ομιλία του δημοσιογράφου Γρηγόρη Χαλιακόπουλου για τον φωτισμένο Ιρανό φιλέλληνα: Φερεϋντούν Φαριάντ. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την βιντεοσκόπηση, το κείμενο & φωτογραφίες της ομιλίας εδώ.


Πρόσκληση για την κοπή της βασιλόπιτας, Athens chapter HJ-1

Αγαπητές αδελφές και αδελφοί,

Το τμήμα μας θα πραγματοποιήσει την ετήσια εκδήλωση του για την κοπή της βασιλόπιτας το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και ώρα 13.00 στο κέντρο “Ελαφοκυνηγός” Π.Σταύρου 5 Αθήνα Νέα Φιλοθέη (πλησίον γηροκομείου) Τηλ. 210 6926049. Το κόστος της πρόσκλησης είναι 25 Ευρώ. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Για περισσότερες πληροφορίες και για παραλαβή των προσκλήσεων επικοινωνήστε με τον αδελφό Δημήτρη Χονδρό στα τηλέφωνα 2132041836 & +306983280590 ή στο secretary@ahepa.gr

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων

Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του HJ1


Ιατρική αποστολή στην περιοχή Άστρους Κυνουρίας

Το τμήμα μας συνεχίζοντας τις τακτικές ιατρικές αποστολές προς διάφορες περιοχές της Ελλάδας που ζητούν την συνδρομή μας, διοργάνωσε με την συνεργασία  πολυμελούς ομάδας ιατρών του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ, εκ των οποίων και μέλη του τμήματός μας, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 μία ακόμα αποστολή  στην περιοχή Άστρους Κυνουρίας, για ιατρικό έλεγχο του τοπικού πληθυσμού. Παραπάνω από 100 πολίτες εξετάσθηκαν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

Παράλληλα μέλη του τμήματος μας επισκέφτηκαν τοπική Ιερά Μονή.

astros1

Στην συνέχεια τα μέλη και οι ιατροί μετείχαν σε γεύμα που παρέθεσε ο Δήμαρχος Βορείου Κυνουρίας.

astros2

Ευχαριστήρια επιστολή εστάλει από την Διευθύντρια του κέντρου Υγείας Άστρους και από τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας.

Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της προσφοράς της ΑΧΕΠΑ προς τον συνάνθρωπο, κάνουν γνωστό το έργο της ΑΧΕΠΑ σε τοπικές κοινωνίες και προάγουν τα ιδεώδη της οργάνωσής μας.


Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο τιμώντας το έπος του 1940

Επί σειρά ετών αντιπροσωπεία μελών του τμήματος AHEPA HJ1 Αθηνών επισκέπτεται πόλεις της Βορείου Ηπείρου προς τιμήν των εκεί πεσόντων στρατιωτών μας κατά το έπος του 1940.
1

Έτσι και φέτος ο Πρόεδρος του τμήματος Dr Κων/νος Νούτσης και ο Αντιπρόεδρος Dr Δημήτριος Χονδρός μετέβησαν οδικώς με προσωπική τους συνεισφορά στα χωριά Βουλιαράτες και Δερβιτσάνη.
Το τμήμα μας πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία των μελών εντόπισε τις ανάγκες των δύο αυτών χωριών και των εκεί σχολείων.

Στις 27/10/2015 παρέδωσαν στα σχολεία υλικοτεχνική βοήθεια (βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, φωτοτυπικό μηχάνημα, υγειονομικό υλικό και ρουχισμό), δωρεά μελών του τμήματος AHEPA HJ1.
Επίσης προσφέρθηκαν κούτες τροφίμων (Αποστολής) σε οικογένειες του Βουλιαρατίου.

2

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησαν την εορταστική εκδήλωση της επετείου στη Δερβιτσάνη παρουσία του Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου.

3

Στις 28/10/2015 τα μέλη έλαβαν μέρος στον επίσημο εορτασμό του Έπους του 1940 και παρευρέθησαν στην δοξολογία στην εκκλησία Βουλιαρατίου και στην συνέχεια κατέθεσαν στεφάνι στο στρατιωτικό νεκροταφείο.
Τέλος τα μέλη μας παρέστησαν στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο πρόεδρος της κοινότητας Βουλιαρατίου.

