76578648_58

Γενική συνέλευση, με ορκωμοσία νέων μελών καθώς και ενημέρωση από την Αμερική σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, περιελάμβανε η πρώτη γενική συνέλευση του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ορφεύς Κομοτηνής για τη νέα σεζόν.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 17 πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση του Οκτωβρίου, του τμήματος ΑΧΕΠΑ Ορφεύς Κομοτηνής. Οι εργασίες της γενικής συνέλευσης έγιναν σύμφωνα με το τυπικόν της οργάνωσης και ακολούθησε η ορκωμοσία δύο νέων μελών. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή επικοινωνία με τον κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Βασίλειο Πετκίδη ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό στο τμήμα, καλωσόρισε τα νέα μέλη και εξήρε το έργο και την δράση του τμήματος στην τοπική κοινωνία. Ακόμη έκανε μια εκτενή αναφορά στην επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και στα αποτελέσματα των συναντήσεών του με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην συνέχεια ακολούθησε διαδικτυακή συνομιλία με τον π. ύπατο κυβερνήτη ΑΧΕΠΑ Νέας Υόρκης και ιδρυτή του American Hellenic Institute, κύριο Peter Baltis, ο οποίος αναφέρθηκε στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική. Ενημέρωσε τα μέλη του τμήματος για το γεύμα που παρέθεσε η οργάνωση στην Ουάσιγκτον στον Έλληνα πρωθυπουργό καθώς και λεπτομέρειες για την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με αυτόν και τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο.

Επισήμανε την δέσμευση της αμερικάνικης κυβέρνησης για διπλωματική, οικονομική και αμυντική στήριξη της Ελλάδας. Τέλος τόνισε το Αμερικάνικο ενδιαφέρον για την περιοχή της Θράκης στον οικονομικό τομέα και στην δημιουργία επενδύσεων στην περιοχή. Η γενική συνέλευση έκλεισε με τον προγραμματισμό δράσεων του τμήματος μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: http://www.xronos.gr