Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το MID WINTER CONFERENCE της AHEPA HELLAS, τo Σαββάτο 18 Φεβρουαρίου 2017, στο Ξενοδοχείο METROPOLITAN (Λεωφ. Συγγρού 385, Αθήνα). Τις εργασίες του Συνεδρίου ευλόγησε ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, Αρχιμανδρίτης π. Ειρηναίος Νάκος, διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τους συνέδρους καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ – 10 Χολαργού κ. Μιχάλης Μαρκουλάκος, που είχε την ευθύνη του συντονισμού της διοργάνωσης του Συνεδρίου. Τις εργασίες του Συνεδρίου χαιρέτησαν ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης, ο Γενικός Διευθυντής της AHEPA κ. Βασίλειος Μωσαΐδης ο οποίος ήλθε ειδικά για τις εργασίες του Συνεδρίου από την Αμερική  και ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα κ. Τζέφρυ Πάϊατ (Geoffrey Pyatt). 

Χαιρετισμούς επίσης απεύθυναν: εκ μέρους της Κυβερνήσεως ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Δημήτρης Πλευράκης, εκ μέρους του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Αττικής κ. Αθανάσιος Μπούρας και εκ μέρους της Πρόεδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ κ. Φώφης Γεννηματά, η Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου κ. Νάντια Γιαννακοπούλου. 

Οι εκπρόσωποι – σύνεδροι των 35 ανά τη χώρα Τμημάτων της AHEPA HELLAS, συζήτησαν θέματα εσωτερικής οργάνωσης, φιλανθρωπίας και εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα θα συνεχιστεί αμείωτα η προσπάθεια για την αποπεράτωση του νέου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Νέας Υόρκης (Ground Zero), η κατασκευή βιβλιοθήκης στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» και η συνέχιση χορήγησης υποτροφιών.

Το μεσημέρι και λίγο πριν το γεύμα, ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης έκοψε την Βασιλόπιττα της Περιφέρειας 25 και ο τυχερός της νέας χρονιάς ήταν ο Γραμματέας του Τμήματος HJ – 17 Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης και Ταμίας της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης. 

Μετά το γεύμα ακολούθησε εισήγηση περί εθιμοτυπίας, από τον Πρόεδρο του Τμήματος HJ – 04 Χαλανδρίου κ. Χρήστο Φασλή, ενώ πραγματοποιήθηκαν δύο σεμινάρια. Ένα για τους ταμίες και τους γραμματείς των Τμημάτων, με εισηγητές τον Ταμία της Περιφέρειας κ. Κωνσταντίνο Βαρσάμη και τον Γραμματέα της Περιφέρειας Δρ. Κωνσταντίνο Κοζυράκη και άλλο ένα για τους Προέδρους και τους Αντιπροέδρους των Τμημάτων με εισηγητή τον Αντικυβερνήτη της Περιφέρειας  κ. Ευστάθιο Κεφαλίδη.