Την πανέμορφη Λευκάδα, επισκέφθηκαν το Σαββάτο 1η Απριλίου 2017, ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης συνοδευόμενος από το Γραμματέα της Περιφέρειας D – 25 Δρ. Κωνσταντίνο Κοζυράκη και τον Πρόεδρο του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής κ. Παναγιώτη Καραμούτσο.

Στις 09:45 το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Κυβερνήτης και τα μέλη της συνοδείας του, μετέβησαν στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκαν με το Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ.κ. Θεόφιλο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Πετκίδης ενημέρωσε το Σεβασμιότατο για τις δραστηριότητες της AHEPA HELLAS και για την ίδρυση νέου Τμήματος της Οργάνωσης στη Λευκάδα.

Στη συνέχεια, στις 11:15 ο κ. Κυβερνήτης και τα μέλη της συνοδείας του, μετέβησαν στο Δημαρχιακό Μέγαρο Λευκάδος, όπου πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Λευκάδος κ. Κωνσταντίνο Δρακονταειδή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πετκίδης ενημέρωσε το Δήμαρχο για τις δραστηριότητες της AHEPA HELLAS και για την ίδρυση νέου Τμήματος της Οργάνωσης στη Λευκάδα.

Τέλος στις 13:00 πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδος, κ. Σωτήριο Σκιαδαρέση όπου ο κ. Κυβερνήτης ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις δραστηριότητες της AHEPA HELLAS και για την ίδρυση νέου Τμήματος της Οργάνωσης στη Λευκάδα.

Στις 18:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έγινε η επίσημη ίδρυση του νέου Τμήματος Λευκάδος της AHEPA HELLAS, στο πολυτελές Ξενοδοχείο Thalassa Hotel & Spa, στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας. Ο Κυβερνήτης κ. Βασίλειος Πετκίδης επέδωσε το σήμα πέτου (pin) και το περιλαίμιο του Προέδρου, στον Πρόεδρο του Τμήματος Λευκάδος κ. Δημήτριο Μίχο και του παρέδωσε το λάβαρο, στο οποίο απεικονίζεται το σήμα της AHEPA και το περίγραμμα του νησιού.

Ο κ. Μίχος προσέφερε τιμητικές πλακέτες στον Κυβερνήτη της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειο Πετκίδη και στον Πρόεδρο του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Αττικής κ. Παναγιώτη Καραμούτσο. Το τοπικό Τμήμα της Λευκάδας είναι το 36ο Τμήμα (Chapter HJ–36 LEFKADA) της Ελληνικής Περιφέρειας (District 25 – Hellas).

Στις 20:30 ακολούθησε επίσημο δείπνο στο πολυτελές Ξενοδοχείο Thalassa Hotel & Spa (ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο Πρόεδρος του Τμήματος Λευκάδος κ. Δημήτριος Μίχος), στο οποίο παρακάθισαν ο Κυβερνήτης της AHEPA ΗELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης και Αξιωματούχοι της Οργάνωσης και το τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Λευκάδος κ. Κωνσταντίνος Δρακονταειδής, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λευκάδος κ. Σωτήριος Σκιαδαρέσης και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της επιχειρηματικής κοινότητας.