Μία ημέρα αφού εγκαινίασε το Emergency Relief Fund της, η AHEPA ενέκρινε την αποδέσμευση 50.000 δολ. έως την Παρασκευή σε ανθρωπιστική βοήθεια για τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που κατέστρεψαν την ανατολική Αττική, ανακοίνωσε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Καρλ Χόλιστερ (Carl R. Hollister).

«Οι εικόνες και οι ιστορίες που έρχονται από την Ελλάδα είναι απολύτως συγκινητικές και τραγικές», είπε ο κ. Χόλιστερ.

«Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας συνεχίζουν να είναι με τις οικογένειες των θυμάτων και όλους που έχουν επηρεαστεί από αυτή την τραγωδία. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στις ομάδες άμεσης επέμβασης της Ελλάδας και σε όλες τις χώρες που προσφέρθηκαν να στηρίξουν και να βοηθήσουν, μεταξύ των οποίων, με πλήρη δέσμευση οι ΗΠΑ», πρόσθεσε.

«Αυτό είναι απλά το πρώτο βήμα της AHEPA προς την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα. Θα συγκεντρώσουμε περισσότερα και καλούμε όλα τα τμήματά μας να κινητοποιηθούν. Ευχαριστούμε όποιον έχει προσφέρει έως τώρα και ζητάμε η έκκλησή μας να μεταδοθεί ευρέως. Θα σταθούμε στην Ελλάδα, όπως κάναμε το 2007 και κατά τη διάρκεια άλλων καιρών μεγάλης ανάγκης», επεσήμανε ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA.

To 2007 υπενθυμίζεται η AHEPA μετέφερε 270 πακέτα βοήθειας, συνολικής αξίας 250.000 δολ. σε αγαθά και συγκέντρωσε επιπρόσθετα 250.000 δολ. σε οικονομική βοήθεια προς τα θύματα των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Πηγές: Εθνικός ΚήρυξAHEPA.org