1-1-6-e1499757920698-760x829

Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Ο Αναστάσιος Μουσσάς είναι ο νέος πρόεδρος της AHEPA του Τορόντο στον Καναδά, διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Κατσούλη και ηγούμενος ενός νέου Διοικητικού Συμβουλίου που βασικό στόχο θέτει την αύξηση των μελών της οργάνωσης και την ένταση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών και σκοπών του παραρτήματος Λόρδος Βύρωνας CJI.

Ο κ. Μουσσάς, στο νέο διοικητικό σχήμα, πλαισιώνεται από τους: Βασίλη Χατζηβασίλη, αντιπρόεδρο, Δημήτριο Φαμπρίκη, γραμματέα και αθλητικό διευθυντή και Παναγιώτη Αμανατίδη, ταμία. Επίσης, στη διοίκηση μετέχουν οι Αντώνης Μαυρομάρας, Βύρωνας Γιάνκου, Δημήτριος Βουδούρης και Τζιμ Τσιόκος, με καθορισμένες αρμοδιότητες καθένας εξ αυτών, εστιασμένες σε τομείς όπως η αστική υπευθυνότητα, η Εκπαίδευση και ο Ελληνισμός.

Ο απελθών πρόεδρος κ. Κατσούλης, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της νέας διοίκησης, ευχαρίστησε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο για τις συντονισμένες προσπάθειες που κατέβαλε, αναφέρθηκε στον σημαντικό απολογισμό του και εξέφρασε την ολόπλευρη στήριξη του στη νέα διοίκηση της AHEPA Τορόντο.

«Ο συντονισμός ερανικών προσπαθειών για την χρηματοδότηση των υποτροφιών μας και η δρομολόγηση νέων εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών είμαι μέσα στους πρωταρχικούς στόχους μας», ανέφερε ο νέος πρόεδρος κ. Μουσσάς στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση της οργάνωσης.

Ο κ. Αναστάσιος Μουσσάς είναι πρόσωπο με ευρεία απήχηση και αναγνωρισιμότητα τόσο στην επαρχία του Οντάριο όσο και στην επαρχία του Κεμπέκ. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1998 στο πανεπιστήμιο Κονκόρντια του Μόντρεαλ. Ελαβε δίπλωμα Bachelor of Arts στις πολιτικές επιστήμες, με ειδίκευση στην διεθνή πολιτική, ενώ αργότερα, το 2012, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές με Master στη Δημόσια Διοίκηση και στο Δημόσιο Δίκαιο από το πανεπιστήμιο του Γιορκ στην Αγγλία.

Κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τα Γενικά Προξενεία της Ελλάδος στο Μόντρεαλ (1997-2001) και στο Τορόντο (2001-2007) καθώς και στο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, ως τον Δεκέμβριο του 2011, όπου και είχε χρέη εκτελεστικού διευθυντή του ΣΑΕ για τον Καναδά.

Σήμερα ο κ. Μουσσάς ηγείται της ICS, ιδιωτικής εταιρείας που ειδικεύεται στην παροχή νομικών, επιχειρηματικών και λογιστικών συμβουλών, κυρίως για τους Ελληνες ομογενείς, καθώς και σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως μεταφράσεις, διεκπεραιώσεις υποθέσεων με το ελληνικό δημόσιο, νομικά θέματα κ.ά.

Ο ίδιος δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής των ιδεών που περικλείνονται στους καταστατικούς σκοπούς της AHEPA, όπως η εκπαίδευση, η αλληλεγγύη μέσω της στήριξης των αδυνάτων, η προσωπική αριστεία και η εταιρική ευθύνη.

Πηγή: https://www.ekirikas.com