ahepa

Στη Ρόδο περευρέθησαν οι εκπρόσωποι του Υπάτου Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ (Supreme Lodge) από τις Η.Π.Α., κ. George Horiates Ύπατος Γραμματέας (Supreme Secretary), κ. Phanos Pitiris Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης (Supreme Governor Region 10) και οι εκπρόσωποι της  Ελληνικής Περιφέρειας (D– 25) κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης Κυβερνήτης (District Governor) και κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης Αντικυβερνήτης (Lt District Governor)για την τελετή παράδοσης του ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού αξίας 15.000€.

Οι αξιωματούχοι της ΑΧΕΠΑ αφίχθησαν στη Ρόδο νωρίς το πρωί συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου κ. Αντώνιο Γιαννικουρή, οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος, στο αεροδρόμιο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στο νησί μας.

Στην συνέχεια η Αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον Δ/κτη της 95 Α.Δ.Τ.Ε., Υποστράτηγο κ. Γρηγόριο Ρουμάνη στο γραφείο του στην Στρατιωτική Μεραρχία Ρόδου, όπου συζητήθηκε η επιπλέον συνδρομή της ΑΧΕΠΑ στην περιοχή ευθύνης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Ρουμάνης επέδωσε αναμνηστικές πλακέτες, με το Έμβλημα της 95 Α.Δ.Τ.Ε. στους επίτιμους προσκεκλημένους.

Ακολούθως, η Αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ κατέφθασε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου. Τους αξιωματούχους της ΑΧΕΠΑ υποδέχθηκε εκ μέρους της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, η Διοικήτριά του κα. Αικ. Χατζηστρατή και ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας Δρ. Ν. Μόσχος, ενώ εκ μέρους του νέου Ογκολογικού Τμήματος ο Επιστημονικός Υπεύθυνος και μέλος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, Δρ. Δ. Ματθαίος πλαισιωμένος από το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος.

Σε μια σεμνή τελετή, ακολούθησε η παράδοση του ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού αξίας 15.000€. Την παραλαβή της δωρεάς έκανε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Νέου Ογκολογικού Τμήματος Δρ. Δ. Ματθαίος, ο οποίος ξενάγησε το Ύπατο Συμβούλιο στις εγκαταστάσεις της Κλινικής. Όπως μας τόνισε το νέο Ογκολογικό Τμήμα που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 26 Ιουνίου 2018 έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην περίθαλψη των Ογκολογικών ασθενών που έως τώρα ήταν αναγκασμένοι να ταξιδεύουν στην Αθήνα για τις θεραπείες τους. Το νέο τμήμα ήδη εξυπηρετεί με μεγάλη επιτυχία εκατοντάδες καρκινοπαθείς από τα Δωδεκάνησα, ενώ στο τμήμα εφαρμόζονται οι πιο σύγχρονες θεραπείες, όπως στοχευμένες θεραπείες και ανοσοθεραπείες. Παράλληλα το νέο Ογκολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου συμμετέχει σε μια σειρά διεθνών συνεργασιών και προγραμμάτων πρώιμης πρόσβασης, ώστε οι ασθενείς των Δωδεκανήσων να μην έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλους ασθενείς που απευθύνονται σε μεγάλα κέντρα της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Δ. Ματθαίος, ο οποίος είναι επί πολλά χρόνια ενεργό μέλος των ΑΧΕΠΑ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική, κατά τη μετεκπαίδευση του στο MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον, ευχαρίστησε το Ύπατο Συμβούλιο αλλά και το Τμήμα Ρόδου και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο κ. Αντώνιο Γιαννικουρή για την δωρεά ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού, που θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες του νέου τμήματος.

Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν και είδαν από κοντά τον εξοπλισμό που παραδόθηκε, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε το νέο μηχάνημα της Κλινικής που μπορεί να εντοπίζει με υπέρυθρη ακτινοβολία της φλέβες των ασθενών, ώστε η αιμοληψία να γίνεται απολύτως ανώδυνα.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Ρόδου κ. Γιαννικουρής αφού ευχαρίστησε άπαντες για την παρουσία τους, είπε χαρακτηριστικά: ..«Η παρουσία της  ηγεσίας της ΑΧΕΠΑ από τις Η.Π.Α., την Ευρώπη και την Ελληνική Περιφέρεια είναι ιστορικής σημασίας. Ένας συμβολισμός που καταδεικνύει έμπρακτα την ευαισθησία και την συμπαράσταση της Ομογένειας, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ακριτικά νησιά της πατρίδας μας, στον δύσκολο αγώνα κατά του καρκίνου. Σήμερα η καρδιά του Ελληνισμού όλης της οικουμένης, κτυπά στα Δωδεκάνησα».

Ο κ. Γιαννικουρής εξουσιοδοτημένος από τον Ύπατο Πρόεδρο (Supreme President) της ΑΧΕΠΑ κ. George Loucas, υπέγραψε το αίτημα της ΑΧΕΠΑ να υιοθετήσει το νέο Ογκολογικό Τμήμα που θα μετονομαστεί σε Ογκολογικό Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου, αποτελώντας το τρίτο κατά σειρά Ίδρυμα μετά το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στην Αθήνα, που θα φέρει την ονομασία της ιστορικής οργάνωσης της Ομογένειας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Ηλίας Αναστασόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρ. Ε. Μανδρακός και ο Δ/κτης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Γρηγόριος Ρουμάνης. Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά το Εν Λευκώ και η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΟΣΜΟΣ.

Το πρόγραμμα της Αντιπροσωπείας της ΑΧΕΠΑ στη Ρόδο, ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης (Ρ.Ο.Α.). Τους αξιωματούχους της ΑΧΕΠΑ υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Πανάγος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου. Κατά τη διάρκεια της επισκεψής, έγινε ξενάγηση του Υπάτου Συμβουλίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις και παρουσίαση του πολύ σημαντικού έργου που έχει επιτέλεσει ο Όμιλος τα τελευταία χρόνια. Ακολούθησε μια πολύ επικοδομητική συζήτηση για τον αθλητισμό στο νησί μας, ενώ έτυχε αποδοχής η πρόταση του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου κ. Γιαννικουρή για την συνδιοργάνωση του AHEPA Tennis Cup κατα τους καλοκαιρινούς μήνες, με τη συμμετοχή νέων αθλητών από την Ομογένεια.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε γεύμα προς τιμήν των Αξιωματούχων της ΑΧΕΠΑ, στο εστιατόριο My Thai του ξενοδοχείου Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης. Την συνεστίασή μας, τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου, αιδεσιμολογιώτατος πατήρ Ηλίας Αναστασόπουλος, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φ. Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρ. Ε. Μανδρακός, ο Δ/κτης της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Γρ. Ρουμάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης Π.Ν., ο Κυβερνήτης της Φ/Γ ΕΛΛΗ Αντιπλοίαρχος κ. Νικόλαος Πετράκος Π.Ν., η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου κα. Αικατερίνη Χατζηστρατή και ο Δ/ντης Ιατρικής Υπηρεσίας Δρ. Ν. Μόσχος.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/19-12-2018/quot-paradothike-o-iatrikos-kai-michanografikos-exoplismos-paroysia-tis-igesias-tis-achepa-apo-tis-i-p-a-tin-eyropi-kai-tin-ellada/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook