Το τμήμα μας AΧΕΠΑ HJ-12 του Βόλου “Ρήγας Φεραίος” καθ’όλη τη διάρκεια της συνεστίασης-εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013 χάρισε όμορφες και ευχάριστες στιγμές στους παραβρισκόμενους. Με την παρουσία τους τίμησαν την κοπή ο αντιδήμαρχος Ν.Αγχιάλου Πελεκάνος Παντελής και η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΕΚΠΑ /ΔΙΕΚ) του Δήμου Βόλου και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Μπαρμπουδάκη.

Χαιρετισμό έστειλε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών για τη σύσταση νέων τμημάτων ΑΧΕΠΑ στο εξωτερικό ο κυβερνήτης ΑΧΕΠΑ Ελλάδος κ. Παπαδόπουλος Νικόλαος ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε «με επιμονή και υπομονή θα τα καταφέρουμε, διοτι ο Θεος αγαπάει την Ελλάδα μας και τους Έλληνες. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και καλή θέληση προς όλους, διοτι ειμαστε υποχρεωμενοι να πετυχουμε. Υγεια για ολους και καλη διαθεση.»

Οι προσκεκλημένοι γνωρίσαν από κοντά την ιστορία της ομογενειακής μας οργάνωσης ΑΧΕΠΑ από το 1922 μέχρι σήμερα μετά από ομιλία του αντιπρόεδρου κ. Χαραλαμπόπουλου Ηλία και στη συνέχεια το έργο του τμήματος από την αναφορά του προέδρου Δρ. Βαϊόπουλου Απόστολου και τον απολογισμό του γραμματέα κ. Λιάλιου Σπύρου. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας και την απονομή του δώρου στο τυχερό νεαρό της βραδιάς και καλότυχο για το νέο έτος 2013, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον κ. Βάτσο Κων/νο και διευθυντού Ελληνισμού του τμήματός μας για το βίο και την προσφορά του επίτιμου καλεσμένου μας αντιπλοιάρχου εν ενεργεία Αβραμίδη Ευριπίδη σε πολεμική διαθεσιμότητα του Ελληνικού πολεμικού Ναυτικού μας.

Πρόκειται για μια σπάνια προσωπικότητα εν ζωή (ετών 93) που τιμήθηκε από το τμήμα μας και συντέλεσε καταλυτικά στα πολεμικά δρώμενα του ελληνικού ναυτικού στην περίοδο της κατοχής του ’40 με πλούσιο αντιστασιακό έργο που αξίζει πραγματικά να γνωρίσει κανείς. Ο παραβρισκόμενοι αρκετά συγκινημένοι και έκπληκτοι αποτελούν απόδειξη του σημαντικού έργου ζωής του. Ακολούθησε απονομή τιμητικού διπλώματος, πλακέτας και μεταλλείου προσφοράς από το τμήμα ως ελάχιστο φόρο τιμής .Κάθε νέα χρονιά να φέρνει ακόμη καλύτερες στιγμές.

rigas

rigas2