Πήγαμε στην Ειδομένη να μοιράσουμε 1 φορτηγό με εμφιαλωμένα νερά, συσκευασμένα ψωμιά, κρουασάν, γάλατα μακράς διάρκειας, χαρτικά, κρεμοσάπουνα, πίτες και ρούχα.

Ενώ ο αρχικός μας σκοπός ήταν η παράδοση των προϊόντων σε κάποιο φορέα (Δήμο Παιονίας ή κάποια ΜΚΟ) και η “στατική” προβολή της AHEPA, δε σας κρύβω, ότι αποφασίσαμε να τα παραδώσουμε οι ίδιοι για να δούμε ακριβώς τι συμβαίνει και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται με την ανθρώπινη διάσταση του “προσφυγικού” ζητήματος.

Αν και ήθελα να γράψω περισσότερα σε πρώτη φάση, ακόμη δεν έχω ηρεμήσει από το σοκ της κατάστασης που συναντήσαμε… ένας προσφυγικός καταυλισμός 15 χιλιάδων συνανθρώπων, χωρίς καμία υποδομή & οργάνωση. Κυριολεκτικά, ένα χάος.

Επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις όπως είναι σύνηθες να λέγεται, σας παραθέτω δειγματοληπτικά μερικές φωτογραφίες από χθες.

Ευχαριστώ την αντιδήμαρχο του Δήμου Παιονίας, κυρία Εβελίνα Πολιτίδου, τόσο για τη καθοδήγηση της στην Ειδομένη, όσο και για την εθελοντική της προσφορά να μας βοηθήσει στη διάθεση των αγαθών.

Ευχαριστώ πολύ τους αδελφούς του τμήματος HJ-27, Αντώνη Δημητρίου, Χαράλαμπο Καβάζη, Κωνσταντίνο Κρητικόπουλο, Δημήτρη Καμηλάρη, Παναγιώτη Τσακμαλή, Σταύρο Δουκουζιάνη και Χρήστο Παπαπαύλου για την συμμετοχή τους σε αυτό το δυνατό μάθημα ζωής που λάβαμε.

Επίσης, ευχαριστώ τις εταιρίες (αδελφών και μη) Discount Markt, Rex Hellas, Medix & Αφοί Λεοντιάδη για την χορηγία των προϊόντων.

Κλείνοντας θα προτρέψω οποιοδήποτε τμήμα επιθυμεί να συμμετάσχει στην επόμενη αποστολή, είτε με φυσική παρουσία, είτε με την ενίσχυση αγαθών, να επικοινωνήσει μαζί μου.

Με αδελφικούς χαιρετισμούς

Ατάμ Αταμιάν
Πρόεδρος HJ-27
Αντιπρόεδρος Φιλανθρωπίας D25