Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 ετών, από την ίδρυση της Προεδρικής Φρουράς, μέλη και οικείοι του Τμήματος AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου 14 Απρίλιου 2018, επίσκεψη – ξενάγηση στο Στρατόπεδο «Γεωργίου Τζαβέλα».

Τα μέλη υποδέχθηκε ένστολος ο Διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, Συνταγματάρχης (ΠΖ) κ. Ροδόλφος Δημητρόγλου, όπου τους προσέφερε coffee break στο Διοικητήριο. Ακολούθως στην Αίθουσα Τιμών, έγινε παρουσίαση με την προβολή έγχρωμων διαφανειών, από την Ανθυπασπιστή (ΠΖ) Κυρία Ψυχογιού, σχετικά με την ιστορία και την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς.

Ο κ. Διοικητής επεφύλαξε στα μέλη και στους οικείους του Τμήματος, τη ξεχωριστή τιμή, να γίνει επιτόπια ένδυση τσολιά και παράλληλη επεξήγηση της παραδοσιακής ορολογίας των μερών της επίσημης ευζωνικής στολής. Μετά το πέρας της προβολής και της ένδυσης του εύζωνα, ο Συνταγματάρχης – Διοικητής κ. Δημητρόγλου, απάντησε σε ερωτήσεις και απορίες των μελών και των οικείων τους. Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 17 κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος, απένειμε στο Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς, τιμητική πλακέτα και ο κ. Δημητρόγλου του επέδωσε αναμνηστικό σήμα με το έμβλημα της Π.Φ.

Στην επίσκεψη – ξενάγηση, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Τμήματος AHEPA HJ – 35 Αμαρουσίου – Κηφισιάς και δύο κυρίες «Θυγατέρες της Πηνελόπης» μετά των συζύγων τους, από το Τμήμα DoP «Αμαρυλλίδες».

Το Τμήμα AHEPA HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, θα συνεχίσει τη συνεργασία του, με τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην ιδιαίτερα εθνική περίοδο που διανύουμε, τόσο με δράσεις ηθικής όσο και υλικής ενίσχυσής τους.

Πρόσκληση