4

Για μια ακόμα χρονιά οι σκοποί και τα ιδεώδη της AHEPA όπως Ελληνισμός, Φιλανθρωπία, Παιδεία και Θρησκεία επιτεύχθηκαν επιτυχώς και εκτός συνόρων χάρη στις προσφορές των μελών και στην προσωπική συνεισφορά του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του τμήματός μας.


Ευχαριστήριο μήνυμα του προέδρου τ/κ Καστρίου

DSC_0900

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά και από καρδιάς δημόσια τους εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές των ΑΧΕΠΑ ΗJI του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, που επισκέφτηκαν σήμερα Κυριακή 21-Ιουνίου-2015 το Ιατρείο Καστρίου και εξέτασαν εθελοντικά τους κατοίκους της περιοχής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον Συντονιστή – Διευθυντή του Αξονικού-Μαγνητικού Τομογράφου του Νοσοκομείου ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ κο Δημήτρη Χονδρό για τον συντονισμό της ομάδας των γιατρών, την Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Άστρους κα Περδικάκη και το προσωπικό του Κέντρου και το αγροτικό γιατρό του Ιατρείου μας κο Χατζηκωσταντίνου που συμμετείχαν σε αυτή την πρωτόγνωρη εκδήλωση. Όλοι απέδειξαν ότι πάνω απ” όλα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, και τιμούν τον όρκο τους, Τέλος ευχαριστούμε το φίλο Θανάση Παπάπετρου για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ Καστρίου και οι κάτοικοι της περιοχής.


Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Μαίου ,το Τμήμα Αθηνών HJ1 της ΑΗΕΡΑ θα εορτάσει την Ημέρα της ΑΗΕΡΑ με δοξολογία και αρτοκλασία στην Εκκλησία του Νοσοκομείου ¨ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ” μετα την λήξη της Λειτουργίας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στα γραφεία του Τμήματος,Πλουτάρχου 3,1ος όροφος, Κολωνάκι.
Αδελφικά

Κ.ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ


Κοπή βασιλόπιτα​ς 2015​ 

Το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Aθήναιον​,​ η ετήσια εκδήλωση του τμήματός μας για την κοπή της βασιλόπιτα​ς​ σε συνεργασία με το ​Τ​μήμα​ 421​ ​”​Αμαρυλλίδες​”​ των Θυγατέρων της Πηνελόπης.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος​,​ η πρώην υπουργός Σοφία Βούλτεψη, ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο ύπατος κυβερνήτης Region 10 ​αδ. ​Νίκος Παπαδόπουλος, ο κυβερνήτης District 25 Γεώργιος Πλοκαμάκης, Πρώην District Governors, πρόεδροι άλλων τμημάτων και πολλά μέλη με τους καλεσμένους τους.
Τα έσοδα της εκδήλωσης θα δοθούν για ανάγκες του Νοσοκομείου Αθηνών ο ​”​Ευαγγελισμός​”​.

AHEPA HJ1 – Επίσκεψη στην Βόρειο Ήπειρο τιμώντας το έπος του 1940

Επί σειρά ετών αντιπροσωπεία μελών του τμήματος AHEPA HJ1 Αθηνών επισκέπτεται πόλεις της Βορείου Ηπείρου προς τιμήν των εκεί πεσόντων στρατιωτών μας.

Όπως πέρυσι έτσι και φέτος ο Πρόεδρος του τμήματος Dr Κων/νος Νούτσης και ο Αντιπρόεδρος Dr Δημήτριος Χονδρός μετέβησαν οδικώς με προσωπική τους συνεισφορά στο χωριό Βουλιαράτες Αργυροκάστρου το οποίο κατοικείται σήμερα από 200 περίπου κατοίκους Ελληνογενείς.

