Ο Γιώργος Πλοκαμάκης σημαίνων στέλεχος στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ ασχολήθηκε με την ανάπλαση των βυζαντινών κήπων της Χάλκης και τώρα με την υλοποίηση φιλοσοφικού συνεδρίου, με επίκεντρο τον Πλάτωνα και τον Κομφούκιο στην Ελλάδα Είχε συναντήσεις με τον μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο και, επισκέφθηκε και τα γραφεία του «Χρόνου».

Στα γραφεία του "Χρόνου" ο δημοσιογράφος Δήμος Μπακιρτζάκης, η Μαρία Σοφιανού Πρόεδρος Θυγατέρων Πηνελόπης " Νηρηίδες", ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Γ. Πλοκαμάκης, οι αντιπρόεδροι Διονύσιος Βώβος και Στάθης Κεφαλίδης Στα γραφεία του “Χρόνου” ο δημοσιογράφος Δήμος Μπακιρτζάκης, η Μαρία Σοφιανού Πρόεδρος Θυγατέρων Πηνελόπης ” Νηρηίδες”, ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος Γ. Πλοκαμάκης, οι αντιπρόεδροι Διονύσιος Βώβος και Στάθης Κεφαλίδης

Ο νέος Κυβερνήτης των ΑΧΕΠΑ ήταν από τους κυρίους συντελεστές της ομάδας μελέτης για την ανάπλαση των Βυζαντινών κήπων της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, Χανιώτης με έντονη κοινωνική δράση ανέλαβε επισήμως πριν λίγους μήνες. Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής, κριτής εργασιών της Παγκόσμιας Ένωσης Μηχανικών (ΙΕΕΕ), πραγματογνώμονας της Εισαγγελίας και του Πρωτοδικείου Χανίων, πιστοποιημένος εκπαιδευτής από το ΕΚΕΠΙΣ, τον ΟΑΕΔ και την ΔΕΗ ΑΕ και τέλος πιστοποιημένος Partner Ευρωπαϊκού φορέα KNX/EIB (έξυπνα συστήματα). Από το 1986 εργάζεται στην ΔΕΗ ΑΕ (και πλέον από 1-5-2012 στον ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, εταιρεία στην οποία η ΔΕΗ εκχώρησε τις λειτουργίες και το προσωπικό του δικτύου) ως Προϊστάμενος Πρακτορείων, προϊστάμενος μελετών, προϊστάμενος εκμετάλλευσης δικτύων. Συμμετείχε σε ομάδες εργασίας για διάφορα projects σε πανελλαδικό επίπεδο, συνεργάζεται με το ΤΕΙ Κρήτης/Παράρτημα Χανίων από τον Σεπτέμβριο του 1997. Συνεργάζεται επίσης με το ΚΕΚ της ΓΕΣΕΒΕ μέσω του οποίου, αλλά και μέσω άλλων φορέων έχει πραγματοποιήσει άνω των 500 ωρών εκπαίδευσης ενηλίκων σε διάφορα τεχνικά και επιστημονικά θέματα. Είναι επίσης εκπαιδευτής στην ΔΕΗ ΑΕ και από το 1996 συνεργάζεται με το εργαστήριο υψηλών τάσεων του ΕΜΠ και με το ΚΔΕΠ της ΔΕΗ ΑΕ. Στην Κομοτηνή τον γνωρίσαμε ως ένα πληθωρικό άνθρωπο που έρχεται να βάλει την σφραγίδα του σε ένα έργο συγκεκριμένο και μετρήσιμο. Τον υποδέχθηκαν ο Διονύσης Βωβός και ο Στάθης Κεφαλίδης και είχαν ένα κύκλο επαφών με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο. Επισκέφτηκε επίσης τα γραφεία του «Χρόνου» όπου παραχώρησε συνέντευξη αλλά και ενημερώθηκε για τον αγώνα που δίνει το Μέσο στην περιοχή για την προάσπιση των κεκτημένων και την αναπτυξιακή της πορεία.

