Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Island Boutique Hotel, στο κέντρο της πόλης, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά του, το Τμήμα ΑΧΕΠΑ HJ – 33 Ρόδου, το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018, ενώ ακολούθησε δεξίωση που παρέθεσε το Τμήμα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο Aρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Πόκιας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Μανδρακός, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης, ο Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Νικόλαος Καραμαρίτης και Άγγελος Ανανίας, ο Αντιδήμαρχος κ. Ελευθέριος Χατζηωάννου, ο πρόεδρος της ΔΑΡΜΑΕ κ. Γεώργος Κακούλης, η Aντιδήμαρχος κα Άννα Ζωάννου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σάββας Καλαθενός, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μίλτος Παγκάς, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της 95 Α.Δ.Τ.Ε, ο Υποδιοικητής του Ναυτικού Σταθμού Ρόδου κ. Νικόλαος Κουτρομάνος, ο εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Ρόδου, ο Πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. κ. Ιωάννης Γλυνός, ο Πρόεδρος της ΠΕ.Δ.ΜΕ.ΔΕ κ. Θωμάς Μητσόπουλος, ο Πρόεδρος Ν.Ο.Δ.Ε. κ. Παύλος Μπακίρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» κ. Φιλήμονας Νικολάου, ο Πρόεδρος του Ρ.Ο.Α. κ. Μιχάλης Πανάγος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου κα Μαρία Κρητικού, ο Πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Ρόδου κ. Σωτήρης Μανδρακός, τα μέλη του Συλλόγου Υποστήριξης Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες «Save an Angel», ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταρασλιάς και πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι.

Η παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, παραγωγικών φορέων και συλλόγων της περιοχής μας, δείχνει ότι η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την ΑΧΕΠΑ Ρόδου και έχει αναγνωρίσει το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί στο νησί.

Ο Πρόεδρος κ. Αντώνιος Γιαννικουρής, παρουσίασε τον Απολογισμό της δράσης του Τμήματος, από τον Ιούνιο του 2017 έως το τέλος του έτους. Ένα πλούσιο πράγματι έργο που είναι αποτέλεσμα της εργατικότητας όλων των μελών του Τμήματος της ΑΧΕΠΑ Ρόδου. Ο κ. Γιαννικουρής επεσήμανε ότι: «…αυτή η προσπάθεια καθιστά το Τμήμα μας, ένα από τα πιο δραστήρια στη χώρα και αντανακλά σε κάθε πολίτη αυτού του νησιού…».

Την πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, για τη δραστηριότητα που έχει επιδείξει το Τμήμα Ρόδου από την ίδρυσή του και ευχαρίστησε για την προσφορά τους όχι μόνο στην Ιερά Μητρόπολη Ρόδου, αλλά στο σύνολο της ροδιακής κοινωνίας, με την ευχή να ενισχυθεί η παρουσία τους και στο μέλλον προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του, τα μέλη του Τμήματος Ρόδου και ανέφερε για τη συνεργασία του Δήμου Ρόδου με την ΑΧΕΠΑ Ρόδου, σε κοινές δράσεις προς όφελος της κοινωνίας. Αναγνωρίζοντας το ουσιαστικό έργο των ΑΧΕΠΑΝΣ της Ρόδου ο κ. Δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά: «…το μέλλον του Τμήματος Ρόδου φαίνεται ευοίωνο, να συνεχίσετε να μας κάνετε υπερήφανους!».

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Φλεβάρης εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο για το έργο τους και ευχήθηκε καλή χρονιά για το νέο έτος.

Κλείνοντας των κύκλο των χαιρετισμών, ο κ. Γιαννικουρής εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και των μελών Τμήματος ΑΧΕΠΑ Ρόδου, εξέφρασε την ευγνώμοσύνη και την υπερηφάνεια του, για την Ροδιακή κοινωνία, που αποδεικνύει ότι διαθέτει μεγάλα αποθέματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς, προσφέροντας απλόχερα όποτε αυτό είναι αναγκαίο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «…χωρίς ενεργούς πολίτες, οι δράσεις του Τμήματος δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν…».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, άπαντες αντάλλαξαν εύχες για καλή χρόνια. Ο τυχερός της βραδιάς, ήταν ο κ. Μιχάλης Κουτσούκος που κέρδισε την πατροπαράδοτη χρυσή λίρα Αγγλίας, που προσέφερε το Τμήμα ΑΧΕΠΑ Ρόδου ως δώρο, για το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας.

https://www.youtube.com/watch?v=6pNrsXJN4fU&sns=em

Πηγή: https://12vima.gr/