Μέλος της “AHEPA” είναι από χθες, ο τέως βουλευτής Ροδόπης και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.
Η εισδοχή του στους κόλπους της Οργάνωσης πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής Βασιλόπιτας του Τμήματος “Ορφεύς” Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γιάννης Τζαμπάζης, εγκωμιάζοντας την πολιτική πορεία του κ. Στυλιανίδη, καρφίτσωσε στο πέτο του το έμβλημα της “AHEPA”, σημειώνοντας: “Πιστεύω οτι θα σου δώσει περισσότερη δύναμη για να υπερασπιστείς τα συμφέροντα της χώρας μας”.

Συγχαίροντας και καλωσορίζοντας το νέο μέλος, ο αντικυβερνήτης Ελλάδος της Οργάνωσης κ. Στάθης Κεφαλίδης, υπογράμμισε εμφατικά το γεγονός οτι το έμβλημα της “AHEPA” το έχουν φορέσει τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον μητροπολίτη Κομοτηνής κ. Παντελέημονα να ευλογεί τη Βασιλόπιτα και να απευθύνει ευχές.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο κ. Τζαμπάζης, υπενθυμίζοντας την ιστορία της “AHEPA” από την ίδρυσή της το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

“Ο Ελληνισμός σε όλο τον δυτικό κόσμο κάνει τη διαφορά, κι αυτή είναι της “AHEPA” η αποστολή”, υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο κ. Κεφαλίδης.

Τα έσοδα της εκδήλωσης διατέθηκαν στο Σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης, ο πρόεδρος του οποίου κ. Τρύφωνας Καρούντζος δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Τζαμπάζη για το έργο του και την έντονη δραστηριοποίησή του.
Επίσημοι καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν η αντιπεριφερειάχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κ. Βούλα Πατουλίδου, και ο αντιπεριφερειάρχης μεταφορών & επικοινωνιών κεντρικής Μακεδονίας, κ. Δημήτρης Χατζηβρέττας.
Ο κ. Χατζηβρέττας συνεχάρη τα στελέχη της “AHEPA” στη Ροδόπη και εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσκληση και τη συνεργασία.

Στην ομιλία του ο Ευριπίδης Στυλιανίδης τάχθηκε αναφανδόν υπέρ των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, και υπογράμμισε μεταξύ άλλων: “Πρέπει να πείθουμε τα κέντρα των αποφάσεων πως το συμφέρον της Θράκης είναι συμφέρον του έθνους και της πατρίδας. Οι ηγέτες πρέπει να υπηρετούν το έθνος. Αν δεν έχεις στα κέντρα λήψης αποφάσεων άνθρωπο δυνατό που να μην ξέχασε από που ξεκίνησε και να ξέρει που πρέπει να πάει, δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα. Πολιτική δεν είναι να χτυπάμε πλάτες και να πηγαίνουμε στα πανηγύρια. Πολιτική είναι να έχουμε όραμα και να μπορούμε να το κάνουμε πράξη. Πιστεύω οτι η “AHEPA” έχει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και το τοπικό και διεθνές δίκτυο για να συμβάλλει σε αυτόν τον αγώνα. Γι’ αυτό και εγώ αθροίζω τη δική μου δύναμη και φωνή σε αυτή την προσπάθεια”.

Ακολούθησε προβολή σύντομου αφιερώματος στην ιστορική κατάκτηση από τη Βούλα Πατουλίδου του πρώτου Ολυμπιακού χρυσού μεταλλίου για την Ελλάδα, στη Βαρκελώνη το 1992, καθώς και απονομή πλακέτας αναγνώρισης της πολύχρονης, πολύπλευρης και ανιδιοτελούς προσφοράς της στην πατρίδα και στον αθλητισμό.

Δείτε περισσότερα εδώ

Πηγή: https://inkomotini.news/