ahepa-xronos

Η ΑΧΕΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη, παλαιότερη και ισχυρότερη οργάνωση ομογενών. Ξεκίνησε από τις ΗΠΑ. Στην Ελλάδα είναι πια μία τεράστια οικογένεια με 31 τμήματα από την Κρήτη μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Μία οργάνωση η οποία έχει σκοπό και στόχο την αλληλεγγύη των απανταχού Ελλήνων, καθώς επίσης και δράσεις που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση, την αλληλεγγύη» είπε ο κ. Πλοκαμάκης. «Επισκέπτομαι τη Θράκη αυτή την περίοδο για να δω από κοντά τους αδερφούς, να δω τις δράσεις των τοπικών τμημάτων, τη συμβολή τους και την παρεμβατικότητα που έχουν με την τοπική κοινωνία, σε συνεργασία με τους φορείς της κάθε περιοχής. Επίσης να δω τις ανάγκες που υπάρχουν προκειμένου να συνδράμουμε και ως περιφέρεια αλλά και να κάνουμε γνωστά τα ζητήματα, ή τις προτάσεις που υπάρχουν στην κεντρική οργάνωση των ΑΧΕΠΑ στις ΗΠΑ. Να συμβάλλουμε με τον τρόπο που μπορούμε και με τη θέληση των μελών μας, στις τοπικές κοινωνίες».

ahepa2

ΑΡΧΕΣ ΜΑΙΟΥ ΤΟ ΥΠΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΧΕΠΑ
Ο κυβερνήτης των ΑΧΕΠΑ μίλησε για το ετήσιο συνέδριο της οργάνωσης το οποίο θα φιλοξενηθεί στο μέγαρο μουσικής Κομοτηνής, τον Μάιο του 2015. «…Εδώ στη Θράκη, μία ευαίσθητη εθνικά περιοχή, υπάρχουν αξιόλογοι αδερφοί και πρόσωπα που έχουν ενταχθεί στην ΑΧΕΠΑ και οι οποίοι έχουν αφιερωθεί στη προσφορά για όλα αυτά. Έχετε και ένα σπουδαίο ίδρυμα εδώ το Μέγαρο Μουσικής, όπου μάλιστα θα γίνει και το ετήσιο συνέδριο, της ελληνικής περιφέρειας της ΑΧΕΠΑ στις 8-10 Μαΐου. Θα είμαστε αντιπροσωπεία από όλη η περιφέρεια Ελλάδας και αντιπροσωπεία από τα 31 τμήματα από όλη την Ελλάδα και θα παραβρεθεί και θα συμμετάσχει και το Ύπατο Συμβούλιο των ΑΧΕΠΑ από τις ΗΠΑ. Είναι το κορυφαίο γεγονός της ελληνικής περιφέρειας, το οποίο γίνεται ακόμη πιο σπουδαίο λόγω και της συμμετοχής ανθρώπων που θα έρθουν από τις ΗΠΑ στην πόλη σας».

ahepa3

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΜΕ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΠΛΑΤΩΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΦΟΥΚΙΟ
Η ΑΧΕΠΑ στο πλαίσιο της δραστηριότητας που έχει για εθνικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς διοργανώνει διεθνή γεγονότα που αναδεικνύουν την ελληνικότητα, την Ελλάδα και τον ελληνισμό ειδικότερα. Όπως μας αποκαλύπτει ο κυβερνήτης της ΑΧΕΠΑ «έχουμε πάρει απόφαση, και ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για να διοργανώσουμε ένα παγκόσμιο φιλοσοφικό συνέδριο, με τίτλο: «Πως οι ιδέες του Πλάτωνα και του Κομφούκιου έχουν επηρεάσει την εξέλιξη του σύγχρονου δυτικού και ανατολικού κόσμου». Είμαστε στην αρχή ακόμα έχουμε ανοίξει επικοινωνίες και διαύλους με πανεπιστήμια στην Κίνα καθώς επίσης σχεδιάζουμε και έχουμε ανοίξει διαδικασία για ανταλλαγή επιστημόνων, με αμερικάνικά πανεπιστήμια. Κυρίως γιατρών με το Virginia Medical School και ελληνικά πανεπιστήμια και γενικά διάφορες δράσεις που αναδεικνύουν την πατρίδα μας, και την ομογένεια, την ελληνική εθνότητα σε παγκόσμια κλίμακα».

Πηγή: http://www.xronos.gr/detail.php?ID=94996