Μέλη των τμημάτων «Γιοι του Περικλή» και «Θυγατέρες της Πηνελόπης» στο 97ο Συνέδριο της AHEPA στο Σιοκάγο. Πηγή: AHEPA.

ΣΙΚΑΓΟ. Από κάθε γωνιά του Κόσμου προσήλθαν συμμετέχοντες στο 97ο Ετήσιο Συνέδριο της AHEPA το οποίο φέτος πραγματοποιείται στο Σικάγο.

Την προηγούμενη εβδομάδα έλαβε χώρα άλλωστε η τριμηνιαία συνάντηση του συμβουλίου του AHEPA National Housing Corporation ως «προάγγελος» του Συνεδρίου.

Ο οργανισμός αυτός, επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της AHEPA Βασίλης Μωσαΐδης στον «Ε.Κ.» (Basil Mossaidis) συνεχίζει να κάνει εντυπωσιακή δουλειά για να προσφέρει αξιοπρεπή προσιτή στέγαση στους ηλικιωμένους.

Πάνω από 200 τμήματα έχουν στείλει αντιπροσώπους στο Συνέδριο στο Σικάγο, οι εργασίες του οποίου «άνοιξαν» τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στην όμορφη αίθουσα «Empire Ballroom» του «Palmer House Hilton».

Τις επόμενες ημέρες έγιναν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών της AHEPA με εξαιρετική δουλειά από όλα τα μέλη, που εθελοντικά προσφέρουν χρόνο, ενέργεια και πόρους για το καλό της Οργάνωσης.

Υπήρξαν και πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που μόνο το Σικάγο μπορεί να προσφέρει, υπογράμμισε ο κ. Μωσαΐδης, κάνοντας μνεία ως παράδειγμα στη βραδιά στο Art Institute of Chicago που διοργάνωσε το τοπικό τμήμα της AHEPA.

Την Τετάρτη έλαβε χώρα η «AHEPA Family Celebration» στο University Club of Chicago.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε ο φημισμένος Διεθνής Διαγωνισμός για Κουλουράκια (International Koulouraki Contest), ενώ την ανακοίνωση του νικητή την Πέμπτη ακολούθησε η ειδική εκδήλωση με Ελληνική Βραδιά την 4η Ιουλίου.

Την Παρασκευή το βράδυ 5 Ιουλίου στη δεξίωση (Grand Banquet) επρόκειτο να τιμηθούν ο κ. Μιχάλης Ψαρός (Michael G. Psaros) και ο κ. Φίλιπ Κρις (Philip Chris) με το «AHEPA Socrates Award» («Σωκράτειο» Βραβείο), αλλά και ο κ. Γρηγόρης Πάππας (Gregory Pappas) με το «Academy of Achievement Award».

«Παρών» θα είναι ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, στην πρώτη του εκδήλωση της AHEPA.

Επίσης, την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019, κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου της AHEPA έγινε η απονομή των 4 διεθνών βραβείων της AHEPA («Chapter of the Year Award», «District of the Year», «District Governor of the Year» και «Ahepan of the Year Award»).

Στιγμιότυπο από την διπλή βράβευση της ΑΗΕΡΑ Hellas στο Σικάγο. Πηγή: ΑΗΕΡΑ Hellas

Η AHEPA Hellas (Περιφέρεια/District 25), απέσπασε τα 2 από τα 4 βραβεία. Συγκεκριμένα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη Περιφέρεια της AHEPA διεθνώς («District of the Year 2018 – 2019»), ενώ ο τέως Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA HJ – 33 Ρόδου κ. Αντώνιος Γιαννικουρής ανεδείχθη διεθνώς, ως ο «ΑΗΕPAN of the Year 2018 – 2019».

Τα βραβεία παρέλαβε εκ μέρους της AHEPA Hellas o Αντικυβερνήτης της κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, παρουσία του Canadian President κ. Χρήστου Αργυρίου, του Supreme Governor Europe R – 10 κ. Φάνου Πιτυρή, του Past District Governor Hellas κ. Γεώργιου Πλοκαμάκη και του Vice President of Education της AHEPA Hellas, Δρος Κωνσταντίνου Κοζυράκη.

Οι δύο πολύ σημαντικές αυτές διακρίσεις, είναι αποτέλεσμα σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, τόσο του Κυβερνήτη της AHEPA Hellas κ. Ευστάθιου Κεφαλίδη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφέρειας 25, της περασμένης χρονιάς (2018 – 2019), όσο και όλων των Τμημάτων της χώρας, που συνέβαλαν τα μέγιστα, για να αναδειχθεί η Ελλάδα ως η καλύτερη Περιφέρεια της AHEPA διεθνώς.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/