Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο Chapter HJ-34 Corcyra – AHEPA έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση κοπής της πίτας του Τμήματός μας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019, στην Αναγνωστική Εταιρία Κέρκυρας στις 7:45 μμ.

Επίσημος ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο επικεφαλής Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Μιχάλης Κόκκινος.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

—————————

Στην καλαίσθητη αίθουσα της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας του Τμήματος AHEPA HJ -34 Κέρκυρας, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019.

Ο Πρόεδρος του Τμήματος κ. Νικόλαος Δημητρόπουλος καλωσόρισε τα μέλη και τους εκλεκτούς προσκεκλημένους και αναφέρθηκε περιληπτικά στην ιστορία της AHEPA και στη δράση της, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ αναφέρθηκε στους μελλοντικούς στόχους του Τμήματος HJ – 34 Κερκύρας.

Στη συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον ομιλητή της βραδιάς, τον κ. Μιχάλη Κόκκινοεπικεφαλή της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών,  ο οποίος αφού εξέφρασε την συγκίνηση και την ιδιαίτερη χαρά του, που βρίσκεται στο τόπο που μεγάλωσε, ευχαρίστησε το Πρόεδρο κ. Νικόλαο Δημητρόπουλο και τα μέλη του Τμήματος AHEPA HJ – 34 Κέρκυρας για τη πολύ μεγάλη τιμή που του έκαναν καλώντας τον να είναι ομιλητής. Περιέγραψε τις ενέργειες που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην εξωτερική πολιτική της χώρας και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σπουδαιότητα των συνεργασιών Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου. Εστίασε στο φλέγον θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών διατυπώνοντας την προσωπική του θέση και έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο τεράστιο έργο που επιτελείται για τον Ελληνισμό από την AHEPA παγκοσμίως.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ο Πρόεδρος του Τμήματος, του επέδωσε τιμητική πλακέτα και τον ευχαρίστησε για τη βοήθεια και τη στήριξη που ο ίδιος προσωπικά προσφέρει στα μέλη της AHEPA σε όλο το κόσμο. Εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κερκύρας ευλόγησε και έκοψε τη Βασιλόπιττα του Τμήματος, το φλουρί της οποίας βρήκε η κ. Αθηνά Ασωνίτη, εκπρόσωπος του βουλευτή Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνου Παυλίδη.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων κ. Κωνσταντίνος Γκούσης,    οι εκπρόσωποι του Ναυτικού Σταθμού Κέρκυρας, Πλωτάρχης κ. Μαρία Γεωργάτου Π.Ν. και Πλωτάρχης κ. Κωνσταντίνος Βλάχος Π.Ν., ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Θεόδωρος Αθηναίος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας κ. Χρήστος Άνθης, η Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας κ. Λένα Τσολάκου και πολλοί άλλοι εκλεκτοί συμπολίτες μας.