Η ηγεσία της AHEPA, της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης του ελληνισμού εν Αμερική, είχε σειρά επαφών με παράγοντες της Ε.Ε.

Συναντήσεις με τον Επίτροπο για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, το Επικεφαλής Εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, αλλά και τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Κύπρου στην ΕΕ, πρέσβη Νικόλαο Αιμιλίου, είχε αυτή την εβδομάδα η ηγεσία της AHEPA, της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης του ελληνισμού εν Αμερική.

320_182_649906

ahepa2

 

Εκ μέρους του Ανώτατου Προέδρου Carl Hollister, ο Ανώτατος Ταμίας George G Horiates και ο Ανώτατος Διοικητής Alfred Barich αντιπροσωπεύουν την AHEPA παγκοσμίως κατά τη διάρκεια των συναντήσεων.

ahepa3

 

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της οργάνωσης, το επίσημο παράρτημα των Βρυξελλών, ο “Ευρωπαϊκός Αετός”, υπό την ηγεσία του Δημοσθένη Μαμμόνα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην προώθηση των ιδεών της AHEPA σε εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ahepa4

 

Οι εκπρόσωποι της AHEPA, συναντήθηκαν επίσης με τον Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ, πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου. Όπως έγινε γνωστό η ανώτατη ηγεσία, επισκέφθηκε και το Αμερικανικό Επιμελητήριο της ΕΕ (AmCham EU), τιμώντας τη μνήμη του πρώην διευθυντή του και ενεργού μέλους της AHEPA, Ανδρέα Γαλανάκη.

ahepa5

Όπως ανακοινώθηκε κάθε χρόνο το AmCham EU θα επιλέγει έναν νεαρό Έλληνα φοιτητή που ενδιαφέρεται για διατλαντικά θέματα και θέματα της ΕΕ για μια πληρωμένη πρακτική για 2 καλοκαιρινούς μήνες στο γραφείο AmCham της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στη μνήμη του αείμνηστου Ανδρέα Γαλανάκη.

Πηγή: Real.gr