Στη Ρόδο θα παρευρίσκεται ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ κ. George Loucas με αφορμή την παράδοση ιατρικού και μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του Τμήματος Ρόδου κ. Αντωνίου Γιαννικουρή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018. Τον Ύπατο Πρόεδρο (Supreme President) θα συνοδεύουν οι εκπρόσωποι του Ύπατου Συμβουλίου της ΑΧΕΠΑ (Supreme Lodge) από τις Η.Π.Α. Ύπατος Γραμματέας (Supreme Secretary) κ. George Horiates, Ύπατος Κυβερνήτης Ευρώπης (Supreme Governor Region 10) κ. Phanos Pitiris και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Περιφέρειας (D- 25) Κυβερνήτης (District Governor) κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης και Αντικυβερνήτης (Lt District Governor) κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στις Η.Π.Α. Στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και έργα υποδομής στην χώρα ιδιαίτερα στο τομέα της υγείας (Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, πτέρυγα ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείου «Ευαγγελισμό»).

Η παρουσία της ηγεσίας της ΑΧΕΠΑ από τις Η.Π.Α. στο νησί μας, είναι ένας συμβολισμός που ενισχύει την σημαντικότητα του Ογκολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου για την περιοχή μας. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τη νησιωτικότητα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ακριτική Δωδεκάνησος, το νοτιοανατολικότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης. Με την κίνηση αυτή αποδεικνύεται έμπρακτα για μία ακόμη φορά η ευαισθησία και το ενδιαφέρον του Απόδημου Ελληνισμού για τις ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας.

Πηγή: http://topika-nea.gr/index.php/epikairotita/23183-sti-rodo-o-ypatos-proedros-tis-axepa-k-george-loucas-gia-tin-paradosi-iatrikoy-eksoplismoy-sto-ogkologiko-tmima-tou-g-n-r

https://www.dimokratiki.gr/13-12-2018/sti-rodo-o-ypatos-proedros-tis-achepa-k-george-loucas-gia-tin-paradosi-iatrikoy-exoplismoy-sto-ogkologiko-tmima-toy-g-n-r/