Από το 97ο Eτήσιο Συνέδριο της AHEPA. Πηγή: AHEPA.

ΣΙΚΑΓΟ. Από κάθε γωνιά του Κόσμου προσήλθαν συμμετέχοντες στο 97ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA το οποίο φέτος πραγματοποιείται στο Σικάγο.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα άλλωστε η τριμηνιαία συνάντηση του συμβουλίου του AHEPA National Housing Corporation ως «προάγγελος» του Συνεδρίου.

Ο οργανισμός αυτός, επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA, Βασίλης Μωσαΐδης στον «Ε.Κ.» (Basil Mossaidis) συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακή δουλειά για να προσφέρει αξιοπρεπή προσιτή στέγαση στους ηλικιωμένους.

Πάνω από 200 τμήματα έχουν στείλει αντιπροσώπους στο Συνέδριο στο Σικάγο οι εργασίες του οποίου «άνοιξαν» τη Δευτέρα στην όμορφη αίθουσα «Empire Ballroom» του «Palmer House Hilton».

 

Από το 97ο Eτήσιο Συνέδριο της AHEPA. Πηγή: AHEPA

Τις επόμενες ημέρες έγιναν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της AHEPA με εξαιρετική δουλειά από όλα τα μέλη, που εθελοντικά προσφέρουν χρόνο, ενέργεια και πόρους για το καλό της Οργάνωσης.

Υπήρξαν και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που μόνο το Σικάγο μπορεί να προσφέρει, επεσήμανε ο κ. Μωσαΐδης, κάνοντας μνεία ως παράδειγμα στη βραδιά στο Art Institute of Chicago που διοργάνωσε το τοπικό τμήμα της AHEPA.

Την Τετάρτη έλαβε χώρα η «AHEPA Family Celebration» στο University Club of Chicago.

image003

Από το 97ο Eτήσιο Συνέδριο της AHEPA. Πηγή: AHEPA

Επίσης πραγματοποιήθηκε ο φημισμένος Διεθνής Διαγωνισμός για Κουλουράκια (International Koulouraki Contest), ενώ την ανακοίνωση του νικητή/της νικήτρια την Πέμπτη, επρόκειτο να ακολουθήσει η ειδική εκδήλωση με Ελληνική Βραδιά την 4η Ιουλίου.

Τέλος στην δεξίωση (Grand Banquet) πρόκειται να τιμηθούν ο κ. Μιχάλης Ψαρός (Michael G. Psaros) και ο κ. Φίλιπ Κρις (Philip Chris) με το «AHEPA Socrates Award», αλλά και ο κ. Γρηγόρης Πάππας (Gregory Pappas) με το «Academy of Achievement Award».

«Παρών» θα είναι ο νέος αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, στην πρώτη του εκδήλωση της AHEPA.

Πηγή: https://www.ekirikas.com