Την Κρήτη και τα Χανιά γνωρίζουν από κοντά 14 νεαροί ομογενείς στην Αμερική και στον Καναδά που με τη συνδρομή της AHEPA πραγματοποιούν επίσκεψη στην Ελλάδα.

Σήμερα το πρωί φτάνοντας στα Χανιά οι νέοι που είναι απόφοιτοι λυκείου επισκέφθηκαν το ΜΑΙΧ και το Σπίτι του Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στο δημαρχείο Χανίων όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα. Οι επισκέψεις τους θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων αναφέρεται ότι «το Δήμαρχο Χανίων κ. Τάσο Βάμβουκα επισκέφθηκαν σήμερα μέλη της Οργάνωσης AHEPA αλλά και 14 σπουδαστές Ελληνο-Αμερικανικής καταγωγής τρίτης γενιάς που βρίσκονται στην Κρήτη στο καθιερωμένο πλέον ετήσιο ταξίδι στο νησί. Ο Δήμαρχος Χανίων ευχαρίστησε τόσο τους εκπροσώπους της AHEPA στα Χανιά, τον πρώην κυβερνήτη και νυν Δ/ντή Ανάπτυξης Ευρώπης κ. Γιώργο Πλοκαμάκη, τον κ. Κώστα Χριστινάκη πρόεδρο Χανίων AHEPA, την κ. Ευγενία Κανελλοπούλου πρόεδρο του γυναικείου τμήματος AHEPA, αλλά και τα παιδιά, για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα του πολιτισμού και της παράδοσης στην Αμερική».

Journey to Greece 2017 from AHEPA on Vimeo.

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr/nei-omogenis-apo-tis-ipa-sta-chania/

Σχετικά άρθρα: http://flashnews.gr/post/318338/ston-dhmarxo-xaniwn-melh-kai-spoydastes-ths-organwshs-axepa