Το πρωί της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018, στο “ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟ” της Θάσου το Τμήμα AHEPA HJ – 30 «Θεαγένης», διοργάνωσε εκδήλωση, προς τιμήν του Αιδεσιμολογιώτατου πατέρα Γεώργιου Διαμαντόπουλου, ο οποίος αν και μη Θάσιος, λάτρεψε και ύμνησε όσο ελάχιστοι το νησί της Θάσου.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών του Τμήματος, ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Ελευθερίου απένειμε στον π. Γεώργιο, τιμητική πλακέτα, σε αναγνώριση, της άνω των πενήντα ετών ποιμαντικής, κοινωνικής και συγγραφικής του προσφοράς στην κοινωνία της Θάσου.

Μετά το πέρας της βράβευσης, η χορωδία του Δήμου Θάσου, υπό τη διεύθυνση της κ. Πελαγίας Αναγνωστάκη, έψαλε τον επίσημο “Ύμνο της Θάσου” που έχει συγγράψει ο π. Γεώργιος. Ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου που συνέγραψαν ο π. Γεώργιος και η κόρη του Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου, με τίτλο: “Θασίων Γη γλυκύτατη” (Εκδόσεις Μαλλιάρη, Θεσ/νικη). Η εκδήλωση έκλεισε με έκθεση βιβλίων, που έχουν συγγράψει ο π. Γεώργιος και η κόρη του.

Χαιρετισμό στην εκδήλωσή απέστειλαν: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, η Ομότιμη Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ιατρός & συγγραφέας κ. Άννα Φαχαντίδου, Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος και ο λογοτέχνης – ποιητής, εκπαιδευτικός και εκδότης της εφημερίδας “Φωνή της Νισύρου” κ. Κωνσταντίνος Πατούρης (ιδιαίτερη πατρίδα του τιμώμενου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο τ. Υπουργός και Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του νομού μας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου ποιμενάρχη μας, Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Καραπατάκης, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Νικόλαος Ιωάννου, κληρικοί του νησιού, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Τμήματός μας και πλήθος κόσμου, που παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες παραβρέθηκαν και γέμισαν την αίθουσα του “ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΟΥ”.