Αγαπητοί αδελφοί,

Με αφορμή την πρώτη είδηση του “AHEPA e-News” που μπορείτε να δείτε εδώ, ας θυμηθούμε τις τιμητικές Διακρίσεις που απονέμει η Οργάνωση.

Η ΑΗΕΡΑ αναγνωρίζει και τιμά, διακεκριμένα επιτεύγματα σε ποικίλες κατηγορίες δραστηριοτήτων, όπως είναι των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Δημοσιογραφίας, των Επιστημών, των Τεχνών, των Στρατιωτικών Υπηρεσιών ή του Ανθρωπισμού.

Τιμητική Διάκριση AHEPA “Σωκράτης”
Η Αρχαιότερη κοινωνική εκδήλωση της ΑΗΕΡΑ, το “AHEPA National Banquet”, διοργανώθηκε για πρώτη φορά στις 26 Φεβρουαρίου 1929 στο ξενοδοχείο Willard της Washington, DC. Το 1948, η εκδήλωση άλλαξε ονομασία σε “AHEPA Congressional Banquet” και την παρακολούθησε για πρώτη φορά Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Harry Truman. Από το 2000 το λαμπρό αυτό διετές συμπόσιο ονομάζεται “ΑHEPA Biennial Banquet”. Από αυτό το συμπόσιο απονέμεται από το 1964 η υψηλότερη τιμητική Διάκριση της ΑΗΕΡΑ “Σωκράτης”.

Υπάρχουν έντεκα (11) ακόμη τιμητικές Διακρίσεις, μία εκ των οποίων είναι η Διάκριση “AHEPAN of the Year” που απονέμεται κάθε χρόνο σε έναν Ahepan για την προσφορά του.

Αδελφικά
Γιάννης Αϊβαζίδης
Γραμματέας
ΑΗΕΡΑ, Περιφέρεια 25