shj-imerida

Την Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016, το Τμήμα «Θησέας» SHJ-02 των Υιών του Περικλή διοργάνωσε την Ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες και Προοπτικές Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό» στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Πλάκα, με στόχο την έγκυρη πληροφόρηση των φοιτητών και των αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων για την σωστή προετοιμασία τους για μεταπτυχιακές σπουδές, για ευκαιρίες υποτροφιών και κινητικότητας, αλλά και για το πώς γίνεται η αξιολόγηση των αιτήσεων από τα admission offices και τους ακαδημαϊκούς.

Μεταξύ των ομιλητών που συμμετείχαν ήταν η Ν. Γεροντούδη και ο Θ. Καλανδράνης από τον εκπαιδευτικό όμιλο Dia Gerontoudi Prep Center, ο Δ. Μαραγκός, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, ο Ν. Τουρίδης, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος και Υπεύθυνος του Αμερικανικού Προγράμματος Fulbright, ο Γ. Νικολετάκης, Ιδρυτής της εκπαιδευτικής εφαρμογής www.100mentors.com ο Μ. Σπουρδαλάκης, Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Ε.Κ.Π.Α.  Το πάνελ συντόνιζε ο Κ. Κοζυράκης, Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής και Γραμματέας A.H.E.P.A. της Περιφέρειας 25 Ελλάδος.

Την έναρξη της Ημερίδας χαιρέτισε ο Κ. Μπουραζέλης, Αναπληρωτής Πρύτανης Ε.Κ.Π.Α. Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων, ενώ έδωσαν το παρόν πολλά μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και της οικογένειας της A.H.E.P.A. όπως επίσης και πολλοί φοιτητές και απόφοιτοι.