Ο Πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης, Καθηγητής Αρχαιολογίας Δημήτριος Παντερμαλής, και η Διευθύντρια του Μουσείου, Ζανέτ Μπατινού, ήταν οι ομιλητές ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που διοργάνωσε το Τμήμα «Ολύμπιος Ζεύς» της AHEPA Κατερίνης, σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και υπό την αιγίδα της AHEPA HELLAS και του Κυβερνήτη Ελλάδος Στάθη Κεφαλίδη, στο πλαίσιο του 48ου «Φεστιβάλ Ολύμπου» στο Δίον Κατερίνης.

Ο κ. Παντερμαλής μίλησε για τις «Ιστορίες των γλυπτών του Παρθενώνα», και η κ. Μπατινού για τις «Εβραϊκές επιγραφές στην Ελλάδα».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ακόμη ο Αντικυβερνήτης της AHEPA HELLAS Κωνσταντίνος Βαρσάμης, και Ahepans από τα Τμήματα Κατερίνης, Λάρισας, Κομοτηνής, Αθήνας και Γερμανίας.

Μεταξύ των τιμητικών βραβεύσεων, ο κ. Κεφαλίδης απένειμε στον κ. Παντερμαλή το νέο λάβαρο της AHEPA HELLAS, εξαίροντας την επιστημοσύνη του και την προσφορά του στην Αρχαιολογία στη χώρα μας.

Το Φεστιβάλ, που αποτελεί πολιτιστικό γεγονός με πανελλήνια εμβέλεια και διεθνή προβολή, περιλάμβανε επίσης μουσικές παραστάσεις και συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, κ.ά.

Πηγή: https://inkomotini.news/o-kivernitis-ellados-tis-ahepa-efstathios-kefalidis-timise-ton-proedro-tou-mouseiou-akropolis-dimitrio-pantermali/