Στον Βόλο έγινε το Σαββάτο 10 Μαρτίου 2018, το Διοικητικό Συμβουλίο, της Περιφέρειας – 25 της γνωστής Ελληνο – Αμερικανικής Ομογενειακής Οργάνωσης AHEPA HELLAS. Συναντήθηκαν με πολλούς φορείς της Μαγνησίας όπως και με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο. Η AHEPA (American Hellenic Progressive & Educational Association/ Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική & Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA HELLAS). Στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη Μαγνησία η AHEPA δραστηριοποιείται με το τοπικό Chapter HJ-13 Argonauts, με 25 μέλη τα οποία πιστά στις αρχές της AHEPA, ασκούν κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο.

Η AHEPA HELLAS, δραστηριοποιείται στη χώρα μας από το 2000 και έχει ενεργή παρουσία σε 35 σημεία σε όλη την Επικράτεια, μέσα από τα τοπικά της Τμήματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφέρειας 25 (AHEPA HELLAS), απαρτίζεται από 12 αιρετά μέλη, τα οποία προέρχονται από όλα τα μέρη της χώρας και κάθε μήνα συνεδριάζουν και σε διαφορετική πόλη της Ελλάδας.

ahepa-volos

Πηγή: http://thessalikipress.gr/