Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκαν τα  εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης Αγίου Γεωργίου, η οποία θα λειτουργήσει σε ειδικά ανακαινισμένο και διαμορφωμένο χώρο στο δημοτικό σχολείο του Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων, Βοιωτίας.

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Αγίου Γεωργίου είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου Λεβαδέων με το Τμήμα HJ-10 “Περικλής” της ΑΧΕΠΑ, το οποίο διέθεσε  για τη δημιουργία της, βιβλιοθήκες, γραφεία, καθίσματα, βιβλία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία ενός ελκυστικού και προσωπικού χώρου για τα παιδιά, ώστε να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο σε ένα μέρος που θα τα εμπνέει και θα χρησιμεύει ως σημείο συγκέντρωσης, συζήτησης, μελέτης και ψυχαγωγίας.

Το Τμήμα HJ-10 “Περικλής” της ΑΧΕΠΑ, για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα και δημοσιότητα στην έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, προσκάλεσε το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ” το οποίο παρουσίασε κατά την διάρκεια των εγκαινίων, ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής με τίτλο “Κυκλοφορώ με Ασφάλεια” και ένα παιχνίδι με τον “Ιππότη της Οδικής Ασφάλειας Ευγένιο”, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τα παιδιά του σχολείου που το παρακολούθησαν.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν από πλευράς ΑΧΕΠΑ ο Ύπατος Κυβερνήτης της Ευρώπης Νίκος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-10 “Περικλής” Μιχάλης Μαρκουλάκος , τα μέλη Θανάσης Σαραντόπουλος, Χάρης Βέννης, Νικόλας Παπαηλίου, Βλάσης Δάλμαρης, Νότης Παρασκευόπουλος, καθώς και η Δήμαρχος Λεβαδέων Γιώτα Πούλου, εκπρόσωποι του Δήμου και της Μητροπόλεως, οι κάτοικοι του χωριού και οι μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ήταν ο Χάρης Βέννης μέλος του Τμήματος HJ-10 “Περικλής”.

FB_IMG_1449480558863

IMG_20151204_130612703_HDR