Το μεσημέρι της Παρασκευής 27/3, η ΑΗΕΡΑ παρέδωσε στον Διοικητή του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης αδελφό Π. Παντελιάδη, δωρεά ιατρικών μηχανημάτων ανάμεσα στα οποία ένα σπιρόμετρο, έναν ηλεκτροκαρδιογράφο, έναν υπερηχογράφο και καταγραφείς δεδομένων. Παρόντες ήταν ο Ύπατος Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ Ευρώπης αδ. Ν. Παπαδόπουλος, ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ αδ. Γ. Πλοκαμάκης, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη R. Sanders, ο πρώην Κυβερνήτης και μέλος του Δ.Σ. του νοσοκομείου αδ. A. Barich, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-03 αδ. Ι. Κοττάς, ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-27 αδ. Α. Αταμιάν και η Πρόεδρος της Τμήματος DOP 428 ΕΛΠΙΔΕΣ αδ. Γ. Σασσοπούλου.

Ο Υ.Κ. αδ. Νίκος Παπαδόπουλος, τόνισε ότι η οργάνωση έχει παράδοση στο να βοηθάει νοσοκομειακά ιδρύματα και υπενθύμισε ότι το πρώτο Κέντρο Υγείας στην Ελλάδα ιδρύθηκε από την ΑΗΕΡΑ το 1948 στη Χρυσούπολη της Καβάλας. «Από τότε η ΑΗΕΡΑ έχει ιδρύσει άλλα 40 Κέντρα Υγείας σε όλη την Ελλάδα. Βέβαια το διαμάντι όλων αυτών είναι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Είμαστε περήφανοι γι αυτό το νοσοκομείο, γιατί είναι από τα πρώτα νοσοκομεία στην έρευνα και στη θεραπεία. Είμαστε τυχεροί που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία να προσφέρουμε κι εμείς κάτι σε αυτό το νοσοκομείο».

Ο Κυβερνήτης της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ, αδ. Γιώργος Πλοκαμάκης, ανέφερε ότι η σημερινή παράδοση μηχανημάτων στο νοσοκομείο αποτελεί ένα δείγμα της διαχρονικής συμβολής και προσφοράς της ομογένειας από την Αμερική μέσω της ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ. «Σήμερα έχουμε την παράδοση της πρώτης δόσης των μηχανημάτων που είναι δωρεά ομογενών μας από την Νέα Υόρκη.

ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ με τα 31 τμήματά της διασπαρμένα σε όλη την Ελλάδα διασφαλίζει ότι η βοήθεια φτάνει στον τόπο της και ότι δίνεται στους κατάλληλους ανθρώπους να τη διαχειριστούν. Ήδη ετοιμάζεται και άλλη βοήθεια τόσο γι’ αυτό το νοσοκομείο όσο για τον “Ευαγγελισμό” στην Αθήνα, που και αυτό υποστηρίζει η ΑΗΕΡΑ αφού έχει κατασκευάσει-δωρίσει την “Πτέρυγα ΑΗΕΡΑ”. Αλλά η βοήθεια δεν είναι μόνο σε ιατροφαρμακευτικά υλικά, είναι και σε τρόφιμα. Σε δύσκολες καταστάσεις η ΑΗΕΡΑ είναι πάντοτε παρούσα και βοηθάει τις ανάγκες του ελληνικού κράτους».

Ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Robert Sanders δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή να βρίσκεται στο νοσοκομείο για να υποστηρίξει την πρωτοβουλία των Ahepans. «Χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ, μάρτυρας μιας σχέσης Ελλήνων και Αμερικανών που βασίζεται στις κοινές αρχές και αξίες μας ».