Το πρωί της Πέμπτης 26/3, παραδόθηκε στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας–Θράκης στην Αλεξανδρούπολη, για τις ανάγκες των νοσοκομείων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη), ένα κοντέινερ με υγειονομικό υλικό αξίας 900.000 δολαρίων. Είναι το 16ο κοντέινερ με ανάλογο υλικό που παραδόθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Give for Greece II”.

Το πρόγραμμα της δωρεάς, που μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια δολάρια, χρηματοδοτεί ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός “International Orthodox Christian Charities” (I.O.C.C.) με την συμμετοχή της ΑΗΕΡΑ στις ΗΠΑ, ενώ στην Ελλάδα φροντίζει για την παράδοση του υλικού η ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” σε συνεργασία με την ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ.

Στην Αλεξανδρούπολη την ΑΗΕΡΑ ΕΛΛΑΣ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος Παιδείας και Πρόεδρος του Τμήματος HJ-20 Κομοτηνής Ε. Κεφαλίδης, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού και Πρόεδρος του Τμήματος HJ-19 Ξάνθης Δ. Βώβος και ο Πρόεδρος του Τμήματος HJ-21 Αλεξ/πολης Γ. Μασκαλέρης. Παραβρέθηκε η Πρόεδρος του Τμήματος DOP 424 “ΑΡΣΙΝΟΗ” Π. Βώβου.

Το πρόγραμμα βοήθειας σε υγειονομικό υλικό θα συνεχιστεί όλο το 2015, αφού οι ανάγκες των νοσοκομείων γίνονται καθημερινά μεγαλύτερες. Η Ελληνική ομογένεια ανταποκρίνεται συγκινητικά στην παναμερικανική κινητοποίηση που συντονίζει ο I.O.C.C. και στην οποία ο ρόλος της ΑΗΕΡΑ είναι ιδιαίτερα καθοριστικός, αποδεικνύοντας κάθε μέρα την πίστη της στις αξίες και τις δυνάμεις του Ελληνισμού.