ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο διάσημος παίκτης της ομάδας Los Angeles Dodgers, Κόντι Μπέλιντζερ (Cody Bellinger), ελληνικής καταγωγής, ήταν ο φετινός νικητής του ελληνικού βραβείου «Harry Agganis», καθώς, ανάμεσα σε άλλες διακρίσεις, θεωρείται εκ των βασικών υποψηφίων για πιο πολύτιμος παίκτης της χρονιάς (MVP) στο MLB.

Το βραβείο παρέδωσαν στον Κόντι Μπέλιντζερ ο πρόεδρος του AHEPA, Τζορτζ Χωριάτης, ο πρόεδρος του ΔΣ της AHEPA, Νικόλας Καρακώστας και ο Γκρέγκορι Στάμος από την επιτροπή που επιλέγει τα βραβεία λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας της ομάδας του Μπέλιντζερ με αυτή των New York Mets, το βράδυ της Κυριακής στο γήπεδο Citifield.

Το βραβείο «Harry Agganis» έχει καθιερωθεί ήδη από τον γνωστό Ελληνα παίκτη της ομάδας «Red Sox» της Βοστώνης, Χάρη Αγγάνη, γνωστό και ως «Ο χρυσός παίκτης».

Ο Αγγάνης πέθανε στην ηλικία των 26 χρόνων το 1955 από πνευμονικό εμβολισμό προκαλώντας σοκ στον αθλητικό χώρο εκείνη την εποχή.

«Θέλω να ευχαριστήσω την AHEPA γι’ αυτή την αναγνώριση. Ξέρω ότι το βραβείο αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνοαμερικανική κοινότητα και νιώθω μεγάλη τιμή που το κερδίζω», δήλωσε ο Μπέλιντζερ.

Ο πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Χωριάτης, είπε στον «Ε.Κ» πως «είναι μεγάλη τιμή για εμάς να δώσουμε αυτό το βραβείο σε αυτό τον μεγάλο παίκτη, έναν καταπληκτικό παίκτη του μπέιζμπολ. Είμαστε περήφανοι, σαν κοινότητα για τις επιτυχίες του και ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι».

Ο Μπέλιντζερ είναι μόλις 24 χρόνων και έχει επιλεγεί δύο φορές για να παίξει στο All Star game.

Φέτος έχει επιδόσεις .306/.410/.639 με 44 home runs, 106 RBI, και OPS 1.049. Το 2017 ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νέος παίκτης της χρονιάς όντας έτσι ο 18ος Rookie of the Year για τους Dodgers. Ε

ίναι γιος του Κλέι Μπέλιντζερ που έχει ρίζες από Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία, δύο φορές πρωταθλητής με τους New York Yankees, ο οποίος μάλιστα έπαιξε με την ομάδα μπέιζμπολ της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα.

Το βραβείο «Harry Agganis» έχουν κερδίσει στον παρελθόν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Μάικ Μουστάκας, παίκτης του μπέιζμπολ, ο μαραθωνοδρόμος Ντιν Καρνάζης, ο πρωταθλητής δεκάθλου Τομ Πάπας κ.α.

Πηγή: https://www.ekirikas.com