image001

Ο Δρ Σπύρος Σπυρέας με το Βραβείο Ελληνισμού της AHEPA. Διακρίνεται επίσης ο απερχόμενος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΙ. Με τιμώμενα πρόσωπα τον Δρα Σπύρο Σπυρέα, πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της Sigmapharm Laboratories (Βραβείο Ελληνισμού της AHEPA), Δημοσθένη Βασιλείου, επιχειρηματία (Βραβείο Ελληνισμού της AHEPA), Γεωργίου Ρήγου, ιδρυτή του Odyssey Charter school (Βραβείο AHEPA Lifetime Achievement Award) και Δημήτρη Δάντολου, πρόεδρο Διοικητικού Συμβουλίου του Odyssey Charterschool (Βραβείο AHEPA of the Year 2018), πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιουλίου το επίσημο δείπνο του 96ου Υπατου Συνεδρίου της AHEPA στο Ατλάντικ Σίτι.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν την Κυριακή 22 Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 27 Ιουλίου με τη συμμετοχή άνω των 1.000 μελών από Αμερική, Καναδά και Ευρώπη.  Νέα ύπατος της AHEPAαναλαμβάνει ο κ. Γιώργος Λούκας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος στην ομιλία του συνεχάρη τα τιμώμενα πρόσωπα και αναφέρθηκε στο έργο της AHEPA η οποία, όπως τόνισε, για έναν σχεδόν αιώνα στηρίζει και βοηθά την Ομογένεια και τον Ελληνισμό.

Ο απερχόμενος υπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ (Carl Hollister), με δηλώσεις του στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την άμεση παροχή βοήθειας στις πληγείσες από τις καταστροφικές φωτιές περιοχές στην Ελλάδα.

«Εχουμε», είπε, «ενεργοποιήσει το ταμείο εκτάκτου ανάγκης και βρισκόμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα καθώς και με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, έτσι ώστε να βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος χρησιμοποίησης των χρημάτων και όλων των αγαθών που θα στείλουμε. Προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν έτσι ώστε να έχουν στέγη, τροφή και φάρμακα».

Ο νέος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Γιώργος Λούκας, με δηλώσεις του στον «Ε.Κ.» ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και εξέφρασε την πεποίθησή του για τη συνέχιση των ιδανικών και των αξιών του οργανισμού.

«Αναλαμβάνω», είπε, «με αίσθημα ευθύνης τα νέα μου καθήκοντα. Θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να συνεχιστεί και να ενδυναμωθεί το μεγάλο έργο που επιτελεί η AHEPA εδώ και δεκαετίες. Πρώτο μου μέλημα η άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Ελλάδας. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ομογενείς για τη φιλανθρωπία που για μία ακόμη φορά δείχνουν».

Ο Δρ Ζήνων Χριστοδούλου, υπεύθυνος της φιλανθρωπικής αποστολής, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής η AHEPA έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 δολάρια, ποσό το οποίο, όπως ανέφερε, είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο καθώς η συμμετοχή του κόσμου είναι άκρως συγκινητική.

image002

Ο Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος σε αναμνηστική φωτογραφία με πρώην ύπατους προέδρους της AHEPA. Από αριστερά, οι: Φρανκ Μάνιος, Αϊκ Γκούλας, Φίλιππος Φράγκος, Καρλ Χόλιστερ, Ιωάννης Γαλάνης, Νίκος Καρακώστας, Ανδρέας Ζαχαριάδης, Δρ Σπύρος Μακρής, Δημήτρης Σκόφιλ, Αντώνης Κουζούνης, Ιωάννης Γροσμανίδης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέης

«Τις τελευταίες ημέρες», τόνισε, «οι τηλεφωνικές γραμμές της AHEPA καθώς και η ηλεκτρονική μας σελίδα έχουν κυριολεκτικά σπάσει από τις κλήσεις του κόσμου που ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν».

Ο Δρ Σπύρος Σπυρέας ευχήθηκε ο Θεός να δώσει δύναμη και κουράγιο στους Ελληνες, οι οποίοι, όπως είπε, ζουν μία μεγάλη τραγωδία και συνεχάρη την AHEPA για τη συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου χρηματικού ποσού για τα θύματα μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

«Η AHEPA», είπε, «από την πρώτη ημέρα ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα λειτουργεί με βάση τις αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας και γι’ αυτό αξίζει τον σεβασμό, την εκτίμηση και τη συμπαράσταση όλων μας».

image003 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο Δημοσθένης Βασιλείου ευχαρίστησε θερμά την AHEPA για τη βράβευση και αναφέρθηκε στη σημασία διατήρησης της ελληνικής κληρονομιάς. «Οικογένεια, πατρίδα και Ορθοδοξία», τόνισε, «είναι οι θεμελιώδεις θεσμοί τους οποίους υπηρετώ πιστά όλη μου τη ζωή. Χρέος και καθήκον της νέας γενιάς να διατηρήσουν και να συνεχίσουν αυτές τις αξίες με πάθος και πίστη».

Ο ομογενής Ρεπουμπλικανός βουλευτής από την Φλόριδα, Γκας Μπιλιράκης, συνεχάρη την AHEPA για τις προσπάθειες που καταβάλει για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και ευχαρίστησε το προεδρείο για τη στενή και άριστη μεταξύ τους συνεργασία.

Ο πρόεδρος του Οικιστικού Ιδρύματος AHEPA, Αγγελος Κωσταρίδης, αναφέρθηκε στο έργο που επιτελείται και παρέδωσε από μία επιταγή ύψους 10.000 δολαρίων στα τμήματα «Υιοί του Περικλέους» και «Κορασίδες της Αθηνάς».

Οι πρόεδροι των τμημάτων «Υιοί του Περικλέους» και «Κορασίδες της Αθηνάς», Βασίλης Πούλος και Σοφία Σακόλα, ευχαρίστησαν θερμά τα μέλη για την αφοσίωση και συμπαράστασή τους.

image004 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος της Ακαδημίας του Αγ. Βασιλείου, Εβελιν Τσιάδη, παρέλαβε επιταγή ύψους 35.000 δολαρίων από τον πρόεδρο της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ, για την αγορά νέας γεννήτριας.

«Εκ μέρους της Ακαδημίας εκφράζω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην AHEPA για την μεγάλη αυτή δωρεά. Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Καρλ Χόλιστερ τον ενημέρωσα για τις ανάγκες της Ακαδημίας και εκείνος μου υποσχέθηκε άμεση βοήθεια. Σήμερα με την παράδοση αυτής της επιταγής η AHEPA για μία ακόμη φορά έδειξε πόσο μεγάλος φιλανθρωπικός οργανισμός είναι, με μέλη πάντα πρόθυμα να βοηθήσουν οπουδήποτε τους ζητηθεί», τόνισε με συγκίνηση η Εβελιν Τσιάδη.

Να σημειωθεί ότι μετά τις εκλογές της Πέμπτης το νέο προεδρείο αποτελούν οι: Ντέμι Τόμας, «Θυγατέρες της Πηνελόπης», Γρηγόρης Βουρλούμης, «Υιοί του Περικλέους», Τατιάνα Τσαπραϊλη, «Κορασίδες της Αθηνάς».

Τέλος, παρουσιαστής της τελετής ήταν ο γνωστός κωμικός Βασίλης Κατσίκης, με το χορευτικό συγκρότημα «Ακρίτες» της Φιλαδέλφειας να διασκεδάζει τους καλεσμένους.

image005 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image006 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image007 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image008 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image009 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image010 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image011 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

image012 Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Πηγή: https://www.ekirikas.com