Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα βρέθηκαν το Σαββάτο 21 Ιανουαρίου 2017, ο Κυβερνήτης της AHEPA HELLAS κ. Βασίλειος Πετκίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της Περιφέρειας D – 25 της γνωστής Ελληνο – Αμερικανικής Ομογενειακής Οργάνωσης.

Στις 11:00 π.μ. ο κ. Κυβερνήτης και οι συνεργάτες του, μετέβησαν στο Διοικητήριο (οδός Ψαρρών 6), όπου πραγματοποίησαν εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη επιχειρηματικότητας – ανταγωνιστικότητας & καινοτομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Περικλή Μαντά.

Ακολούθως στις 12:00 το κλιμάκιο των αξιωματούχων της AHEPA HELLAS, μετέβη στο ιστορικό Δημαρχιακό Μέγαρο (οδός Αριστομένους 28), όπου πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα. Μετά το πέρας της συνάντησης, τα μέλη του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης, συνεδρίασαν υπό την προεδρία του Κυβερνήτη κ. Βασιλείου Πετκίδη, στην ευγενώς παραχωρηθείσα από το Δήμο Καλαμάτας, αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος οι Αξιωματούχοι της AHEPA HELLAS επισκέφθηκαν τον «Παπαδοπούλειο Οίκο Φιλοξενίας», ξεναγήθηκαν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του και παρέθεσε γεύμα προς τιμής τους, ο διευθυντής του Ιδρύματος κ. Νικόλαος Παπαδόπουλος.

Η AHEPA (American Hellenic Progressive & Educational Association / Αμερικανο – Ελληνική Προοδευτική & Μορφωτική Ένωση) ιδρύθηκε το 1922, στην Αμερική, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Στη διάρκεια των δεκαετιών, με δαπάνες της Οργάνωσης, έγιναν δεκάδες κοινωνικά έργα υποδομής στη χώρα (π.χ. Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ομώνυμη Πτέρυγα στο Γ.Ν.Α «Ευαγγελισμός», κ.α.). Τα μέλη της οικογένειας της AHEPA, σήμερα ξεπερνούν τις σαράντα χιλιάδες στην Αμερική και τα οκτακόσια σε όλη την Ελλάδα (ΑHEPA HELLAS). Στους καιρούς της βαθειάς οικονομικής κρίσης, είναι ο μεγαλύτερος Ομογενειακός εθελοντικός, φιλανθρωπικός Οργανισμός, που έχει προσφέρει υγειονομικό υλικό και τρόφιμα, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, μέσω των οργανωτικών δομών της Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος.