ΣΙΚΑΓΟ. Η AHEPA εκπλήρωσε στο ακέραιο τη δέσμευσή της για δωρεά 1.000.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παραδίδοντας το ποσό που απέμενε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στο 97ο Ετήσιο Συνέδριό της στο Σικάγο.

Την επιταγή παρέδωσαν ο απερχόμενος ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Τζορτζ Λούκας (George E. Loucas) και ο επικεφαλής του Συμβουλίου, Νικόλας Καρακώστας (Nicholas A. Karacostas), ο οποίος επίσης υπηρέτησε ως επικεφαλής της Εκστρατείας της AHEPA για την ανοικοδόμηση του Αγίου Νικολάου.

«Από το 1922, η AHEPA στάθηκε στο πλευρό της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, δημιουργώντας έτσι τους ‘Δίδυμους Πυλώνες του Ελληνισμού’ στην Αμερική τους οποίους βλέπουμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Λούκας.

«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στην οικογένεια της AHEPA, στο εκπληκτικό δίκτυο μας στις περιφέρειες, στα τμήματα και στα αφιερωμένα μέλη μας, όλοι αυτοί που κατέστησαν αυτή τη δωρεά ορόσημο πραγματικότητα», πρόσθεσε.

Ο κ. Καρακώστας πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι ως ο μόνος μη θρησκευτικός οργανισμός που έκανε και εκπλήρωσε δωρεά 1.000.000 δολ. σε αυτή την εκστρατεία. Ασπάζομαι τα συναισθήματα του ύπατου προέδρου Λούκας ως προς την ειλικρινή εκτίμηση προς όλους τους δωρητές μας».

Επιπρόσθετα ο κ. Λούκας και ο κ. Καρακώστας εμφανίστηκαν σίγουροι ότι ο Αγιος Νικόλαος θα χτιστεί και πάλι ενώ εξέφρασαν ελπίδα ότι η ολοκλήρωση της δωρεάς του 1 εκατ. δολ. από την AHEPA θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα που χρειάζεται για επιπλέον στήριξη στις ανάγκες του έργου.

Πηγή: https://www.ekirikas.com/