unnamed

Στην κατάμεστη Λέσχη Αξιωματικών Ρόδου της 95 Α.Δ.Τ.Ε., το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία φιλανθρωπική εκδήλωση για τη στήριξη του νέου Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, σε συνεργασία με τον Ροδιακό Όμιλο Αντισφαίρισης και τον ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018. Η πολύ όμορφη βραδιά, πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου και της 95 Α.Δ.Τ.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ρόδου Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου πατήρ Ιωάννης Χαλκιάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ρόδου Δρ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Περ. Σύμβουλος κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου, ο Διοικητής της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγος κ. Γρηγόριος Ρουμάνης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Α΄ Δωδεκανήσου κ. Μιχαήλ Καληωράκης, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Αντιπλοίαρχος κ. Ιωσήφ Παπαδάκης (Π.Ν.), ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου Πλωτάρχης κ. Νικόλαος Κουτρουμάνος (Π.Ν.), ο εκπρόσωπος Λιμενικού Σώματος Διοικητής Φυλακίου Λιμένος Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ κ. Μπαμπάνης Ευάγγελος, ο τ. Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζής Χατζηευθυμίου, ο τ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ροδίων κ. Ιωάννης Τσιγάρος, ο τ. Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παππάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας Δρ. Κωνσταντίνος Δημουλάς, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. – Π.Τ. Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Μ.Ε.Δ.Ε. κ. Θωμάς Μητσόπουλος, ο εκπρόσωπος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου κ. Κωνσταντίνος Γλεντής, η Πρόεδρος κα. Μαρία Κρητικού και το ΔΣ του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Πανάγος και το ΔΣ του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαίρισης, ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Χατζηνικήτας και το ΔΣ του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, η Πρόεδρος κα Ελευθερία Πατρού και το ΔΣ του Ομίλου Εθελοντών Ρόδου για την προστασία της Γ’ Ηλικίας και πλήθος εκλεκτών συμπολιτών μας.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής. Κατά τον χαιρετισμό του, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, επεσήμανε την σημαντικότητα του νέου Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την περιοχή μας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σύνθεσης των δυνάμεων της κοινωνίας προς επίτευξη υψηλότερων στόχων, λέγοντας χαρακτηριστικά:…«Πιστοί στο δόγμα ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ, ενώνουμε και πάλι τις δυνάμεις μας, με φορείς και συλλόγους του νησιού μας, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πετυχαίνουμε περισσότερα».

Ακολούθως ο κ. Γιαννικουρής, εξέφρασε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, την ευγνωμοσύνη του προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας που στηρίζει τη δράση του τμήματος, τον Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υποστράτηγο κ. Γρηγόριο Ρουμάνη για την συνεργασία αλλά και το επιτελείο της Λέσχης Αξιωματικών Ρόδου για την υποδειγματική φιλοξενία, τον Πρόεδρο και το ΔΣ του ΡΟΑ και του ΓΑΣ ΙΑΛΥΣΟΣ, που για άλλη μια φορά στηρίζουν και ενισχύουν τις προσπάθειες του Τμήματος.

Ιδαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Γιαννικουρή στους αξιωματούχους της ΑΧΕΠΑ, κ. Γεώργιο Χωριάτη Ύπατο Γραμματέα της ΑΧΕΠΑ από τις ΗΠΑ και στον κ. Ιωακείμ Καλαμάρη Κυβερνήτη Ευρώπης της ΑΧΕΠΑ από τη Σόφια, που με αίσθημα αλληλεγγύης και συμπαράστασης, απέστειλαν χρηματικά ποσά για την στήριξη αυτής της προσπάθειας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της εκδήλωσης, οι οποίοι ακούραστοι στηρίζουν τη δράση του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου από τη πρώτη στιγμή και ιδιαιτέρως το Pane di Capo που προσέφερε τα εδέσματα της εκδήλωσης, την εταιρεία Tatakis Wines που προσέφερε τα κρασιά της εκδήλωσης, την εταιρεία ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ για τη χορηγία του έντυπου υλικού, αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο του νησιού μας, που στήριξε ανιδιοτελώς και χωρίς δευτερη σκέψη, τον δύσκολο αγώνα κατά του καρκίνου. Είναι καταφανές, ότι ακόμα μια φορά διαπιστώνονται τα αποθέματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς της Ροδιακής κοινωνίας. Μια κοινωνία που δεν μένει απαθής στα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και συμμετέχει ενεργά σε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του πατέρα Ιωάννη Χαλκιά, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δρ. Ευάγγελου Μανδρακού, του Περ. Συμβούλου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου, του Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. Υπστρατήγου κ. Γρηγόριου Ρουμάνη, του Προέδρου της Ελληνικής Ογκολογικής Εταιρείας Δρ. Κωνσταντίνου Δημουλά και φυσικά της Προέδρου του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» κας Μαρίας Κρητικού.

Άπαντες εξέφρασαν την εκτίμηση και το θαυμασμό τους, προς το Σύλλογο Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ», για την μεγάλη ευθύνη που έχει αναλάβει.

Στην συνέχεια ακολούθησε η επίδοση αναμνηστικών από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Νιωτάκη, Γραμματέα κ. Γεώργιο Λάκουρα, Διευθυντή Φιλανθρωπίας κ. Εμμανουήλ Καμπαστάνα και την Πρόεδρο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» κα Μαρία Κρητικούσε όσους συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τέλος ο κ. Γιαννικουρής, ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης επέδωσε τιμητική πλακέτα με το έμβλημα του Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου στον Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε. σε ανάμνηση της εκδήλωσης της 12ης Οκτωβρίου, στην κα Κρητικού και το ΔΣ του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου «ΜΑΖΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ» για την προσφορά τους στον αγώνα κατά του καρκίνου και στον Διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Δρ. Δημήτριο Ματθαίο.

Την όμορφη εκδήλωση συνόδευσαν με τις μελωδίες τους η ορχήστρα της 95 Α.Δ.Τ.Ε. και το βιολί της Leida Tahiraj.

Την εκδήλωση κάλυψαν τηλεοπτικά το Εν Λευκώ και η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΘΑΡΡΙ.

Πηγή: https://www.dimokratiki.gr/20-10-2018/15-000e-i-dorea-toy-tmimatos-achepa-rodoy-ston-agona-kata-toy-karkinoy/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook