ΑΘΗΝΑ. Ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, Γιώργος Χωριάτης (George G. Horiates), βρέθηκε στην Αθήνα το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου, για να συγχαρεί επίσημα τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη και να θέσει τα θεμέλια για την επιστροφή της Οργάνωσης στην Αθήνα, για το Υπατο Συνέδριό της το 2021, το οποίο συμπίπτει με την 200ή επέτειο από την Επανάσταση του 1821.

«Μετέφερα τα εγκάρδια συγχαρητήρια και τις θερμότερες ευχές της Οργάνωσης προς τον νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος εργάζεται για να ανταποκριθεί στις νέες προκλήσεις και να οδηγήσει τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας ένα επίπεδο πιο πάνω», δήλωσε ο ύπατος πρόεδρος, Γ. Χωριάτης.

«Οπως πάντα, η AHEPA είναι έτοιμη να συνδράμει και να συμβάλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και των Ελλήνων της Διασποράς. Με γνώμονα αυτό, η AHEPA είναι πρόθυμη να επιστρέψει στην Αθήνα για το Υπατο Συνέδριό της το 2021», συμπλήρωσε.

Εκτός από τον Πρωθυπουργό, ο κ. Χωριάτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη (ενεργό μέλος της ΑΗΕΡΑ Hellas), τον υπουργό Αμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο (επίσης ενεργό μέλος της ΑΗΕΡΑ Hellas) και τον υφυπουργό Εξωτερικών, Αντώνη Διαματάρη.

«Εκτιμούμε ειλικρινά το χρόνο που διέθεσαν για εμάς όλοι οι αξιωματούχοι με τους οποίους συναντηθήκαμε για να συζητήσουμε το πρόγραμμα και τις πρωτοβουλίες που περιλαμβάνονται στην ατζέντα μας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα», δήλωσε ο κ. Χωριάτης, τονίζοντας πως η συνάντηση με τον κ. Διαματάρη ήταν εκτενέστατη. «Είμαστε ευγνώμονες για τη συνεχή υποστήριξή τους καθώς προσπαθούμε να προωθήσουμε και να προασπίσουμε τα ελληνικά ιδεώδη, τον σκοπό της Οργάνωσής μας και τις υπηρεσίες μας για το κοινό καλό», κατέληξε.

Ο κ. Χωριάτης συναντήθηκε επίσης με αξιωματούχους του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», με τους οποίους ήρθε σε συμφωνία για την δημιουργία μιας μικρής μονάδας εγκαυμάτων στην πτέρυγα AHEPA του νοσοκομείου.

Τέλος, η AHEPA Hellas οργάνωσε για τα μέλη της μία συνάντηση γνωριμίας με τον νέο ύπατο πρόεδρο στο ξενοδοχείο «Athens Marriott» και κατόπιν ο κ. Χωριάτης έδωσε μια ομιλία, όπου τόνισε τη σημασία της ένταξης νέων μελών στην Οργάνωση και επανέλαβε τη δέσμευση της AHEPA στην αποστολή της και στην προώθηση των ελληνικών ιδεωδών.

Τα μέλη της Περιφέρειας 25 (AHEPA Hellas) παρέθεσαν στην συνέχεια δείπνο προς τιμήν του κ. Χωριάτη.

Ο πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Καναδά, Χρήστος Αργυρίου, ο ύπατος ταμίας, Σάββας Τσιβίκος και ο εκτελεστικός διευθυντής, Βασίλης Μωσαϊδης, ήταν αυτοί που συνόδευσαν τον ύπατο πρόεδρο στις συναντήσεις του.