Δεκτή από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έγινε τη Δευτέρα η αντιπροσωπεία των ΑHEPA, American Hellenic Institute (AHI) και των οργανώσεων, «B’nai B’rith International» και «Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations», που πραγματοποιεί την 3η κοινή αποστολή σε Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ.

Ακόμη, τα μέλη της αντιπροσωπείας, είχαν επαφές με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.

Οπως έγραψε ο «Ε.Κ.» AHEPA, American Hellenic Institute (AHI), «B’nai B’rith International» και «Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations», βρίσκονται στην Αθήνα από την Κυριακή, όπου το βράδυ τους δέχθηκε ο Αμερικανός πρέσβης κ. Τζέφρι Πάιατ, ενώ στη συνέχεια δείπνησαν στη Στρατιωτική Λέσχη καλεσμένοι του αρχηγού ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν από το ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, συναντήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αθήνα, με αντιπροσωπεία ελληνοαμερικανικών (American Hellenic Institute-AHI, American Hellenic Educational Progressive Association-AHEPA) και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων (B’nai B’rith International & Conference of Presidents of Major American Jewish Organizations).

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά την ανωτέρω συνάντηση αναφέρθηκε:

-Στο σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας και απειλών, με έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

-Στη συμβολή της Ελλάδας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στη σταθερότητα της περιοχής ευρύτερου εθνικού ενδιαφέροντος.

-Στην απρόσκοπτη συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρωατλαντικό αμυντικό πλαίσιο ΕΕ-ΝΑΤΟ.

-Στo εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας των ελληνικών ΕΔ με τις ΕΔ ΗΠΑ και Ισραήλ, αλλά και στην ενεργή προώθηση, από ελληνικής πλευράς στρατιωτικών συνεργασιών με κράτη των Βαλκανίων, της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής, για την υποστήριξη της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

-Στη συνεχή παραβατική συμπεριφορά των τουρκικών ΕΔ στο Αιγαίο και στην ψυχραιμία και αποφασιστικότητα που επιδεικνύουν οι ελληνικές ΕΔ στην αντιμετώπιση της.

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 η αντιπροσωπεία των ανωτέρω οργανώσεων θα επισκεφθεί το ΓΕΕΘΑ όπου θα ενημερωθεί επί θεμάτων εθνικής αμυντικής πολιτικής, καθώς και Μονάδες και Υπηρεσίες του Αρχηγείου Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

https://www.ekirikas.com