AHEPA-CHAPTER-405-EPETIO-HOLY-TRINITY-NEW-ROCHELLE-DSC_2818-760x507

Στιγμιότυπο από την ομιλία του προέδρου του 405ου Τμήματος Joseph Keane.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 405ο Τμήμα «James Plevritis και Joseph C. Keane» της AHEPA γιόρτασε την Κυριακή της AHEPA με μοναδικό τρόπο. Τίμησε την μνήμη των πρωτοπόρων τελώντας επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης.

Το τελετουργικό της γιορτής, όπως αποδεικνύεται τόσο από το βίντεο, όσο και από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στα στελέχη και μέλη της οργάνωσης και της ίδιας της κοινότητας της Αγίας Τριάδας, διότι μνημονεύτηκαν 32 στελέχη και μέλη της ΑHEPA και η πολυετής τους προσφορά στην κοινότητα και στην Ομογένεια.

Πολλοί από το ακροατήριο ήταν παιδιά, εγγόνια τους και συγγενείς, οι οποίοι εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη διότι εκδηλώσεις σαν και αυτή διατηρούν τη μνήμη ζωντανή.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα μετά τη Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος, π. Νικόλαος Ανκτηλ. Το τμήμα των Προσκόπων εισήλθε με τα λάβαρα και αμέσως τα στελέχη και τα μέλη του Τμήματος.

AHEPA-CHAPTER-405-EPETIO-HOLY-TRINITY-NEW-ROCHELLE-DSC_2834-760x507

Το συμβούλιο του 405ου Τμήματος της AHEPA.

Ο π. Νικόλαος Ανκτηλ διάβασε την εγκύκλιο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου για την Κυριακή της AHEPA και θα τελέσει την επιμνημόσυνη δέηση.

Το 405ο Τμήμα, ιδρύθηκε το 1961 και έχει στο ενεργητικό του πλούσια εθνική, εκπαιδευτική, πολιτιστική και φιλανθρωπική δράση.

Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ” – Κώστας Μπέη.

Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στο Νιου Ροσέλ της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: “Εθνικός Κήρυξ” – Κώστας Μπέη.

Πηγή: https://www.ekirikas.com