Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 8 Μαΐου 2019, στην αίθουσα τελετών, της ιστορικής «Εστίας Νέας Σμύρνης», εκδήλωση φόρου τιμής για τους Αμερικανούς που βοήθησαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, τόσο  κατά τις ημέρες της Καταστροφής του 1922 όσο και κατά την εγκατάστασή τους αργότερα στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση ήταν μία πρωτοβουλία του Τμήματος AHEPA Παλαιού Φαλήρου Phalereus HJ-38 και της «Εστίας Νέας Σμύρνης» και τελούσε υπό την αιγίδα της AHEPA Ελλάς (Περιφέρεια 25). Ομιλήτριες της εκδήλωσης ήταν οι κυρίες Αντωνία Δήμου, Εταίρος στο CMED UCLA και Θέμις Παπαδοπούλου, Έφορος Μουσείων & Βιβλιοθήκης της «Εστίας  Νέας Σμύρνης». Χαιρετισμό απεύθυναν: ο κ. Ιωάννης Παπαδάτος, Πρόεδρος της «Εστίας Νέας Σμύρνης» και ο κ. Αργύρης Τσουνάκης, Πρόεδρος του Τμήματος AHEPA Παλαιού Φαλήρου Phalereus HJ-38.

Την  εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ΑΗEPA Canadian President κ. Χρήστος Αργυρίου, ο Κυβερνήτης ΑΗΕΡΑ Ευρώπης κ. Φάνος Πιτυρής, εκ μέρους της AHEPA Ελλάδος ο Κυβερνήτης κ. Ευστάθιος Κεφαλίδης, o Αντικυβερνήτης κ. Κωνσταντίνος Βαρσάμης, ο Γραμματέας κ. Παναγιώτης Ριζόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Ατομικής & Οικογενειακής Αριστείας κ. Δημήτριος Στίγκας, ο Γραμματέας του Διπλωματικού Σώματος Ελλάδας κ. Μαίκ Καπουάνο, Πρόεδροι και μέλη Τμημάτων AHEPA της Αττικής και πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι των δυο διοργανωτών φορέων.