DSC_0045-760x507

Του Θεοδώρου Καλμούκου.

ΒΟΣΤΩΝΗ. Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδος Πάνος Καμμένος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο επικείμενο συνέδριο της Ελληνοαμερικανικής Οργάνωσης AHEPA, το οποίο θα γίνει στο Ορλάντο της Φλόριδας. Το συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο, θα διαρκέσει από την Κυριακή 23 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 30 Ιουλίου.

Σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα», η οποία θα δημοσιευτεί ολόκληρη στο αφιέρωμα του εβδομαδιαίου «Περιοδικού» του «Ε.Κ.» το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουλίου, ο ύπατος πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Ανδρέας Ζαχαριάδης τόνισε πως «είναι ξεχωριστή η χαρά και η τιμή για το φετινό μας συνέδριο διότι θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα ο υπουργός Αμυνας κ. Πάνος Καμμένος».

Ο κ. Ζαχαριάδης είπε ακόμα ότι «το συνέδριο θα τιμήσει και φέτος με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος».

Υπενθυμίζεται ότι η AHEPA φέτος γιορτάζει την 95η επέτειο από την ίδρυσή της, κι όπως είπε ο κ. Ζαχαριάδης «αποτελεί ιστορική επέτειο στην πορεία της AHEPA». Τόνισε ότι «αναμένεται μεγάλη συμμετοχή στο συνέδριο, δεν έχω ακριβώς τον αριθμό πρόχειρο αλλά πολλές εκδηλώσεις ήδη έχουν συμπληρωθεί».

Εν τω μεταξύ, στην ιστοσελίδα της AHEPA αναρτήθηκε πως «λόγω της μεγάλης προσέλευσης τα δωμάτια στο Yacht Club έχουν πουληθεί» και τονίζεται ότι «τα κεντρικά Γραφεία της AHEPA δεν μπορούν να εξασφαλίσουν πλέον δωμάτια. Εάν χρειάζεστε δωμάτια παραμονής για το συνέδριά σας παρακαλούμε να εξετάσετε εναλλακτικές λύσεις εξ ιδίων σας».

Ο κ. Ζαχαριάδης πρόσθεσε ακόμα πως «παράλληλα με το μεγάλο συνέδριο της AHEPA γίνονται και τα συνέδρια των θυγατρικών της Οργανώσεων Νέων και συγκεκριμένα ‘Υιών του Περικλέους’ και ‘Θυγατέρων της Αθηνάς’».

Υπογράμμισε ότι «τα συνέδρια αποτελούν ορόσημα στην πορεία της Οργάνωσης» και είπε ότι «υπάρχει ανανέωση των μελών της από ηλικιακής πλευράς». Είπε συγκεκριμένα, πως «είμαι ο μεγαλύτερος στην ηλικία ανάμεσα στα μέλη του ύπατου συμβουλίου».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη, ο οποίος σ’ αυτόν τον ένα χρόνο της θητείας του ήταν ιδιαίτερα δραστήριος και ομιλητικός για εθνικά θέματα που αφορούν τον Ελληνισμό, η AHEPA απαρτίζεται από 450 τμήματα ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ έχει τμήματα στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Πηγή: https://www.ekirikas.com