Στο χωριό αυτό υφίσταται ανεγνωρισμένο νεκροταφείο Ελλήνων στρατιωτών το ηρωικό “όχι” του 1940 καθώς και Ελληνόφωνο ενιαίο σχολείο 75 μαθητών.
Το τμήμα μας πριν αναχωρήσει η αντιπροσωπεία των μελών εντόπισε τις ανάγκες του χωριού και του σχολείο.

Στις 27/10/2014 παρέδωσαν στην Δ/τρια του σχολείου Αναστασία Κούτσου σχολικές τσάντες, βιβλία, τετράδια, γραφική ύλη, έναν Η/Υ, έναν εκτυπωτή, υγειονομικό υλικό και ρουχισμό, δωρεά μελών tου τμήματος AHEPA HJ1

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Στις 28/10/2014 τα μέλη έλαβαν μέρος στον επίσημο εορτασμό του Έπους του 1940 και παρευρέθησαν στην επιμνημόσυνη δέηση στο νεκροταφείο Βουλιαρατίου και κατέθεσαν στεφάνι.

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν 46 φορείς και οργανώσεις, εκπρόσωποι κομμάτων της Ελληνικής και της Αλβανικής Κυβέρνησης, ο Γενικός Πρόξενος Αργυροκάστρου Κος Νικόλαος Κοτρόκοης. Τον κύριο λόγο της επετείου του 1940 αναφώνησε εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης ο πρέσβης μας στα Τίρανα Κος Λεωνίδας Ροκανάς. Στην πλατεία του χωριού οι αντιπρόσωποι του τμήματος είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους του καθώς και τον Πρόεδρο τους Κο Παντελή Κουρεμένο.

Microsoft Word - HJ1 Newsletter Επίσκεψη στη Β Ή Π

Κατά την διάρκεια της επαφής με τους κατοίκους και τον Πρόεδρο προέκυψε η ανάγκη αποστολής περαιτέρω βοήθειας σε οικογένειες του χωριού. Επίσης οι αντιπρόσωποι παρέδωσαν το αναμνηστικό των 50 χρόνων της AHEPA HJ1 στον Πρόεδρο και την Δ/τρια του σχολείου. Για μια ακόμα χρονιά οι σκοποί και τα ιδεώδη της AHEPA όπως Ελληνισμός, Φιλανθρωπία, Παιδεία και Θρησκεία επιτεύχθηκαν επιτυχώς.


Tο Τμήμα ΑΘΗΝΩΝ HJ1 της AHEPA και το Τμήμα «ΑΜΑΡΥΛΛΙΔΕΣ» των Θυγατέρων της Πηνελόπης (οικογένεια AHEPA), με την ευκαιρία της παρουσίας στην Αθήνα της Καθηγήτριας LIHUA ZHANG από το  Tsinghua University του Πεκίνου, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10.00πμ -13.00 μμ οργανώνει  συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης στο Εντευκτήριο του Πανεπιστημίου  Αθηνών,  Κτίριο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, Ακαδημίας 48,στην οποία  σας προσκαλούμε  να παραστείτε.

Θέμα της Συζήτησης είναι: «Στον Νέο Δρόμο του Μεταξιού : Πολιτιστική – Οικονομική Διπλωματία. Σχέσεις Κίνας – Ελλάδας – Ευρώπης».
Κεντρικοί  ομιλητές θα είναι η  Καθηγήτρια Zhang Lihua και ο Καθηγητής  Χ. Γιαλλουρίδης.

Η κα ZHANG είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και Ιδεολογίας του Tsinghua University,Πεκίνου όπως επίσης και Διευθύντρια του Σινο-Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου. Το έργο της ως άνω καθηγήτριας εξετάζει πώς ο σκληρός πυρήνας των αξιών της Κίνας επηρεάζει την  Kινεζική εξωτερική πολιτική.

Σκοπός της ημερίδας είναι να διαγνώσουμε το πεδίο και την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας σε πολιτιστικό, οικονομικό και ακαδημαϊκό επίπεδο.
Η συμμετοχή σας θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας

Με εκτίμηση,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Επικ. Καθ. Κ.ΚΟΖΥΡΑΚΗΣ DDS ,PhD
Πρόεδρος